مشاهده نسخه کامل این صفحه

ترمیم بینی

افراد به دلایل مختلفی ممکن است برای جراحی بینی اقدام کنند. گاهی اوقات متقاضی از شکل ظاهری بینی خود رضایت ندارد که در این صورت با مشاوره با متخصص گوش، حلق و بینی قبل از عمل جراحی، درخواست‌های خود را به او انتقال می‌دهد و پزشک با بررسی بینی بیمار به او خواهد گفت که تا چه میزان می‌تواند نیازهای وی را برآورده کند. در سایر موارد بیمار ممکن است به دلیل مشکلات تنفسی مانند خرخر شبانه و تنگی نفس که می‌تواند در اثر انحراف بینی، پولیپ، بزرگی شاخک بینی و ... ایجاد شود، برای عمل جراحی اقدام کند. همچنین ممکن است بیمار بعد از انجام جراحی بینی از نتیجه آن رضایت نداشته و مشکلات وی به طور کامل برطرف نشده باشد که در این صورت می‌تواند برای رینوپلاستی ثانویه یا عمل دوباره بینی اقدام کند.

ترمیم بینی عمل شده یا رینوپلاستی ثانویه

رینوپلاستی ثانویه (Nose Reshaping) به عمل جراحی گفته می‌شود که به منظور رفع نواقصی که بعد از عمل اولیه بینی برطرف نشده و یا به وجود آمده، انجام می‌شود.

دلایل نیاز فرد به ترمیم بینی

- عدم تقارن بین دو طرف بینی
- افتادگی نوک بینی و بازگشت آن به حالت اولیه قبل از عمل
- عدم تقارن سوراخ‌های بینی
- چسبندگی‌های داخل بینی
- دو تیکه شدن تیغه بینی
- رشد غضروف بینی
- فرورفتگی‌های ناشی از دستکاری‌های غیر استاندارد در جراحی ثانویه بینی
- پهن بودن بینی از رو به رو
- انحراف تیغه بینی
- کجی بینی
- تغییر شکل ناخواسته بینی

زمان مناسب برای ترمیم بینی

از نظر علمی زمان مناسب ترمیم بینی یک سال بعد از جراحی اولیه است تا ترمیم بافت‌های بینی و تورم آن به ثبات نسبی برسد. با وجود تورم نمی‌توان تمام مشکلات بینی را تشخیص داد. همچنین در صورتی که عمل بینی زودتر از زمان گفته شده انجام شود، ممکن است زخم‌های داخل بینی ترمیم نشده و با دست‌کاری مجدد در خون‌رسانی پوست مشکلاتی ایجاد شود و ترمیم پوست مختل شود. درنتیجه اگر عمل جراحی بینی در زمان مناسبی انجام نشود، می‌تواند آسیب‌های جبران ناپذیری به بینی و مخصوصا به پوست آن وارد کند. به همین منظور فرد برای کسب نتیجه مطلوب، نباید برای جراحی زودتر از یک سال پافشاری نماید.

هزینه ترمیم بینی

بسیاری از پزشکان برای جراحی مجدد بینی هزینه‌ای دریافت نمی‌کنند و بیمار تنها مستلزم پرداخت هزینه کلینیک و بیمارستانی است که در آن جراحی انجام می‌شود. اما این موضوع دو شرط دارد؛ اول آن که بیمار عمل اول خود را نزد آن‌ها انجام داده باشد و شرط دوم این است که مشکلات بینی طی عمل اول برطرف نشود. اما در صورتی که فرد از پزشک خود رضایت نداشته و ترجیح دهد که عمل خود را نزد دکتر دیگری انجام دهد، به طبع باید هزینه دستمزد جراح را نیز پرداخت کند. در این شرایط با در نظر گرفتن این که فرد یک بار عمل شده و ممکن است امکانات بینی او محدود شده باشد و همچنین با توجه به حساسیت بالای این نوع جراحی، احتمال دارد که جراح هزینه بالاتری دریافت کند.

مشکلات و موانع عمل ترمیم بینی

همه عمل‌های جراحی عوارض خاص خود را دارد اما این موضوع در خصوص عمل دوباره بینی بیشتر است و با هر بار عمل بینی ریسک و خطر جراحی بعدی بالاتر می‌رود. یکی از دلایل این موضوع این است که ساختارهای بینی فرد از جمله غضروف و استخوان دستکاری و یا حتی در مواردی حذف شده است و دیگر امکان اعمال تغییرات بیشتر وجود ندارد. به طور مثال ممکن است که در عمل اول بینی بیش از حد کوچک شده باشد و دیگر غضروف کافی برای اصلاح مشکلات بینی در دسترس نباشد. در این شرایط به منظور اصلاح مشکلات بینی جراح می‌تواند از غضروف سایر نواحی بدن مانند گوش، دنده و ... استفاده کند که آن هم مشکلات و سختی خاص خود را دارد.

