مشاهده نسخه کامل این صفحه

افزایش اعتمادبه‌نفس با عمل بینی

امروزه در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی، شاهد تغییر استانداردهای زیبایی در اجتماع هستیم. این استانداردهای اجتماعی زیبایی، در برخی موارد بسیار سخت‌گیرانه هستند و فرد با مقایسه کردن خود با آن‌ها دچار اضطراب و درنهایت عدم اعتمادبه‌نفس می‌شود. این عدم اعتمادبه‌نفس ممکن است سبب گوشه‌گیری و منزوی شدن و لذت نبردن فرد از زندگی شود. عمل بینی که امروزه بسیار مورد استقبال افراد است، عموماً برای اصلاح عیوب ظاهری و نواقص بینی انجام می‌شود. براین‌اساس برخی افراد به دنبال افزایش اعتمادبه‌نفس با عمل بینی هستند. در ادامه تأثیر عمل بینی بر افزایش اعتمادبه‌نفس را بررسی می‌کنیم.

نقش عمل بینی در افزایش اعتمادبه‌نفس

بسیاری از افراد قبل از اینکه تصمیم به انجام عمل بینی بگیرند، مدت زیادی دراین‌باره فکر می‌کنند. در تمام آن مدت فرد در مورد ظاهر خود نامطمئن است و احساس عدم جذابیت دارد. در این مدت، فرد احساس ناخوشایندی در مورد اندازه و شکل بینی و به‌تبع آن چهره‌ی خود دارد. افراد به امید تغییر آنچه در مورد ظاهر بینی‌شان نمی‌پسندند به جراح مراجعه می‌کنند و اگر پروسه‌ی جراحی به‌خوبی پیش برود، این دقیقاً همان چیزی خواهد بود که فرد مدت‌ها به آن نیاز داشته است. افزایش اعتمادبه‌نفس با عمل بینی برای بسیاری افراد رخ می‌دهد. افراد در هر سنی ممکن است برای انجام عمل بینی اقدام کنند. فقط جوان‌ها نیستند که به دنبال زیبایی و تغییر ظاهر بینی خود هستند، افراد در سنین بالاتر نیز برای رسیدن به ظاهری جوان‌تر این راه را انتخاب می‌کنند. گاهی افراد بینی طبیعی زیبایی داشته‌اند اما در اثر تصادف دچار شکستگی یا مشکلات دیگر شده است. خود حادثه به‌تنهایی می‌تواند برای فرد بسیار دردناک باشد، اگر مشکلات زیبایی نیز براثر آسیب در حادثه ایجاد شود ممکن است فرد دچار افسردگی شود. در افرادی که قبل از حادثه موفق و باانگیزه بوده‌اند افزایش اعتمادبه‌نفس با عمل بینی به‌سرعت اتفاق می‌افتد.

عمل بینی چگونه باعث افزایش اعتمادبه‌نفس می‌شود؟

عمل بینی یک جراحی زیبایی پرطرف‌دار در کل جهان است. این عمل به‌منظور تغییر شکل، اندازه یا زاویه بینی انجام می‌شود و در صورت موفقیت‌آمیز بودن، در افزایش زیبایی چهره‌ی فرد تأثیرگذار است. بینی عضو مرکزی صورت انسان است و برجسته‌تر از پیشانی، گونه و دیگر اعضای صورت است بنابراین متناسب بودن آن می‌تواند باعث زیبایی و توازن کل چهره باشد. افزایش اعتمادبه‌نفس با عمل بینی، اتفاق مثبتی است که فرد پس از جراحی از آن بهره‌مند می‌شود. این موضوع با تأثیر بر موارد زیر رخ می‌دهد.

آسیب روحی ناشی از تحقیر شدن از بین می‌رود

باوجوداینکه جراحی زیبایی نباید به‌عنوان درمان آسیب‌های روحی فرد در نظر گرفته شود، تجربه و شواهد نشان می‌دهد که افرادی که به دلیل ظاهرشان مورد تمسخر و تحقیر قرار می‌گرفته‌اند پس از جراحی زیبایی اعتمادبه‌نفس خود را بازیافته‌اند. افرادی که مدت‌ها به دلیل شکل یا اندازه‌ی بینی‌شان تحقیر و تمسخر شده‌اند و بینی‌شان همیشه باعث رنجش و آزردگی‌شان بوده است، می‌توانند افزایش اعتمادبه‌نفس با عمل بینی را تجربه کنند. پس از عمل بینی وقتی‌که فرد خود را در آینه می‌بیند و اثری ازآنچه باعث نارضایتی‌اش بوده، نمی‌بیند می‌تواند به‌مرور از آسیب‌های روحی گذشته رهایی یابد.

