مشاهده نسخه کامل این صفحه

هزینه جراحی بینی

افرادی که قصد دارند بینی خود را جراحی کنند، ممکن است دغدغه‌های مختلفی داشته باشند. ترس از عمل و نرسیدن به نتیجه دلخواه و هزینه عمل بینی از مواردی است که به عنوان دغدغه‌های این افراد مطرح می‌شود. برخی هم به دلیل وجود نقص در بینی، میل به افزایش زیبایی و افسردگی ناشی از ظاهر خود برای عمل اقدام می‌کنند. قاعدتاً افراد به دنبال عمل بینی با قیمت مناسب هستند و مهم است بدانید که این هزینه تحت تأثیر بسیاری از عوامل تعیین می‌شود.

هزینه عمل بینی شامل هزینه‌های قبل از عمل، دستمزد جراح، متخصص بیهوشی، هزینه بیمارستان یا کلینیک و هزینه مواد غذایی مناسب بعد از جراحی می‌شود.هزینه عمل بینی شامل هزینه‌های قبل از عمل، دستمزد جراح، متخصص بیهوشی، هزینه بیمارستان یا کلینیک و هزینه مواد غذایی مناسب بعد از جراحی می‌شود.

چه هزینه‌هایی قبل از عمل بینی انجام می‌شود؟

قبل از عمل بینی لازم است که آزمایشاتی انجام گیرد تا از نوع مشکل و شرایط بیمار اطمینان حاصل شود. یکی از اقداماتی که قبل از عمل باید صورت گیرد عکس از سینوس بینی به وسیله سی تی اسکن می‌باشد.

عکس سی تی اسکن حفره‌های سینوسی پارانازال و استخوان‌های اطراف بینی که خالی یا پر از هوا باشند را نشان می‌دهد.

پس از انجام سی تی اسکن لازم است که آزمایش خون انجام شود. در آزمایش خون اطلاعاتی درمورد کم‌خونی، HIV، قندخون و ... گزارش می‌شود و مشخص می‌کند که انجام عمل خطرساز نیست. درصورتی که مشکلی در نتیجه آزمایش خون وجود داشته باشد، عمل بینی انجام نمی‌شود.

یکی دیگر از مواردی که در هزینه عمل بینی تأثیرگذار است، عکس آتلیه‌ای است که دکتر باید آن را بررسی کند. عکس آتلیه‌ای بدون هیچ روتوش و افکتی گرفته می‌شود تا دکتر بتواند مشکل بیمار را تشخیص دهد. هزینه‌های عکس آتلیه متغیر بوده و بین 100 تا پانصد هزار تومان است. در طراح طب با توجه به این که طراحی سه بعدی و شبیه سازی نتیجه قبل از عمل انجام می‌شود، دیگر نیازی به عکس آتلیه نمی‌باشد.

یکی دیگر از امکانات طراح طب ساخت قالب کنترلی بر اساس نتیجه شبیه سازی شده است که به جراح در حصول نتیجه از پیش تعیین شده کمک می‌کند.

دستمزد دکتر جراح بینی چگونه تعیین می‌شود؟

هزینه‌ای که دکتر جراح بینی دریافت می‌کند به عوامل زیادی بستگی دارد. تجربه دکتر جراح یکی از عوامل مهمیست که بر دستمزد آن و قیمت عمل بینی تأثیر می‌گذارد.

متخصصانی که تجربه بیشتری دارند، مسلما عمل بهتری انجام داده و درصد خطای آن‌ها بسیار کمتر است. نتیجه‌ای که از جراحی بینی توسط متخصصان با تجربه‌تر حاصل می‌شود، معمولا به نتیجه مدنظر نزدیک‌تر است. برخی از آن‌ها نیز با توجه به اینکه تجربه بیشتری دارند، عمل بینی با قیمت مناسب نیز انجام می‌دهند.

جراح پلاستیکی که دارای گواهی بورد تخصصی در منطقه و در عین حال باتجربه است و میزان آشنایی شما با او در تعیین هزینه عمل بینی نقش مهمی ایفا می‌کند.

