عمل جراحی بینی در ورزشکاران

عمل جراحی بینی در ورزشکاران

ورزش کردن و انجام فعالیت‌های بدنی بسیار حائز اهمیت است و سبب ارتقا سلامت جسمی و همچنین سلامت روانی می‌شود. امروزه تاثیر ورزش در زندگی از کسی پوشیده نیست و بسیاری از افراد حتی اگر ورزش نکنند کمبود آن را در زندگی احساس می‌کنند.

بینیت از چه نوعی هست؟
استخوانی
گوشتی
گوشتی - استخوانی
نمیدانم

بعضی از متقاضیان عمل بینی افرادی هستند که ورزش را به صورت حرفه‌ای دنبال می‌کنند. این افراد ممکن است برای جراحی بینی دچار تردید شوند و سوال‌هایی از این قبیل برایشان ایجاد شود:

آیا عمل بینی برای ورزشکاران نیز امکان پذیر است؟ در صورت امکان چه مدت بعد از جراحی بینی می‌توانند فعالیت‌های خود را از سر بگیرند؟ آیا بینی‌ عمل شده حتی بعد از گذشت دوره نقاهت نیز نیاز به مراقبت ویژه دارد؟

برای پاسخ به سوالاتی از این قبیل در این مقاله در خصوص عمل جراحی بینی برای ورزشکاران صحبت شده و همچنین نکاتی درباره مراقبت‌های بعد از جراحی در این افراد ارائه شده است.

مشاوره آنلاین روی واتساپ
0999 - 11 46 580

علت انجام عمل بینی در ورزشکاران

عمل جراحی بینی غالبا به منظور اصلاح ایرادات ظاهری بینی و در مواردی مشکلات تنفسی انجام می‌شود. ورزشکاران نیز به همین دلایل معمول برای این جراحی اقدام می‌کنند. بسیاری از ورزشکاران معروف و سلبریتی نیز برای اصلاح فرم بینی و افزایش جذابیت ممکن است به این جراحی تمایل داشته باشند.

از دیگر علت‌های شایع تمایل ورزشکاران به جراحی بینی می‌تواند جراحت و بد شکل شدن بینی آن‌ها بر اثر ضرباتی باشد که در حین انجام فعالیت‌های ورزشی وارد شده است. در ورزش‌هایی نظیر فوتبال و بسکتبال احتمال برخورد فیزیکی و یا برخورد توپ با بینی وجود دارد که ممکن است سبب ایجاد جراحت در بینی شود. علاوه بر آن در کشتی، تکواندو، کیک بوکسینگ و سایر موارد مشابه نیز احتمال آسیب بینی زیاد است.

ضربات وارد شده به بینی ممکن است سبب شکستن استخوان بینی و تورم آن شود که در نتیجه آن بینی بد فرم شده و گاها مشکلات تنفسی ایجاد می‌شود. مشکلات تنفسی همچنین می‌تواند به علت انحراف تیغه بینی باشد. تیغه بینی یک لایه نازک است که حفره بینی را به دو قسمت تقسیم می‌کند. انحراف تیغه سبب می‌شود که حفره بینی در یک سمت بزرگ و در سمت دیگر کوچک شود که در نتیجه آن مسیر تنفسی بسته شده و گرفتگی بینی و اختلالات تنفسی ایجاد می‌شود.

جهت دریافت مشاوره رایگان و تخصصی شماره خود را وارد نمایید
ارسال
عمل بینی در ورزشکاران

آیا امکان انجام عمل بینی برای ورزشکاران وجود دارد؟

عمل جراحی بینی برای ورزشکاران نیز امکان پذیر است، اما لازم است که در دوره بهبود پس از عمل مراقبت‌های لازم را انجام دهند. بعد از گذشت دوره بهبود، بینی استقامت قبلی خود را پیدا کرده و دیگر نیازی به مراقبت ویژه ندارد. بنابراین ورزشکاران نباید از این بابت نگرانی داشته باشند که دیگر بعد از عمل نمی‌توانند فعالیت ورزشی خود را از سر گیرند.

