مشاهده نسخه کامل این صفحه

صنعت زیبایی بعد از کرونا

در حال حاضر بسیاری از صنایع و کسب و کارها در سراسر جهان به دلیل شیوع و پاندمی ویروس کرونا تحت تأثیر قرار گرفته‌‌اند که در این میان صنعت زیبایی نیز از این موضوع مستثنا نیست. بسیاری از سالن‌های زیبایی و کلینیک‌ها در کشورهای مختلف تعطیل شده و عمل‌های غیرضروری و اختیاری متوقف شده است. تنها بیمارانی که شرایط اضطراری داشته و یا برای پیگیری‌های بعدی نیازمند ملاقات با پزشک هستند، مورد پذیرش قرار می‌گیرند. در این شرایط مراجعه به مراکز با رعایت فاصله اجتماعی، ضدعفونی سطوح و ابزارها و استفاده از ابزار‌های محافظت شخصی (PPE) صورت می‌پذیرد.

هر ساله بسیاری از افراد برای موارد پزشکی اعم از جراحی‌های زیبایی به کشورهای دیگر با هدف صرف هزینه کم‌تر یا دریافت خدمات بهتر سفر می‌کنند که در حال حاضر بسیاری از این سفرها نیز به دلیل محدودیت‌های ورود کشورها به ناچار متوقف شده است.

کشورهای مختلف با توجه به زمان ورود کرونا و شیوع آن، در مراحل مختلفی از مقابله با این ویروس به سر می‌برند. در بعضی از کشورها تعداد مبتلایان جدید به ویروس در حال افزایش است و در بعضی از کشورهای دیگر موارد ابتلا رو به کاهش بوده و آن‌ها در حال مذاکره برای رویکرد صحیح بازگشایی اقتصادشان می‌باشند.

اما حتی اگر کشورها به سمت بازگشایی دوباره پیش بروند، رد تغییرات ناشی از کرونا همچنان در جوامع پابرجا می‌ماند و رویکرد بسیاری از کسب و کارها از جمله مراکز زیبایی دستخوش تغییرات جدی می‌شود. لازم است این موضوع مورد توجه قرار گیرد که در صورت بروز شرایط مشابه در آینده چه نوع ارائه خدمات زیبایی کارایی بالاتری خواهد داشت؟ در همین راستا پیش‌بینی می‌شود که بسیاری از کسب و کارها به سمت ارائه خدمات از راه دور یا به صورت آنلاین پیش‌ بروند که این موضوع نیازمند استفاده از تکنولوژی‌های نوین می‌باشد.

رونق استفاده از تکنولوژی اسکن سه بعدی

بسیاری از منابع معتبر به استفاده از عکس‌برداری سه بعدی قبل از عمل‌های زیبایی توصیه کرده‌اند، اما در حال حاضر تنها مراکز معدودی از این تکنولوژی استفاده می‌کنند. شاید این شرایط فرصت مناسبی برای بازبینی فواید استفاده از تکنولوژی اسکن سه بعدی و به کار گیری بیشتر آن باشد. در صورتی که اسکنرهای سه بعدی ارزان و کوچک با نرم‌افزار یوزر فرندلی و قابلیت اتصال به گوشی همراه، تلویزیون و دیگر تجهیزات الکتریکی منزل، در اختیار اکثریت قرار بگیرد، افراد می‌توانند به راحتی اسکن سه بعدی خود را به صورت زنده در نرم افزارهای مختلف در اختیار داشته باشند و به این ترتیب بخش عمده‌ای از نیازهای مربوط به زیبایی و سلامت خود را به صورت آنلاین و بدون نیاز به خروج از منزل به شرح زیر برطرف نمایند.

عمل زیبایی

با در اختیار داشتن مدل سه بعدی، افراد می‌توانند با جراحان پلاستیک یا آرایشگرها مشاوره آنلاین داشته باشند. در این روش با استفاده از نرم افزار مربوطه امکان اعمال تغییرات و مشاهده نتایج قابل دست یابی متناسب با نوع فرایند زیبایی، وجود دارد؛ به طور مثال فرد می‌تواند نتیجه شبیه‌سازی شده‌ی جراحی بینی، جراحی سینه، تزریق فیلر در صورت و یا حتی تزریق چربی را در نواحی مختلف بدن خود ببیند یا مدل‌های مختلف مو و ابرو را بر چهره‌اش امتحان نماید و بر اساس سلیقه خود و صلاح‌دید متخصص زیبایی طرح مورد نظرش را انتخاب نماید. علاوه بر آن با اتصال نرم افزار مربوطه به عینک واقعیت مجازی، فرد می‌تواند از همه زوایا و نزدیک به واقعیت نتیجه شبیه‌سازی شده را به شکل سه‌بعدی مشاهده نماید. به این ترتیب خدمات مشاوره زیبایی بدون نیاز به مراجعه حضوری ارائه خواهد شد.