نوع بینی از عوامل دیگری است که بر هزینه دستمزد جراح تاثیر دارد. هزینه جراحی بینی‌های گوشتی از هزینه جراحی بینی استخوانی بیشتر است. همچنین عمل مجدد برای ترمیم بینی اگر توسط دکتر اول انجام نشود متحمل هزینه‌های بیشتری می‌گردد.

در جراحی بینی‌های استخوانی اگر پولیپ یا انحراف وجود داشته باشد بر هزینه عمل بینی تأثیر و باعث افزایش هزینه‌ها می‌شود. بینی‌های گوشتی از این جهت که ضخامت پوست آن بیشتر است، بسیار حساس بوده، بنابراین نسبت به بینی‌های استخوانی هزینه بیشتری دریافت می‌شود.

هزینه‌های عمل بینی تحت بیمه

عمل کردن بینی اگر به صورت اصلاحی انجام شود شامل بیمه‌های درمانی می‌شود اما اگر این عمل به منظور زیبایی انجام شود بیمه به آن تعلق نمی‌گیرد. مواردی که بیمه شامل آن می‌شود عبارت است از: تنگ شدن دهلیز، مخروط داخلی بزرگ و شکسته شدن استخوان بینی. بنابراین اگر به دنبال عمل بینی با قیمت مناسب هستید، این موارد را در نظر بگیرید.

تنگ شدن دهلیز بینی زمانی به وجود می‌آید که دیواره‌های جانبی بینی به سمت داخل رفته و عمل تنفس را سخت می‌کند. با انجام جراحی بینی در این مورد دیواره‌ها در جای مناسب قرار گرفته و بیمار می‌تواند به راحتی تنفس کند.

مخروط‌های بینی در هر دو طرف سوراخ قرار دارند و وظیفه تسویه هوایی را دارند که به مجرای آن وارد می‌شود. در صورتی که مخروط‌ها بزرگ باشند امکان عبور هوا در بینی را مسدود می‌کنند. با عمل کردن بینی این مخروط‌ها کوچک‌تر شده و هوا به داخل بینی وارد می‌شود.

شکسته شدن استخوان بینی زمانی به وجود می‌آید که جداره‌ای که منافذ بینی را از هم جدا می‌کند به یک سمت بیشتر مایل شود. در این صورت یکی از منافذ بسته شده و تنفس برای بیمار سخت می‌شود. برای دریافت بیمه درمانی عمل‌های انجام شده برای بینی باید مدارک لازم را جمع‌آوری کرده و به بیمه‌ها تحویل داده شود.

هزینه متخصص بیهوشی برای عمل بینی چقدر است؟

پزشکان توصیه می‌کنند که برای انجام جراحی‌های بینی از بیهوشی کامل استفاده شود، زیرا بی‌حس موضعی ریسک را افزایش می‌دهد و به بیمار استرس زیادی وارد می‌شود. در صورت بی‌حسی موضعی ممکن است حین عمل اثر بی‌حسی از بین رفته و تحمل درد برای بیمار غیر ممکن شود.

اما با بیهوش شدن بیمار هم استرس عمل کاهش یافته و هم اینکه بیمار حرکت نمی‌کند و دکتر به راحتی عمل را انجام می‌دهد. دستمزد متخصصان بیهوشی متغیر است.

هزینه بیمارستان یا کلینیک به چه میزان است؟

متناسب با اینکه جراحی‌های بینی در چه کلینکی انجام می‌شود هزینه آن متغیر است. انجام این عمل در بیمارستان‌های خصوصی نسبت به بیمارستان‌های دولتی هزینه‌های بیشتری را در بر دارد. اگر به دنبال عمل بینی با قیمت مناسب هستید، باید به این نکته توجه داشته باشید انتخاب دکتری که در بیمارستان دولتی جراحی را انجام می‌دهد موثر خواهد بود. اما باز هم یادآوری می‌کنیم که اگر عمل زیبایی بینی انجام دهید، مشمول بیمه‌های درمانی نخواهید شد.

مواد غذایی مناسب و مؤثر برای بعد از عمل بینی چه هزینه‌ای دارد؟

پس از اینکه بینی عمل شد، دکتر برای تسریع در بهبودی حال بیمار و کم شدن دردهای بعد از عمل داروهایی تجویز می‌کند. استفاده از قرص‌های مسکن، پمادهای موضعی برای رفع محل بخیه‌ها که عموما از داروهای پیشنهادی هستند را توصیه می‌کنند.