نگرانی‌ها و احساس عدم اطمینان با عمل بینی از بین می‌رود

افراد همیشه خشن‌ترین منتقد خودشان هستند و زمانی که این موضوع در مورد ظاهر است به‌شدت باعث کاهش اعتمادبه‌نفس در آن‌ها می‌شود. فردی که از ظاهر بینی خود ناراضی است در آینه نگاه می‌کند و آرزو می‌کند که کاش بینی کوچک‌تری داشت یا دست‌کم بینی بدون قوز یا با زاویه‌ی مناسبی داشت. این احساسات و انتقادات نسبت به خود باعث ایجاد نگرانی و عدم اطمینان در مورد ظاهرش می‌شود. با انجام عمل بینی و افزایش اعتمادبه‌نفس در فرد، عدم اطمینان نسبت به ظاهرش رفع می‌شود و عزت‌نفس بالا می‌رود.

عمل بینی باعث افزایش انگیزه می‌شود

وقتی فرد به دلیل نارضایتی از ظاهر خود دچار کمبود اعتمادبه‌نفس و عزت‌نفس می‌شود، عموماً از جامعه کناره‌گیری کرده و منزوی می‌شود. افزایش اعتمادبه‌نفس با عمل بینی باعث می‌شود فرد بااحساس مثبت و بیشتر در جامعه حضور پیدا کرده و باانگیزه‌ی بیشتری اهداف خود را پیگیری کند. این تغییرات مثبت رفتاری و حضور بیشتر در جامعه می‌تواند موفقیت‌های زیادی برای فرد به همراه بیاورد.

تأثیر عمل بینی برافزایش عزت‌نفس

اعتمادبه‌نفس یعنی اینکه فرد به توانمندی خود باور دارد و خود را توانمند و باارزش می‌داند. همان‌طور که پیش‌تر اشاره کردیم، عمل زیبایی بینی می‌تواند اعتمادبه‌نفس را افزایش دهد. از طرف دیگر هر فردی دارای خود پنداره است. خود پنداره‌ی فردی یعنی فرد از دید خودش چگونه به نظر می‌رسد و همچنین خود پنداره‌ی اجتماعی یعنی خصوصیاتی که فرد احساس می‌کند دیگران آن‌ها را می‌بینند و او را با آن خصوصیات می‌شناسند. بدیهی است زمانی که فرد نسبت به ظاهر خود احساس رضایت نداشته باشد دارای خود پنداره‌ی منفی خواهد بود. عمل زیبایی بینی کمک می‌کند که فرد نسبت به خود تصورات مثبتی پیدا کند. با افزایش اعتمادبه‌نفس و ایجاد خود پنداره‌ی مثبت، عزت‌نفس فرد نیز افزایش می‌یابد.

چه زمانی افزایش اعتمادبه‌نفس با عمل بینی به دست نمی‌آید؟

زمانی که فرد دچار اختلال وسواس فکری باشد دچار اضطراب و موشکافی مداوم خود خواهد بود. ممکن است فرد تصویر واقع‌بینانه‌ای نسبت به چهره و بینی خود نداشته باشد. درنتیجه حتی در صورت موفقیت‌آمیز بودن عمل بینی، احتمالاً فرد از نتیجه‌ی عمل ناراضی خواهد بود، زیرا بازهم بادید انتقادی و وسواسی به خود نگاه می‌کند. ممکن است در این افراد رضایت و اعتمادبه‌نفس با عمل بینی حاصل نشود. بااینکه عمل بینی می‌تواند بهبود چشمگیری در ابعاد احساسی فرد ایجاد کند اما اگر متقاضی انتظارات صحیح و واقعی از عمل بینی نداشته باشد، مزایای مثبت این جراحی را تجربه نمی‌کند. این افراد به دلیل توقعات غیرواقعی از نتیجه‌ی عمل راضی نیستند و ممکن است حتی چندین بار تصمیم به انجام جراحی ترمیمی بگیرند.

گاهی فرد به دلیل فشار اطرافیان تصمیم به انجام عمل بینی می‌گیرد. ازآنجایی‌که امروزه جامعه تأکید بسیاری بر زیبایی ظاهری دارد، متأسفانه این موضوع باعث می‌شود افراد برای جای گرفتن در معیار زیبایی جامعه، تصمیم به جراحی بینی بگیرند. اگر این تصمیم به دلیل فشار دوستان، خانواده و یا جامعه به فرد تحمیل شود، نه‌تنها افزایش اعتمادبه‌نفس با عمل بینی به دست نمی‌آید، بلکه ممکن است فرد از این تصمیم پشیمان شده و احساسات منفی بسیاری را تجربه کند. در سنین نوجوانی، افراد غالباً احساسات را شدیدتر از حد معمول تجربه می‌کنند. نوجوان ممکن است چهره‌ی خود را بسیار نامتوازن تصور کند و یا به دلیل تأثیرپذیری از دیگر همسالان خود تصمیم عجولانه‌ای برای انجام عمل بینی در نوجوانی بگیرد که در آینده از آن پشیمان شود.

افراد برای عمل‌های زیبایی دلایل مختلفی دارند مثل افزایش اعتمادبه‌نفس، موفقیت در ارتباطات، جلب رضایت دیگران و ... باید بدانید که عمل زیبایی تمام مشکلات شما را حل نمی‌کند و اگر شما دید درستی نسبت به آن نداشته باشید، سرخورده خواهید شد. بهتر است قبل از تصمیم برای انجام عمل بینی، حتماً از یک مشاور کمک بگیرید و با به دست آوردن اطلاعات صحیح و با دید باز تصمیم نهایی خود را بگیرید. به عمل بینی به‌عنوان درمان و راه‌حل تمام آسیب‌ها و مشکلات نگاه نکنید و سعی کنید نسبت به مسائل خود، واقع‌نگر باشید.