مشاوره غیر حضوری در این روش نه تنها محدودیتی ایجاد نمی‌کند، بلکه با استفاده از آنالیزهای سه بعدی فواید بسیاری نیز در جهت رضایت متقاضیان ایجاد می‌شود. به طور مثال با در اختیار داشتن مدل سه بعدی نتیجه ایده آل جراحی شبیه‌سازی شده می‌توان یکسری قالب، راهنما و شابلون توسط پرینترهای سه بعدی برای انجام فرایند زیبایی تهیه کرد. این ابزارها در حین انجام عمل زیبایی به کمک پزشک می‌آید و به عنوان مقیاس برای سنجش درستی تغییرات اعمال شده استفاده می‌شود. در این روش، عمل زیبایی زمانی به پایان می‌رسد که نتیجه عمل با قالب‌ها تطابق لازم را داشته باشد. به این ترتیب امکان خطا در فرایندهای زیبایی کاهش یافته و متقاضی اطمینان بیشتری از رسیدن به نتیجه مطلوب خواهد داشت. علاوه بر ساخت راهنما و شابلون، آنالیزهای سه‌بعدی قبل از عمل زیبایی مزایای دیگری نیز می‌تواند داشته باشد. به طور مثال یکی از ابداعات جدید که به افزایش دقت و کیفیت عمل‌های زیبایی افزایش حجم اعضای بدن کمک می‌کند، اسکن ریل تایم در حین انجام فرایند عمل است. از مزایای شبیه‌سازی سه بعدی نتیجه در این روش این است که با انجام اسکن ریل تایم در حین عمل و مقایسه فرم بدن با مدل شبیه‌سازی شده، پزشک در هر لحظه از عمل می‌تواند تشخیص دهد چه میزان افزایش حجم مورد نیاز است و این افزایش حجم ها در کدام نقاط باید صورت گیرد.

کاربرد دیگر اسکنرها در Post-op متقاضیان زیبایی خواهد بود؛ به این صورت که پزشک می‌تواند بعد از جراحی با بررسی آنالیز تغییرات هر روزه عضو جراحی شده مانند کاهش تورم و کبودی یا تغییر فرم، به درک بهتری از نتیجه جراحی رسیده و در صورت نیاز برخی از اعمال پیشگیرانه‌ی بعد از جراحی را انجام دهد.

با توجه به دستاوردهای ذکر شده، انجام طراحی سه‌بعدی پیش از عمل و کنترل فرایند عمل به صورت فیزیکی و دیجیتالی به امری کاملاً ضروری برای کاهش احتمال بروز خطا و همچنین کاهش هزینه‌ها و افزایش آگاهی متقاضیان تبدیل خواهد شد. همچنین نیاز به حضور در اتاق‌های انتظار پزشکان مختلف کمتر بوده و بخش عمده‌ای از فرایند به صورت آنلاین انجام خواهد شد.

ورزش و تناسب اندام

تکنولوژی اسکن سه بعدی می‌تواند ابزار بسیار مناسبی برای آموزش و ارزیابی فرایندهای ورزشی باشد و در واقع به عنوان مربی همراه ایفای نقش نماید؛ به این ترتیب که با انجام حرکت های ورزشی در برابر دستگاه اسکنر سه بعدی، میزان درستی انجام حرکات ورزشی توسط قسمت پردازنده دستگاه ارزیابی شده و در صورت اشتباه انجام دادن هر یک از این فعالیت‌ها، اخطارهای لازم اعلام می‌شود؛ این قابلیت می‌تواند عامل مهمی برای جلوگیری از آسیب‌های ورزشی باشد. این دستگاه همچنین با آنالیز رابطه میان راندمان ورزشی و موزیکی که فرد گوش می‌دهد، موسیقی مناسب او را پیشنهاد می‌دهد. این دستگاه می‌تواند متحرک نیز باشد و بر وسیله نقلیه هوایی بدون سرنشین نظیر کوادکوپتر قرار گرفته و با جابه‌جا شدن فرد همراه با او تغییر مکان دهد. با توجه به امکانات ذکر شده نیاز به حضور در باشگاه‌های ورزشی و حضور مربی در حین تمرینات کم‌تر خواهد شد.