علاوه بر مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک، مصرف برخی از مواد غذایی مثل کرفس، آناناس و آب هویج و کرفس در بهبود حال بیمار مؤثر است.

نکاتی پس از جراحی بینی که باید بدانید

همانگونه که آگاهی از قیمت عمل بینی اهمیت دارد، دانستن نکات مهم پس از جراحی نیز مهم است. جراحی بینی شامل تغییر شکل ساختارهای ظریف بینی و حفره‌های آن برای ایجاد یک بینی جذاب‌تر یا کاربردی‌تر است. بسیاری از افراد پس از انجام جراحی نکات مهم بعد از عمل را رعایت نکرده و به نتیجه دلخواه نمی‌رسند.

بنابراین مجبور می‌شوند که دوباره این عمل را انجام داده تا مشکلات رفع و به خواسته خود برسند. در بعضی موارد حتی عمل مجدد نیز نتیجه ایده‌آل در پی نداشته و برای همیشه شکل بینی تغییر خواهد کرد.

برای اطمینان از اینکه فقط باید یک‌بار عمل خود را انجام دهید و نتایج به بهترین شکل ممکن باشد، نکات بعد از جراحی زیر برای شما ضروری است.

التهاب را پایین نگه دارید

استفاده از کیسه یخ انعطاف‌پذیر یا پد خنک‌کننده برای کاهش التهاب می‌تواند به کاهش فشار و پف اطراف ناحیه تحت درمان کمک کند. انجام این کار، به‌ویژه در چند روز اول پس از جراحی فوق‌العاده اهمیت دارد. سرما جریان خون را در این ناحیه محدود می‌کند و ورم را کاهش می‌دهد و همچنین باعث می‌شود بینی شما سریع‌تر بهبود یابد.

از خوردن داروهای ضد التهابی بدون تجویز پزشک خودداری کنید

داروهای ضد التهابی می‌توانند باعث ورم و افزایش جریان خون شوند که می‌تواند منجر به خونریزی یا کندی بهبودی بینی شود. قبل از مصرف هر یک از این داروها در طول دوره نقاهت، در مورد استفاده از داروهای ضد التهابی با جراح خود صحبت کنید.

از مصرف مسکن یا سایر داروها بدون تأیید جراح خودداری کنید

در چند هفته اول، به خصوص در هفته ابتدایی پس از جراحی، مقداری درد و ناراحتی را تجربه خواهید کرد. داروهای مسکن یا سایر داروها برای کم شدن میزان درد یا برای کاهش میزان ناراحتی پس از عمل توصیه می‌شود. دوزها و داروها مشخص خواهند بود تا در بهبودی شما اختلال ایجاد نکنند و باعث ایجاد هیچ‌گونه واکنش نامطلوبی نشوند که روند بهبودی را مختل کنند.

بیشتر استراحت کنید

پس از جراحی، بدن شما باید انرژی خود را روی بهبودی متمرکز کند، بنابراین هر چه فعالیت سنگین کمتری داشته باشید، بهتر است. این در واقع به معنای پرهیز از ورزش یا فعالیت‌هایی است که در آن ممکن است به بینی شما ضربه وارد شود. نکته این است که اجازه دهید بینی شما التیام و بهبود یابد و از هرگونه استرس یا آسیب در طول فرآیند بهبودی جلوگیری کنید.

برای بهبودی خود از قبل برنامه‌ریزی کنید

پیاده‌روی به افزایش آرام گردش خون در بدن و به حرکت مایعات و بهبودی سریع بینی کمک می‌کند. بیرون آمدن و راه رفتن همچنین می‌تواند به کاهش استرس کمک و از تورم یا تجمع مایعات در بدن شما جلوگیری کند. افزایش تنفس و کمی افزایش ضربان قلب به جریان یافتن اکسیژن در بدن مهم است زیرا که موجب تسریع بهبودی می‌شود.

