جراحی بینی شکسته از جمله جراحی های بسیار حساس و بدون برنامه ریزی قبلی است. معمولاً حادثه شکستگی بینی در اثر وقایعی از جمله تصادف، درگیری و مشت، ضربه و افتادن رخ میدهد. در این مقاله همراه ما باشید تا شما را از جزئیات و کلیات مسئله جراحی بینی شکسته مطلع کنیم. شکستگی بینی در واقع آسیب شدیدی است که به استخوانها و غضروف های بینی که در قسمت میانی صورت قرار دارند وارد میشوند. شکستگی یینی میتواند به صورت جدی در تنفس فرد اختلال ایجاد کند و در وهله بعدی ظاهر شخص را به هم بریزد.
تشخیص شکستگی بینی که نیاز به جراحی دارد، توسط پزشک و به واسطه آزمایش تصویربرداری ایکس ری یا سی تی اسکن قابل انجام خواهد بود. نکته حائز اهمیت در این مسئله آن است که امکان شکستگی بینی بدون درد و عارضه خاصی وجود دارد که بیمار هیچ حس و دردی ندارد اما بینی دچار شکستگی و آسیب شدید شده است. لذا با این توصیفات پیشنهاد میشود در اثر ضربه های شدید که به بینی وارد میشود حتی در صورت عدم احساس درد به پزشک مراجعه کنید تا از طریق سی تی اسکن و تصویربرداری ایکس ری از سلامت بودن بینی خود اطمینان حاصل کنید.
علائم اولیه شکستگی بینی
از مهمترین علائم شکستگی بینی دفرمه شدن و تغییر شکل بینی است. زمانی که یک آسیب شدید به بینی وارد میشود بدون شک غضروف و عضلات بینی دچار آسیب و در اکثر مواقع دچار تورم میشود. از مهم ترین علائمی که میتواند هشدار شکستگی بینی را به فرد بدهد میتوان به مواردی همچون تورم بینی، درد بینی، خونریزی از بینی، کبودی در اطراف بینی و چشمها و دفرمه شدن و تغییر شکل بینی حتی جزئی اشاره کرد.
موارد گفته شده از جمله عوارض اولیه است که پس از حادثه و آسیب شدید به بینی نمایان میشود. فرد میتواند با بررسی موارد گفته شده از میزان آسیب و شکستگی بینی خود تا حد زیادی مطلع شود. به همین علت در صورت داشتن هر کدام از علائم گفته شده در زمان آسیب به بینی حتماً با یک پزشک معالج مشکل خود را در میان بگذارید تا درمان های اولیه برای بینی شما آغاز شود.
آسیب و عوارض های شکستگی بینی
از مهمترین عوارض هایی که شکستگی بینی تا مدت های مدیدی میتواند به جای بگذارد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
•تجمع خون یا هماتوم تیغ بینی: یکی از مهم ترین عوارض تجمع خون و یا همان هماتوم تیغ بینی است، که معمولاً با شکستگی بینی همراه است. این مسئله باعث انسداد هر دو مجرای بینی میشود و در صورت عدم درمان میتواند به غضروف بینی آسیب جدی وارد کند و این مسئله نیاز به جراحی اورژانسی خواهد داشت.
•انحراف بینی: در زمان وارد شدن ضربه شدید دیواره نازک که جدا کننده مجرای بینی است از یک طرف در میرود و یکی از دو مجرا تغییر شکل میدهد و باریک میشود. برای رفع این مشکل نیاز به دارو و درمان و در مواقع حادتر نیاز به جراحی بینی خواهد بود.
•شکستگی غضروف بینی: شکستگی غضروف بینی از دیگر عوارضی است که حادثه شکستگی بینی بر جای میگذارد. معمولا شکستگی غضروف بینی در ضربات شدید همچون تصادف رخ میدهد که نیاز است در صورت رخ دادن این مسئله در هنگام جراحی بینی علاوه بر جراحی استخوان غضروف هم بهبود یابد.
•آسیب به گردن: در زمانی که یک آسیب شدید به بینی وارد میشود به همان میزان درصد امکان آسیب دیدن گردن و ستون فقرات وجود دارد. بنابراین در صورتی که دچار آسیب شدید بینی شدید و بینی شما دچار شکستگی شد و در گردن و ستون فقرات خود دردی حس کردید حتماً به پزشک مراجعه کنید.