ورزش بعد از عمل جراحی بینی

بعد از گذشت چه زمانی بعد از عمل بینی می‌توان فعالیت‌های ورزشی را شروع کرد؟ برای پاسخ به این سوال باید گفت که بسته به نوع ورزش ممکن است زمان شروع دوباره آن متفاوت باشد.

هفته اول و دوم:

در این مدت می‌توانید ورزش‌های سبک مانند پیاده روی را شروع کنید، اما لازم است که به آرامی قدم بردارید. پیاده روی به تعادل گردش خون بدن کمک کرده و زمان بهبود شما را تسریع می‌کند. ورزش‌های هوازی مانند ایروبیک در این زمان نباید انجام شود. همچنین از بلند کردن وزنه و خم کردن سرتان خودداری کنید. این فعالیت‌ها سبب افزایش گردش خون و تورم می‌شود و ممکن است خونریزی شما را بیشتر کند.

هفته سوم:

در هفته سوم می‌توانید فعالیت‌های خود را بیشتر کنید. به طور مثال با سرعت بیشتری پیاده روی کرده یا وزنه‌های سبک بلند کنید.

هفته چهارم و پنجم:

در این مدت می‌توانید وزنه‌های سنگین‌تری بلند کنید، خم شوید و حتی به آرامی شنا کنید. اما همچنان دویدن توصیه نمی‌شود.

هفته ششم و بعد از آن:

بعد از شش هفته می‌توانید دویدن را هم شروع کنید، اما از انجام ورزش‌های تماسی یا به همراه توپ پرهیز کنید. بعد از سه ماه ورزش‌های سنگین و همراه توپ را مانند فوتبال و بسکتبال قابل انجام است. همچنین در این مدت برای احتیاط بیشتر می‌توانید از محافظ برای بینی‌تان استفاده کنید. تا یک سال از انجام ورزش‌هایی مانند تکواندو، کشتی و بوکس اجتناب ورزید.

عوارض ورزش بعد از عمل بینی

عوارض ورزش قبل از زمان مناسب

بسیاری از افراد بعد از عمل جراحی بینی عجله می‌کنند و دوست دارند که فعالیت‌های ورزشی خود را هر چه سریع‌تر شروع کنند. اما شروع زود هنگام فعالیت‌های سنگین می‌تواند مشکلات بسیاری برای فرد ایجاد کند. نتیجه عمل جراحی بینی تنها به مهارت جراح بستگی ندارد و جدی گرفتن مراقبت‌های بعد از عمل یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار در موفقیت عمل بینی است.

همان طور که گفته شد ورزش‌ کردن سبب افزایش گردش خون و اکسیژن رسانی می‌شود و هر چه قدر فعالیتی که شما انجام می‌دهید شدیدتر باشد، خون رسانی نیز بیشتر است. در نتیجه افرادی که دوره بهبودی عمل را پشت سر می‌گذارند و هنوز زخم‌های آن‌ها بهبود نیافته، در صورت انجام فعالیت‌های سنگین ممکن است دچار خون ریزی شوند. از دیگر عوارض شروع زود هنگام ورزش می‌توان به کبودی، افزایش تورم و جمع شدن مایع بافتی، باز شدن زخم و عفونت اشاره کرد.

نکته:

بهتر است که در خصوص زمان ورزش کردن بعد از عمل با پزشک خود مشورت کنید و تنها به مطالبی که در وب‌سایت‌ها مطالعه می‌کنید، بسنده نکنید. هر پزشک و دکتر عمل بینی از تکنیک و روش خاص خود برای جراحی استفاده می‌کند و بسته به تغییرات اعمال شده بر بینی و شرایط خاص شما، توصیه‌های لازم را انجام می‌دهد.

همچنین شما باید به صدای بدنتان گوش دهید و در صورتی که احساس می‌کنید انجام یک فعالیت خاص شما را اذیت می‌کند این موضوع را جدی بگیرید و خودتان را در معرض آسیب قرار ندهید.