به هنگام حمام کردن دقت کنید

بانداژها، آتل‌ها و تکیه‌گاه‌هایی که در داخل و اطراف بینی شما بعد از جراحی بینی قرار می‌گیرند نباید خیس شوند. اگر با احتیاط حمام کنید، موجب جلوگیری از خیس‌ شدن باندها می‌شوید. همچنین شستن صورت با پارچه مرطوب اطراف باند می‌تواند به شاداب نگه‌داشتن صورت در خارج از بانداژ کمک کند. باندها باید در هفته اول بعد از عمل بیرون آورده شوند، بنابراین این روال نیازی به ادامه طولانی نخواهد داشت.

غذای سالم بخورید و آب فراوان بنوشید

خوردن غذای سالم و نوشیدن آب به بدن شما کمک می‌کند تا سریع‌تر بهبود یابد و زودتر احساس بهتری داشته باشید. تغذیه خوب به بدن شما آنچه را که برای ترمیم و التیام نیاز دارد می‌دهد. آب با دفع سموم از داروهای بیهوشی و همچنین کاهش احتمال عفونت، بهبود را سرعت می‌بخشد. آب اجازه می‌دهد تا مواد مغذی و اکسیژن به بافت‌ها برسد و بهبود زخم به درستی انجام شود.

از نفس کشیدن با بینی خود خودداری کنید

داخل بینی به وسیله ساختارهایی که توسط جراح قرار داده شده است حمایت می‌شود، نفس کشیدن با بینی می‌تواند باعث جابجایی آن‌ها شود. این حرکت می‌تواند به داخل بینی آسیب برساند یا روند بهبودی را به خطر بیندازد. تنفس با بینی همچنین می‌تواند باعث تحریک بیشتر بینی شود. پاک کردن یا کشیدن بینی در چند هفته اول باید با احتیاط انجام شود.

از غذاهای فلفلی و تند دوری کنید

برای جلوگیری از تحریک بینی و سینوس‌ها، بهتر است از خوردن غذاهای فلفلی یا تند خودداری کنید. غذاهای تند می‌توانند باعث گشاد شدن رگ‌های خونی شوند و تورم و کبودی را در مراحل اولیه بهبودی افزایش دهند. با اجتناب از غذاهای تند، می‌توانید از تورم یا به طور کلی تحریک شدن بینی خود جلوگیری کنید.

نمک مصرفی خود را کاهش دهید و از غذاهای شور خودداری کنید

نمک فشار خون شما را افزایش می‌دهد که باعث افزایش تورم و فشار در اطراف محل جراحی می‌شود. برای به حداقل رساندن دردهای ناشی از تورم، بهتر است از خوردن غذاهای شور یا افزودن نمک به غذا خودداری کنید.

قرارهای بعد از عمل با پزشک جراح مهم هستند

قرار ملاقاتی که با دکتر جراح پس از عمل برای شما تعیین می‌شود تا روند بهبودی به خوبی پیگیری شود. در این ویزیت‌ها پرشکان اطمینان حاصل می‌کنند که همه چیز همانطور که باید، پیش می‌رود و باندها و آتل‌ها به درستی برداشته شده یا در صورت لزوم جایگزین می‌شوند.

استراحت کافی داشته باشید و سر خود را بالا نگه دارید

استراحت به بدن شما این امکان را می‌دهد تا سریع‌تر بهبود یابد و خوابیدن یا استراحت در حالی که سر خود را تکیه داده و بالا آورده‌اید از تورم بینی و ناحیه اطراف آن جلوگیری می‌کند. نگه داشتن سر در بالای بدن از تجمع مایع در اطراف محل جراحی و صورت جلوگیری می‌کند.

تمام دستور‌العمل‌ها و نکات پس از عمل را رعایت کنید

دکتر جراح دستورات خاصی را به شما می‌دهد که بعد از جراحی باید رعایت کنید. این دستورالعمل‌ها برای بهبودی سریع‌تر و همچنین رسیدن به نتایج نهایی مطلوب حیاتی هستند. پیروی از دستورالعمل‌ها به این معنی است که احتمال بروز عفونت، آسیب یا سایر شرایط مضر برای بینی کمتر خواهد شد. به همین دلیل هم از افزایش هزینه عمل بینی جلوگیری می‌کنید.

قیمت عمل بینی در سال 1401

قیمت عمل بینی با فاکتورهای مختلفی سنجیده می‌شود. جراحی‌هایی که عموماً در شهرستان‌ها انجام می-شوند نسبت به تهران ارزان‌تر هستند، زیرا دکترهای متخصص در شهر تهران از امکانات بیشتر برخوردار هستند که بر هزینه عمل بینی اثرگذار است.