تکنولوژی اسکن سه بعدی برای بررسی رشد کودکان نیز می‌تواند مفید باشد؛ به این ترتیب که در فواصل سنی مشخص از اندام کودک عکس‌برداری سه بعدی انجام شده و مدل سه بعدی او توسط پزشک بدون نیاز به مراجعه حضوری مورد بررسی قرار گرفته و در صورت نیاز دارو یا ورزش متناسب تجویز می‌شود. همچنین با انجام اسکن سه بعدی ریل تایم از اندام کودک در حین انجام تمرینات ورزشی و آنالیزهای لازم، امکان استعدادیابی ورزشی به صورت دقیق وجود خواهد داشت. تکنولوژی اسکن سه بعدی در بررسی تغییرات بدن بزرگ‌سالان نیز قابل استفاده است؛ به این صورت که به صورت مداوم اندام و نحوه حرکت فرد مورد بررسی و آنالیز قرار گرفته و در صورت پیش‌بینی احتمال ایجاد قوز یا سایر مشکلات مربوط به ستون فقرات تجویزهای لازم برای پیشگیری انجام می‌شود. این تجویزها می‌تواند شامل آموزش ورزش‌های مناسب یا استفاده از کمربند طبی، عصا و سایر روش‌ها باشد. همچنین پزشک با بررسی تغییر حالت بدن و وزن، می‌تواند رژیم غذایی مناسب و مشاوره‌های لازم را به صورت آنلاین در اختیار فرد قرار دهد.

مُد

علاوه بر کاربرد زیبایی و تناسب اندام، استفاده از اسکنرهای سه بعدی در سایر صنایع نظیر مد و پوشاک نیز کاربرد دارد. با توزیع گسترده این اسکنرها در جامعه، برندهای معتبر پوشاک می‌توانند بستر مناسب برای مشتریان فراهم کنند تا آن‌ها بتوانند با استفاده از اسکنرهای سه بعدی خانگی لباس‌های مختلف را بر روی اندام خود به صورت مجازی پرو کرده و با استفاده از عینک واقعیت مجازی یا تلویزیون مشاهده نمایند. با توجه به اینکه مدل سه بعدی اطلاعات مربوط به سایز بدن فرد را به طور دقیق دارا می‌باشد افراد می‌توانند بدون نیاز به مراجعه حضوری، سفارش آنلاین انجام دهند و از متناسب بودن سایز لباس سفارش شده با اندامشان اطمینان داشته باشند. در طراحی لباس نیز می‌توان از این روش استفاده کرد؛ به این صورت که فرد در نرم افزار، جنس، رنگ و حتی طرح لباس مورد نظر خود را انتخاب کرده و بعد از امتحان آن بر مدل سه بعدی و تائید، سفارش دوخت بدهد. سفارش‌های آنلاین نیز با استفاده از وسایل نقلیه هوایی بدون سرنشین می‌توانند ارسال شوند و به این ترتیب بسیاری از تعاملات کم‌تر خواهد شد.

رونق استفاده از تکنولوژِی واقعیت تعمیم یافته (Extended Reality)

بعد از تکنولوژی‌های واقعیت مجازی (Virtual) و واقعیت افزوده (Augmented)، تکنولوژی واقعیت مختلط (Mixed) معرفی شد که در آن امکان تعامل با اجسام دیجیتال افزوده شده به محیط وجود داشت. این تکنولوژی‌ها که به صورت کلی واقعیت تعمیم یافته (Extended) نامیده می‌شوند در زمینه‌های مختلف نظیر آموزش، طراحی و پزشکی می‌توانند بسیار کمک کننده باشند و تجربه‌ی ما را از دنیای پیرامون تغییر دهند.

پیش‌بینی می‌شود که استفاده از این تکنولوژی‌ها در عرصه زیبایی نیز گسترش یابد؛ به طور مثال در آموزش عمل‌های زیبایی می‌توان از این تکنولوژی‌ها استفاده کرد که در نتیجه آن دانش و تجربه افراد بدون نیاز به آزمون و خطای واقعی افزایش پیدا می‌کند. همچنین با استفاده از تکنولوژی واقعیت تعمیم یافته متقاضیان می‌توانند بدون نیاز به مراجعه حضوری توسط جراح زیبایی معاینه شده یا با آرایشگر مورد نظر مشاوره شوند.

استفاده از این تکنولوژی‌ها در آموزش ورزش‌های مختلف نیز می‌تواند بسیار مفید باشد و فرد بدون نیاز به مراجعه به باشگاه‌های ورزشی یا بدون نیاز به تیم در ورزش‌های گروهی، تمرینات لازم را انجام دهد. در این روش فرد همچنین می‌تواند عملکرد خود را ضبط کند و بعد از پخش مجدد آن به درک بهتری از اشتباهات خود رسیده و عملکرد خود را اصلاح کند. بسیاری از ورزشکاران حرفه‌ای از این روش برای تمرین و افزایش مهارت استفاده می‌کنند که پیش‌بینی می‌شود در آینده این روش آموزش به میزان بیشتری در سطح عموم رایج شود.