نکات مرتبط با افزایش اعتمادبه‌نفس با عمل بینی

طراحی سه بعدی بینی

پس از آنکه اسکن سه بعدی از چهره فرد انجام شد، مراجعه کننده جراحی بینی طی یک جلسه مشاوره، به همراه جراح می‌تواند تصورات ذهنی خود را به صورت سه بعدی و مجازی بر روی چهره اعمال کند.

در درجه اول با استفاده از طراحی سه بعدی، جراح از دیدگاه و سلیقه بیمار خود آگاهی کامل پیدا می‌کند و در درجه دوم متقاضی می تواند تمامی تصورهای ذهنی خود را مشاهده کند و بتواند پیش از جراحی بینی، چهره ایده‌آل خود را مشاهده کند. اما این سوال مطرح خواهد شد که جراح چگونه می‌تواند در حین جراحی به قول خود عمل کند و بینی را مطابق با طراحی سه بعدی انجام شده، جراحی کند. تکنولوژی اسکن سه بعدی نقطه عطفی محسوب می‌شود که جراح با استفاده از آن می‌تواند بینی را مطابق با خواسته متقاضی، جراحی کند.

نسبت‌های طلایی بین اجزای صورت

در صورت‌های زیبا، یک نسبت طلایی بین اجزای مختلف چهره وجود دارد که دانشمندان این نسبت را در بسیاری از اجزای زیبای طبیعت مانند گلبرگ‌های گل‌ها، بدن پرندگان، اجزای بدن حشرات و حتی استخوان بندی انگشتان دست کشف کرده‌اند. این عدد 1/618 است. بر این اساس در چهره‌های زیبا و ایده‌آل این نسبت طلایی در بین خطوط طولی، عرضی و عمودی صورت وجود دارد.

در خطوط عمودی، این نسبت بین فاصله خط رویش موها تا قاعده بینی به فاصله قاعده بینی تا زیر چانه دیده می‌شود. همچنین فاصله خط اتصال دهنده دو مردمک تا خط بین دو لب به فاصله خط بین دو لب تا زیر چانه نیز از این نسبت پیروی می‌کند. در اجزای افقی صورت‌های متناسب هم این نسبت می‌درخشد. مثلا اگر شما چهره‌ای ایده آل داشته باشید نسبت عرض لب‌های شما به عرض بینی شما به همین مقدار است. برای بررسی این نسبت‌ها می‌توانید یک عکس تمام رخ از خودتان بگیرید و سپس این خطوط را روی آن بکشید و با یک خط کش آنها را اندازه گیری کرده و با هم مقایسه کنید.

انواع روش عمل بینی

1. روش جراحی باز بینی

2. روش جراحی بسته بینی

روش جراحی باز بینی

در این روش برای تغییر شکل ظاهری بینی (جراحی زیبایی بینی) از عمل جراحی رینوپلاستی (Rhinoplasty) که یک عملیات برای تغییر شکل یا اندازه بینی و یا برای مشکلات تنفسی مانند پولیپ، سینوس و ... می باشد استفاده می‌گردد؛ این عمل توسط متخصصین گوش و حلق و بینی انجام می شود؛ در این روش با برش بسیار کوچکی در ناحیه کولوملا دو سوراخ بینی را از هم جدا می‌سازند. در این روش می‌توان تمام پوست بینی را از قسمت غضروف و استخوان بالاتر کشید و تمام آنچه را که در درون بینی وجود دارد، دید. این تکنیک رینوپلاستی باز یا رینوپلاستی خارجی نامیده می‌شود.

روش جراحی بسته بینی

روش جراحی بسته بینی از طریق سوراخ‌های بینی در داخل بینی انجام می‌شود؛ جراح در زیر پوست و روی برآمدگی بینی سوراخی ایجاد می‌کند. اصطلاحاً به این روش جراحی سرپایی می گویند.

کدام متد جراحی بینی بهتر است

این که کدام روش بهتر است کاملا بستگی به شرایط بیمار و مهارت پزشک دارد و اساسا بهتر است به جای اینکه بپرسیم کدام روش بهتر است بپرسیم کدام روش مناسب‌تر است. بعضی پزشک‌ها در روش رینوپلاستی بسته تبحر بیشتری دارند تا روش باز و بعضی دیگر بلعکس. از طرفی ممکن است شرایط بینی شما به گونه‌ای باشد که یک روش برای شما مناسب‌تر از روش دیگر باشد، اما به هر حال دست بیمار برای انتخاب روش باز است و مطلوب بودن جراحی زیبایی شما بیش از هر چیزی به تبحر و تسلط جراح در آن روش جراحی بستگی دارد. می‌توان گفت که هم در میان جراحان و هم مراجعین روش باز بیشتر مورد استقبال قرار گرفته است و استفاده از این روش رو به گسترش است.

 
مشاوره تلفنی