نحوه تشخیص شکستگی بینی
در ابتدا برای تشخیص شکستگی بینی باید علائم اولیه را که درد، تورم، خونریزی بینی و دفرمه شدن بینی است را مورد بررسی قرار دهید. پس از آن بدون تردید به پزشک مراجعه کنید. پزشک با بررسی ساختار بینی، گردن و صورت میتواند میزان شکستگی بینی را به صورت حتمی تشخیص دهد. در معاینه اولیه اگر پزشک مشکوک به آسیب شدیدتر شود میتواند با آزمایش ایکس ری و یا سی تی اسکن از کلیه مشکلات صورت، گردن و شکستگی های استخوان های اطراف چشم و ستون فقرات گردنی مطلع شود. برای انجام عمل بینی شکسته کافیست به مجموعه طراح طب مراجعه کنید تا با بهترین تکنيک و روشها از بینی طبیعی خود لذت ببرید.
نحوه درمان شکستگی استخوان بینی
زمانی که بینی دچار آسیب می شود، در صورتی که بینی در مکان اصلی خود قرار داشته باشد و دچار تغییر شکل نشده باشد معمولا به بیمار توصیه میشود استراحت کافی داشته باشد تا از آسیب های احتمالی جلوگیری به عمل آید و به مرور زمان درد بینی کاهش پیدا کند. اما در صورتی که پس از آسیب بینی از مکان اولیه خود تغییر مکان یافته و دچار دفرمه شدن شده باشد، بیمار به پزشک متخصص ارجاع داده میشود تا پس از قرار دادن بینی در مکان اولیه خود گچ بینی بر روی بینی تا دو هفته قرار بگیرد، تا بینی به حالت اولیه خود بازگردد. در برخی مواقع که شدت ضربه زیاد است بدون تعلل نیاز به جراحی بینی خواهد بود. در بعضی موردها شاهد آن هستیم که به دلیل تورم بالا به بیمار پیشنهاد میشود تا دو الی سه ماه صبر داشته باشد تا تورم بینی کاهش یابد و سپس عمل جراحی انجام شود.
چگونگی عمل بینی شکسته
برای جراحی بینی شکسته که دچار دررفتگی استخوان شده است بیمار بیهوش و یا بیحس میشود و سپس جراحی اعمال میگردد. معمولاً برای انجام این جراحی ۷ تا ۱۰ روز فاصله میافتد تا استخوان شکسته در جای خود ثابت بماند. در برخی مواقع که تیغه بینی از جای خود در رفته است میزان اختلال در تنفس نسبت به سایر شکستگیها بیشتر خواهد بود و در چنین مواقعی انجام عمل جراحی بینی بلااستثنا پیشنهاد میشود. با توجه به آنکه تا یک هفته کبودی و تورم در اطراف چشم و صورت و بینی فرد بیمار وجود دارد فرد نمیتواند به حالت اولیه خود و انجام کارهای روزمرگی بپردازد و در این یک هفته باید استراحت کافی و تغذیه مناسب داشته باشد.
عوامل پيشگيري کننده از شکستگی بینی
از جمله عواملی که میتواند از شکستگی بینی جلوگیری کند میتوان به استفاده از تجهیزات مناسب و مراقبت های لازم در زمان انجام ورزش های مخصوص اشاره کرد. اما در برخی مواقع از جمله مشت زدن، افتادن و یا تصادفات نمیتوان از عوامل پیشگیری کننده استفاده کرد. زیرا این اتفاقات بدون پیش بینی قبلی رخ میدهد و معمولاً این حوادث شکستگی سنگینتری را برای بینی به جای میگذارند. مجموعه طراح طب از بزرگترین مجموعه های انجام اقدامات و خدمات زیبایی مربوط به بینی است که از سال ۹۶ در این حوزه فعالیت دارد. در صورتی که قصد دارید اطلاعات دقیقتری از این مجموعه به دست آورید پیشنهاد میکنیم که به وب سایت طراح طب مراجعه کنید.
کلام آخر
بینی هایی که در اثر ضربه و تصادف دچار شکستگی و آسیب شدهاند نیازمند جراحی های پیشرفته خواهند بود. مجموعه طراح طب با برخورداری از پزشکان متخصص و برتر، بینی هایی که دچار شکستگی و در رفتگی تیغه بینی هستند را به گونهای مورد جراحی به واسطهی تکنیک و روش های بروز قرار میدهد، که بینی به شکل طبیعی و زیبا دیده شود. در صورتی که قصد دارید از پزشکان متخصص این مجموعه پیش از انجام جراحی بینی مشاوره دریافت کنید پیشنهاد میکنیم که به وب سایت طراح طب مراجعه کنید.