در انجام بازی‌های کامپیوتری افراد می‌توانند با استفاده از اسکن سه بعدی آواتار خود و دوستانشان را در بازی بسازند و با یکدیگر بازی کنند. همچنین به کمک تکنولوژی واقعیت توسعه یافته افراد علاوه بر تجربه متفاوت و خارق العاده، در محیط بازی قرار گرفته و تحرک بیشتری خواهند داشت و به این ترتیب از نشستن‌های طولانی مدت و مشکلات جسمانی ناشی از آن نیز جلوگیری خواهد شد.


نکات مرتبط با صنعت زیبایی بعد از کرونا

طراحی سه بعدی بینی برای تزریق ژل و بوتاکس

استفاده از اسکن و طراحی سه بعدی نقطه عطفی در امر پزشکی و مهندسی است که توانسته با ایجاد تعامل فکری بین پزشک و متقاضی و نمایش تغییرات فرم ایده آل چهره متناسب با نظر متقاضی، رضایت مراجعه کنندگان تزریق ژل را افزایش دهد.

با استفاده از این روش، مراجعه کننده پیش از تزریق ژل می‌تواند مدل سه بعدی چهره پس از تزریق خود را مشاهده کند و تمامی تصورات ذهنی خود را به صورت سه بعدی و مجازی عملی سازد. همچنین او می‌تواند مناسب‌ترین فرم چهره که حداکثر جذابیت را به همراه دارد، متناسب با نسبت‌های طلایی چهره، مشاهده کند. به طور مثال فرد متقاضی با تصور تزریق ژل لب اقدام به تزریق ژل می‌نماید، اما با استفاده از طراحی سه بعدی متوجه می‌شود که با تزریق و فرم دهی چانه نتیجه مطلوب‌تری خواهد گرفت. بنابراین به جای تزریق ژل لب می‌تواند با انتخاب صحیح، برای چانه اقدام به تزریق ژل نماید.

اسکن سه بعدی بینی

اسکن سه بعدی صورت از تمامی زوایای چهره بدون استفاده از هیچگونه اشعه ای، انجام می شود. تصویر برداری سه بعدی موجب می شود، جراح و متقاضی جراحی بینی بتوانند تمامی تغییرات مورد نظر را به صورت مجازی بر روی چهره، اعمال نمایند.

قالب کنترلی

مهندسین طراح طب بر اساس طراحی سه بعدی و آنالیز تغییرات بینی، ابزار دقیقی را برای کنترل روند جراحی به منظور رسیدن به فرم دلخواه متقاضی، به عنوان قالب کنترلی، طراحی کرده و با جدیدترین پرینترهای سه بعدی آن را می‌سازند.

این ابزار به جراح این امکان را می‌دهد تا در حین جراحی، فرم بینی را با آن چک کند. اگر قالب بر روی بینی کاملا منطبق نشود، جراح باید تغییراتی را اعمال کند تا بتواند به فرم مورد نظر و طراحی شده، دست یابد. به عبارت دیگر، پایان زمان جراحی، زمانی است که قالب کنترلی به طور کامل بر روی بینی قرار بگیرد.

بنابراین با استفاده از این ابزار (قالب‌های کنترلی)، نگرانی متقاضی جراحی بینی بر طرف خواهد شد که جراح چگونه می‌تواند به فرم ایده آل و طراحی شده برسد.

قالب‌های کنترلی برای انواع بینی‌ها (گوشتی، استخوانی، ترمیم بینی، انحراف بینی و ...) کاربرد دارد و هر قالب مختص به فرم طراحی شده همان فرد می‌باشد و برای فرد دیگری کاربرد ندارد.

هنگامی که قالب کنترلی یا همان قالب بینی طراحی شده متقاضی ساخته می‌شود، در روز جراحی به همراه اطلاعات جراحی و عکس‌های دو بعدی فرد، به کلینیک جراحی ارسال می‌گردد؛ از آن رو عکس و تصاویر سه بعدی و یا تصاویر اسکن سه بعدی به همراه آنالیز دقیق تغییرات بینی در بورد اتاق عمل نصب می‌‌گردد. بنابراین با استفاده از این تکنولوژی، جراح با استفاده از ابزار دقیقی که بر اساس طراحی و سلیقه متقاضی ساخته شده است، جراحی خود را انجام می دهد. این امر توانسته است خطای جراحی را به حد بسیار زیادی کاهش دهد. بنابراین با افزایش دقت جراحی، رضایت متقاضیان جراحی بینی از نتیجه جراحی به صورت چشمگیری افزایش یافته است.

 
مشاوره تلفنی