تست کرونا از راه بینی بعد از عمل بینی

تست کرونا از راه بینی

در حال حاضر به دلیل شیوع گسترده‌ی بیماری کرونا، افراد با مشاهده‌ی هر علامتی دچار اضطراب و نگرانی شده و به دنبال انجام تست برای تشخیص بیماری می‌روند. اگر شما دچار علائمی مانند تب، سرفه‌ی خشک، کوفتگی عضلات و خستگی، تنگی نفس، لرز، سردرد، ازدست‌دادن بویایی و چشایی و یا مشکلات گوارشی باشید با مراجعه به پزشک احتمالاً برای شما انجام تست کرونا تجویز می‌شود. در حال حاضر بیشترین تستی که در جهت تشخیص ابتلا به کرونا ویروس انجام می‌شود تست واکنش زنجیره‌ای پلیمراز (PCR) است. در این تست که یک نوع آزمایش مولکولی است، وجود ماده‌ی ژنتیک ویروس در نمونه مخاط و خلط جمع‌آوری شده توسط سواب (swab) بررسی می‌شود و نشان‌دهنده‌ی ابتلای فرد به بیماری کرونا می‌باشد. تست‌های سرولوژیکی که بر پایه‌ی اندازه‌گیری آنتی‌بادی‌های موجود در خون هستند نیز در برخی موارد انجام می‌شود. تست آنتی‌بادی می‌تواند در تشخیص اینکه آیا فرد قبلاً به کرونا مبتلا بوده است یا خیر کمک‌کننده باشد. اما زمان انجام این تست بسیار مهم است. در حال حاضر اطلاعات دقیق و کاملی از صحت این تست در دست نیست. برخی شواهد نشان می‌دهند که تست آنتی‌بادی فرد مبتلا در دو هفته‌ی اول منفی خواهد بود. همچنین نمی‌توان با قطعیت گفت که پس از پنج هفته یا بیشتر از شروع علائم نتیجه‌ی این تست تا چه اندازه معتبر خواهد بود.

بینیت از چه نوعی هست؟
استخوانی
گوشتی
گوشتی - استخوانی
نمیدانم
نحوه تست کرونا از بینی

نحوه‌ی انجام تست کرونا از راه بینی

در این تست توسط وسیله‌ای به نام سواب که شبیه به یک گوش‌پاک‌کن با طول بلند است، نمونه‌ی خلط و مخاط از انتهای حلق جمع‌آوری می‌شود. این تست کرونا، از راه بینی یا دهان انجام می‌شود. نحوه‌ی انجام این نمونه‌برداری در نتیجه‌ی نهایی تست بسیار تأثیرگذار است. برخی افراد به دلیل نداشتن اطلاعات کافی ممکن است از انجام تست کرونا از راه بینی واهمه داشته باشند، به خصوص افرادی که به تازگی یا قبلاً عمل بینی انجام داده اند. این افراد ممکن است نگران این باشند که انجام تست کرونا از راه بینی بعد از عمل بینی به بینی آن‌ها آسیبی وارد کند.

مشاوره آنلاین روی واتساپ
0999 - 11 46 580

مراحل تست کرونا از راه بینی

در حین نمونه‌گیری ممکن است فرد رفلکس اوغ یا عطسه داشته باشد، اما این پروسه تنها یک دقیقه طول می‌کشد و بدون درد است.

جهت دریافت مشاوره رایگان و تخصصی شماره خود را وارد نمایید
ارسال

• مجرای بینی باید تمیز و باز باشد، به همین منظور ممکن است از شما خواسته شود با محلول نمکی بینی خود را شستشو دهید و با فین کردن بینی را تمیز و باز کنید.
• لبه‌ی صندلی یا تخت، صاف در مقابل مسئول آزمایش بنشیند.
• باز بودن مجرای بینی چک می‌شود و برای اطمینان، از شما می‌خواهند یکی از مجراهای بینی را بسته و با دیگری نفس بکشید تا صدای باز بودن و عبور هوا از آن شنیده شود.
• مسئول مربوطه از شما می‌خواهد که سرفه کنید. به‌این‌ترتیب میکروارگانیسم‌ها به فضای انتهای حلق رانده می‌شوند.
• در این مرحله سر خود را به عقب خم می‌کنید و مسئول آزمایش سواب را به اندازه‌ی ۸-۱۰ سانتی‌متر به داخل بینی شما وارد می‌کند.
• گرفتن سواب نهایتاً ۱۰-۱۵ ثانیه طول می‌کشد. این پروسه، دردی ایجاد نمی‌کند اما ممکن است فرد احساس ناراحتی داشته باشد.
• در انتها سواب آغشته به نمونه در لوله‌ی دردار قرار داده می‌شود و جهت انجام تست PCR به آزمایشگاه ارسال می‌شود.

تست کرونا از دهان

آیا تست کرونا از راه بینی بعد از عمل بینی امکان‌پذیر است؟

ازآنجایی‌که برای انجام تست کرونا از راه بینی، لازم است مجرای بینی کاملاً باز و تمیز باشد، بنابراین باید دید که فرد در چه مرحله‌ای قرار دارد. در روزهای ابتدایی بعد از عمل بینی، ممکن است به دلیل التهاب و تورم، مجرای بینی کاملاً باز نباشد و یا خونابه در آن وجود داشته باشد. پزشک پس از بررسی شرایط، در مورد اینکه آیا فرد آمادگی انجام تست کرونا از راه بینی بعد از عمل بینی را دارد یا خیر تصمیم می‌گیرد.