قیمت عمل بینی مناسب که از نوع استخوانی تشخیص داده شود، در تهران از 7 میلیون شروع شده و تا 50 میلیون هم افزایش دارد. برای بینی‌های گوشتی از 8 تا 50 میلیون، عمل ترمیم بینی از 9 تا 50 میلیون و هزینه عمل برای بینی‌هایی که انحراف دارند از 7 تا 50 میلیون متغیر است.

سخن آخر

هزینه عمل بینی از دغدغه‌های افرادی است که قصد دارند بینی خود را جراحی کنند. قیمت این عمل متغیر است و به عوامل مختلفی از جمله دستمزد پزشک جراح، دستمزد متخصص بیهوشی، هزینه‌های کلینیک و موادغذایی مؤثر بستگی دارد. در مجموعه طراح طب اگرچه عمل بینی با جدیدترین تکنولوژی انجام می‌شود اما در سال 1401 قیمت عمل بینی در این مجموعه به طور میانگین نزدیک به 20 میلیون بوده که از متوسط هزینه عمل بینی در مراکز مختلف کمتر است.


نکات مرتبط با هزینه جراحی بینی

چه بینی هایی شامل بیمه می شوند؟

بیمه‌های درمانی معمولاً فقط هزینه انجام عمل جراحی بینی به خاطر اصلاح عملکرد بینی را پوشش می‌دهند. برخی بیماران می‌توانند با پرداخت هزینه ماهانه بیمه از این خدمات استفاده کنند. معمولاً عمل جراحی بینی تحت پوشش بیمه، برای بهبود عملکرد تنفسی بیمار انجام می‌شود. شرایطی که در این نوع عمل جراحی اصلاح می‌شوند، شامل موارد زیر هستند:

تنگ شدن دهلیز بینی

در این مورد دیواره‌های جانبی بینی شروع به حرکت به سمت داخل می‌کنند و به این ترتیب راه تنفس فرد مسدود می‌شود. در این حالت جراحی اصلاح عملکرد بینی می‌تواند موقعیت این دیواره‌‌های جانبی را در محل مناسب آن‌ها تثبیت کند و به این ترتیب امکان تنفس راحت را در اختیار بیمار قرار دهد.

مخروط داخلی بزرگ در بینی

این مورد نیازمند حذف بخشی از بافت داخلی این مخروط است و می‌تواند در هر یک از دو طرف سوراخ‌های بینی قرار داشته باشد. این مخروط‌ها وظیفه تمیز کردن هوا را در زمان عبور آن از بینی بر عهده دارند. زمانی که این مخروط‌ها بسیار بزرگ باشند، می توانند از عبور هوا جلوگیری کنند. به این ترتیب جراح می‌تواند اندازه این مخروط‌ها را کوچک کند تا امکان تنفس مناسب برای فرد بیمار ایجاد شود.

شکسته شدن استخوان بینی

در این نوع، جداره جدا کننده منافذ بینی منحرف شده و به یک طرف متمایل می‌شود که به این ترتیب جلوی تنفس صحیح فرد را می‌گیرد.

برای استفاده از خدمات بیمه به منظور عمل جراحی اصلاحی بینی، جراح شما می‌تواند مدارک مورد نیاز را با استفاده از چند روش خاص در اختیار شما قرار دهد. برای مثال سی‌تی‌اسکن، ناهنجاری‌های موجود در بینی شما را که برای دیگران قابل مشاهده نیست، نشان می‌دهد. با استفاده از روش آکوستیک رینومتری می توان از وضعیت داخل بینی بیمار یک تصویر تهیه کرد. همچنین از روش رینومانومتری برای تعیین سطح و میزان عبور هوا از سوراخ‌های بینی استفاده می‌شود. در برخی موارد، شرکت‌های ارائه دهنده بیمه خدمات درمانی، بیماران را ترغیب می‌کنند که از سایر روش‌های درمانی نظیر استفاده از آنتی‌هیستامین‌ها، تزریق ضد آلرژی‌ها و نیز استفاده از اسپری استروئید برای بهبود مشکلات خود استفاده کنند.

 
مشاوره تلفنی