در صورتی که فرد بعد از عمل بینی دچار مشکلات تنفسی شده باشد و به این منظور تمایل به انجام رینوپلاستی ثانویه دارد، لازم است که عکسبرداری از بینی انجام شود تا جراح متوجه علت مشکلات پیش آمده شود. گاهی نیز لازم است که فرد عکس‌های قبل از عمل اول را نیز در اختیار جراح قرار دهد تا او به درک بالاتری از تغییرات اعمال شده بر بینی برسد.

در صورتی که مشکلات بینی جزئی باشد توصیه می‌شود که از عمل دوباره بینی اجتناب شود و جراحان نیز زیر بار این عمل نروند. همچنین قبل از قبول کردن این جراحی، بهتر است که فرد متقاضی توسط یک روانشناس بررسی شده تا مبتلا به اختلال بدریخت انگاری نباشد. فرد مبتلا به اختلال بدریخت انگاری حساسیت بالایی نسبت به ظاهر خود دارد و تمایل زیادی به عمل زیبایی نشان می‌دهد، اما مشکل این افراد با عمل‌های پی در پی نیز حل نخواهد شد و لازم است که برای رسیدن به رضایت از ظاهر، آن‌ها به مراکز روانشناسی و مشاوره مراجعه کنند.

با توجه به عوارض بیهوشی کامل، با در نظر گرفتن میزان تغییرات در عمل دوباره بینی، جراح می‌تواند با توافق بیمار از بیهوشی موضعی استفاده کند. به طور مثال اصلاح عدم تقارن سوراخ‌های بینی با یک جراحی سرپایی نیز قابل انجام است و برای آن می‌توان از بیهوشی موضعی استفاده کرد.

راه‌کاری برای پیشگیری از نارضایتی بیمار از عمل بینی

به منظور کاهش نارضایتی بیمار بعد از عمل، تکنولوژی جدید اسکن سه بعدی و قالب‌های کنترلی ارائه شده است. در این روش بیمار قبل از عمل جراحی نیازهای خود را به پزشک مربوطه انتقال می‌دهد و پزشک با بررسی بینی بیمار و امکان سنجی خواسته‌های او، نتیجه نهایی عمل جراحی را به او نشان خواهد داد تا بیمار با دید بهتر و واقع‌بینانه‌تری عمل جراحی خود را انجام دهد. از مزایای دیگر این تکنولوژی استفاده از قالب‌های کنترلی است که بر اساس شکل نهایی که بیمار و پزشک به تفاهم رسیده‌اند، طراحی می‌شود و به پزشک این امکان را می‌دهد که در حین عمل خواسته‌های بیمار را به طور کامل برآورده سازد.


نکات مرتبط با ترمیم بینی

انواع قالب بینی

قالب Transverse: به عنوان یک راهنما برای بررسی صحت محل اسکلت بینی طراحی شده است.

قالب Axial: برای چک کردن قوس (پل) بینی، نوک بینی، زاویه ی نوک و کلوملا مورد استفاده قرار میگیرد.

قالب Basal: برای چک کردن نهایی آلار مورد استفاده قرار می گیرد.

قالب final: بررسی شکل کلی بینی استفاده می شود.

جراحی بینی به کمک قالب بینی نه تنها دقت عمل جراحی و میزان رضایت بیمار را افزایش می دهد، بلکه موجب صرفه جویی در زمان و کاهش عوارض و خطاهای این جراحی نیز خواهد شد.

انواع روش عمل بینی

1. روش جراحی باز بینی

2. روش جراحی بسته بینی

روش جراحی باز بینی

در این روش برای تغییر شکل ظاهری بینی (جراحی زیبایی بینی) از عمل جراحی رینوپلاستی (Rhinoplasty) که یک عملیات برای تغییر شکل یا اندازه بینی و یا برای مشکلات تنفسی مانند پولیپ، سینوس و ... می باشد استفاده می‌گردد؛ این عمل توسط متخصصین گوش و حلق و بینی انجام می شود؛ در این روش با برش بسیار کوچکی در ناحیه کولوملا دو سوراخ بینی را از هم جدا می‌سازند. در این روش می‌توان تمام پوست بینی را از قسمت غضروف و استخوان بالاتر کشید و تمام آنچه را که در درون بینی وجود دارد، دید. این تکنیک رینوپلاستی باز یا رینوپلاستی خارجی نامیده می‌شود.