نکات مرتبط با عمل جراحی بینی در ورزشکاران

ضربه به بینی عمل شده

بسیاری از مشکلات ایجاد شده بر اثر وارد شدن ضربه به بینی عمل شده، قابل حل است. تنها لازم است که شما در زمان مناسب به پزشک خود مراجعه کنید تا اقدامات لازم انجام شود. در موارد محدودی ممکن است مشکلات ایجاد شده در اثر ضربه با اقدامات معمولی برطرف نشود که در این شرایط می‌توان عمل ترمیمی بینی را انجام داد. برای انجام عمل ترمیمی نیاز به گذشت حداقل یک سال از عمل اولیه است زیرا تا قبل از آن شکل نهایی بینی هنوز به دست نیامده و زخم‌ها و برش‌های جراحی به طور کامل بهبود نیافته است. ورم بینی بعد از گذشت یک سال به طور کامل از بین می‌رود.

مراقبت‌های بعد از عمل بینی

• در روزهای اول بعد از جراحی از مصرف غذاهای سفت که نیاز به جویدن زیاد دارد، پرهیز کنید. سعی کنید که غذاهای پخته شده مصرف کنید. مصرف آبمیوه‌های طبیعی و میوه‌هایی نظیر آناناس و پاپایا به کاهش ورم بینی و تسریع بهبود زخم‌ها کمک می‌کند.
• استفاده از کمپرس‌های یخ در اطراف بینی برای کاهش ورم بسیار کمک کننده است. کمپرس یخ را نباید به صورت مستقیم روی بینی قرار داد چرا که ممکن است سبب جابه‌جایی بافت‌های بینی شود.
• استفاده از چسب تا سه هفته بعد از عمل در کاهش ورم بینی نقش به سزایی دارد و بعد از آن تنها به منظور هشدار به دیگران استفاده می‌شود.
• تا یک ماه بعد از عمل بینی از انجام فعالیت‌هایی مانند بلند کردن اجسام سنگین، ورزش‌های سخت و خم شدن زیاد اجتناب کنید، زیرا این فعالیت‌ها موجب هجوم خون به بافت‌های بدن شما می‌شود. بر خلاف موارد ذکر شده پیاده روی بعد از جراحی می‌تواند مفید باشد و سبب افزایش گردش خون در بدن شما شود که این موضوع نیز روند بهبودی بعد از عمل را سرعت می‌بخشد.
• سعی کنید طاق باز بخوابید و سر خود را اندکی بالاتر از بدن خود قرار دهید؛ اغلب زاویه 30 درجه به این منظور توصیه می‌شود.
• داروهای تجویز شده را طبق دستور پزشکتان مصرف کنید.
• تا زمانی که اسپیلنت بر بینی شما قرار دارد نباید به آن آب بخورد و خیس شود. بعد از برداشتن اسپیلنت می‌توانید با مشورت پزشکتان حمام کنید.
• تا دو ماه بعد از عمل از عینک طبی و یا آفتابی استفاده نکنید.
• ماساژ بینی می‌تواند در کاهش ورم بینی موثر باشد. تا دو ماه بعد از جراحی پیشنهاد می‌شود که این کار مطابق دستورالعمل پزشک انجام شود.

ترمیم بینی

عمل دوباره بینی یا رینوپلاستی به منظور اصلاح مشکلاتی که در عمل اول برطرف نشده یا بعد از عمل به وجود آمده، انجام می‌شود.

دلایل نیاز فرد به ترمیم بینی شامل:

- عدم تقارن بین دو طرف بینی
- افتادگی نوک بینی و بازگشت آن به حالت اولیه قبل از عمل
- عدم تقارن سوراخهای بینی
- چسبندگیهای داخل بینی
- دو تیکه شدن تیغه بینی
- رشد غضروف بینی
- فرورفتگیهای ناشی از دستکاریهای غیر استاندارد در جراحی ثانویه بینی
- پهن بودن بینی از رو به رو
- انحراف تیغه بینی
- کجی بینی
- تغییر شکل ناخواسته بینی

بزرگ کردن بینی

مشاوره جراحی بینی

با ما تماس بگیرید

با ما تماس بگیرید

مشاوره و نوبت دهی
[از 10:30 الی 20:30]
021 73657500
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
عنوان های مرتبط
پرسش و پاسخ تکمیلی سوال شما توسط کارشناسان طراح طب پاسخ داده خواهد شد.
ارسال نظر
مشاوره آنلاین
راه‌های ارتباطی