با اینکه تست کرونا از راه بینی و نمونه‌های جمع‌آوری شده از این طریق نتیجه‌ی مطمئن‌تری خواهد داشت، اما انجام این تست از طریق دهان نیز ممکن است. مسئول آزمایش باید سواب را بدون اینکه به فضای دهان، دندان‌ها و لوزه‌ها برخورد کند به قسمت انتهای حلق وارد کند. درنتیجه، اگر لازم باشد تست کرونا بعد از عمل بینی از فرد گرفته شود و شرایط بینی برای این تست آماده نباشد می‌توان نمونه‌گیری مخاط و خلط انتهای حلق را از طریق دهان انجام داد.


نکات مرتبط با تست کرونا از راه بینی بعد از عمل بینی

عوارض عمل بینی

عوارض عمومی عمل جراحی بینی

عوارض عمومی معمولا در همه افراد بعد از عمل بینی ایجاد می‌شود اما شدت آن‌ها بسته به مهارت جراح، شرایط فرد و میزان رعایت دستورالعمل‌های پزشک توسط بیمار، می‌تواند متفاوت باشد.

درد

بعد از جراحی بینی با توجه به این که بافت غضروفی و استخوانی بینی اصلاح می‌شود، بیمار ممکن است احساس درد داشته باشد که بسیار خفیف است و با داروهای مسکن ضعیف که نیاز به نسخه نیز ندارند، برطرف می‌شود.

ورم

معمولا در روزهای اول بعد از جراحی اطراف چشم و بینی متورم می‌شود که شدت آن در افراد مختلف متفاوت است. این ورم بعد از 2 هفته به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد. البته لازم به ذکر است که استفاده از کمپرس آب سرد در تسریع روند بهبودی می‌تواند بسیار موثر باشد.

کبودی

کبودی اطراف چشم بعد از جراحی غالبا دیده می‌شود که طبیعی است و جای نگرانی ندارد. رژیم غذایی مناسب و مصرف آب میوه‌های طبیعی در کاهش آن نقش موثری دارد. کبودی بعد از عمل معمولا بعد از چند روز برطرف خواهد شد.

ترشحات خونی

معمولا در چند روز اول بعد از جراحی ممکن است ترشحات خونی و خون‌ریزی اندکی از ناحیه بینی داشته باشید که جای نگرانی ندارد، اما در صورتی که خونریزی شدید شود، به پزشک خود اطلاع دهید.

گرفتگی بینی

ممکن است بعد از عمل بیمار احساس گرفتگی در بینی خود داشته باشد که نباید برای برطرف شدن آن تلاش کند، چراکه ممکن است به بینی خود آسیب وارد کند. شست و شو بینی و استفاده از سرم در برطرف شدن این احساس می‌تواند کمک کننده باشد.

مشکلات تنفسی

در گذشته به دلیل حذف بافت‌های بینی و آسیب‌های مخاطی، ایجاد مشکلات تنفسی در بیماران بعد از عمل شایع بود. اما امروزه با استفاده از تکنیک‌های جدید و اصلاح و تقویت بافت‌ها به جای حذف، بروز این گونه مشکلات به حداقل رسیده است.

عوارض خاص عمل جراحی بینی

عوارض خاص عمل بینی در شرایط نادر و اغلب در افرادی که بیماری زمینه‌ای دارند بروز می‌کند و شامل موارد زیر است:

سینوزیت

این عارضه در نتیجه التهاب سینوس‌ها ایجاد می‌شود که سبب تغییر صدا، افزایش ترشح مخاط و کاهش حس بویایی به میزان اندک می‌شود.

خونریزی

این عارضه معمولا در اشخاصی ایجاد می‌شود که دچار مشکلات انعقادی هستند و داروهای خاصی مصرف می‌کنند.

عفونت

در صورتی که بیمار پس از جراحی بینی، داروهای تجویز شده را به درستی مصرف نکند، ممکن است دچار عفونت شود و در صورتی که عفونت با شست و شو و مصرف دارو برطرف نشود، سبب ایجاد چسبندگی در بینی خواهد شد.

واکنش به بیهوشی

در صورتی که بیمار دچار بیماری زمینه‌ای خاص باشد یا قبل از جراحی مصرف دخانیات را قطع نکند و یا از مواد بیهوشی مرغوب برای بیهوشی استفاده نشود، فرد ممکن است دچار عوارض زیر شود:

- حالت تهوع
- واکنش آلرژیک
- افزایش فشار و ضربان قلب

مشاوره جراحی بینی

با ما تماس بگیرید

با ما تماس بگیرید

مشاوره و نوبت دهی
[از 10:30 الی 20:30]
021 73657500
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
پرسش و پاسخ تکمیلی سوال شما توسط کارشناسان طراح طب پاسخ داده خواهد شد.
ارسال نظر
مشاوره آنلاین
راه‌های ارتباطی