روش جراحی بسته بینی

روش جراحی بسته بینی از طریق سوراخ‌های بینی در داخل بینی انجام می‌شود؛ جراح در زیر پوست و روی برآمدگی بینی سوراخی ایجاد می‌کند. اصطلاحاً به این روش جراحی سرپایی می گویند.

کدام متد جراحی بینی بهتر است

این که کدام روش بهتر است کاملا بستگی به شرایط بیمار و مهارت پزشک دارد و اساسا بهتر است به جای اینکه بپرسیم کدام روش بهتر است بپرسیم کدام روش مناسب‌تر است. بعضی پزشک‌ها در روش رینوپلاستی بسته تبحر بیشتری دارند تا روش باز و بعضی دیگر بلعکس. از طرفی ممکن است شرایط بینی شما به گونه‌ای باشد که یک روش برای شما مناسب‌تر از روش دیگر باشد، اما به هر حال دست بیمار برای انتخاب روش باز است و مطلوب بودن جراحی زیبایی شما بیش از هر چیزی به تبحر و تسلط جراح در آن روش جراحی بستگی دارد. می‌توان گفت که هم در میان جراحان و هم مراجعین روش باز بیشتر مورد استقبال قرار گرفته است و استفاده از این روش رو به گسترش است.

قالب کنترلی

مهندسین طراح طب بر اساس طراحی سه بعدی و آنالیز تغییرات بینی، ابزار دقیقی را برای کنترل روند جراحی به منظور رسیدن به فرم دلخواه متقاضی، به عنوان قالب کنترلی، طراحی کرده و با جدیدترین پرینترهای سه بعدی آن را می‌سازند.

این ابزار به جراح این امکان را می‌دهد تا در حین جراحی، فرم بینی را با آن چک کند. اگر قالب بر روی بینی کاملا منطبق نشود، جراح باید تغییراتی را اعمال کند تا بتواند به فرم مورد نظر و طراحی شده، دست یابد. به عبارت دیگر، پایان زمان جراحی، زمانی است که قالب کنترلی به طور کامل بر روی بینی قرار بگیرد.

بنابراین با استفاده از این ابزار (قالب‌های کنترلی)، نگرانی متقاضی جراحی بینی بر طرف خواهد شد که جراح چگونه می‌تواند به فرم ایده آل و طراحی شده برسد.

قالب‌های کنترلی برای انواع بینی‌ها (گوشتی، استخوانی، ترمیم بینی، انحراف بینی و ...) کاربرد دارد و هر قالب مختص به فرم طراحی شده همان فرد می‌باشد و برای فرد دیگری کاربرد ندارد.

هنگامی که قالب کنترلی یا همان قالب بینی طراحی شده متقاضی ساخته می‌شود، در روز جراحی به همراه اطلاعات جراحی و عکس‌های دو بعدی فرد، به کلینیک جراحی ارسال می‌گردد؛ از آن رو عکس و تصاویر سه بعدی و یا تصاویر اسکن سه بعدی به همراه آنالیز دقیق تغییرات بینی در بورد اتاق عمل نصب می‌‌گردد. بنابراین با استفاده از این تکنولوژی، جراح با استفاده از ابزار دقیقی که بر اساس طراحی و سلیقه متقاضی ساخته شده است، جراحی خود را انجام می دهد. این امر توانسته است خطای جراحی را به حد بسیار زیادی کاهش دهد. بنابراین با افزایش دقت جراحی، رضایت متقاضیان جراحی بینی از نتیجه جراحی به صورت چشمگیری افزایش یافته است.

قالب کنترلی؛ طراحی مهندسی

زمانی که طراحی سه بعدی توسط جراح و متقاضی جراحی بینی انجام می‌شود، فایل طراحی توسط واحد طراحی و مهندسی طراح طب مورد بررسی دقیق مهندسی قرار می‌گیرد. مهندسان خبره طراح طب با استفاده از دقیق‌ترین نرم افزارهای طراحی مهندسی با دقت بسیار بالایی در حد صدم میلی‌متر، قالب‌های بینی را طراحی می‌کنند.

برای کنترل فرم بینی سه نوع قالب بینی طراحی و ساخته می‌شود که در ادامه کاربرد هر یک از آن‌ها ذکر شده است. اما قالب‌های کنترلی یا ماکت‌های پیش ساخته بینی چگونه و با چه دقتی ساخته می‌شوند؟

قالب بینی یا همان قالب کنترلی بعد از طراحی توسط تیم فنی، با استفاده از جدیدترین تکنولوژی پرینترهای سه بعدی با بالاترین دقت ممکن ساخته می‌شوند. بنابراین طراحی و ساخت قالب‌های کنترلی به صورت منحصر به فرد برای هر مراجعه کننده انجام می‌شود.

 
مشاوره تلفنی