مشاهده نسخه کامل این صفحه

جراحی فک و جراحی بینی به صورت همزمان امکان پذیر است؟

اسکلت و عضلات فک، گیجگاه و بینی در تعامل با یکدیگر تقارن، زیبایی و عملکرد صحیح را به صورت می‌بخشند. بنابراین در برخی افراد ناهنجاری هریک از این اجزا می‌تواند منجر به بدشکلی یا اختلال در عملکرد دیگری شود. سوال بسیاری از افراد که مبتلا به مشکلات یا ناهنجاری فک و دندان و از طرفی کاندید جراحی زیبایی بینی هستند، این است که آیا می توان جراحی فک و عمل بینی را به صورت همزمان انجام داد؟ اگر هر دو فک بالا و پایین نیاز به جراحی داشته باشند چطور؟ در این مقاله به مزایا، معایب و شرایط این نوع جراحی پرداخته ایم.

چه افرادی نیاز به جراحی فک و جراحی بینی همزمان دارند؟

اغلب عمل همزمان فک و بینی برای ممانعت از تاثیر جراحی یکی از این دو عضو بر عضو دیگر انجام می‌گیرد. مثلا جلو آوردن فک بالا، باعث پهن شدن یا بالا رفتن بینی می شود که با جراحی همزمان می‌توان از این عارضه‌ی جانبی جلوگیری نمود. افرادی که نیاز به جراحی فک و جراحی بینی همزمان دارند شامل:

بیمارانی با بدشکلی توامان بینی و فک. مثلا بیماری که اسکلت صورت او در محل فکی دچار کجی بوده و متعاقبا کجی و بدشکلی بینی نیز دارد.
بیماران دارای بینی پهن و رو به بالا همزمان با ناهنجاری اسکلتی. در این بیماران با ایجاد برش و پایین آوردن بینی، از بد فرم شدن بینی و مشخص شدن بیش از اندازه‌‌ی سوراخ‌های بینی، پس از اصلاح وضعیت فک جلوگیری می‌شود.
افرادی که چانه‌ی کوچک غیر طبیعی دارند و نیاز به ساخت چانه و زاویه‌ی طبیعی در خط فک و چانه دارند. پس از عمل فک بینی کمی به جلو کشیده می‌شود و با بررسی سه بعدی و اسکن پیش از عمل در صورت باب میل نبودن نتیجه انجام همزمان جراحی فک و جراحی بینی قابل انجام است.
افراد مبتلا به مال اکلوژن (Malocclusion) یا مشکل بایت دهانی، که دندان های بالا و پایین آن‌ها به درستی روی یکدیگر قرار نگرفته و دچار انحراف هستند. مال اکلوژن انواع مختلفی داشته و جنبه‌ی وراثتی دارد. عمل همزمان فک و بینی در این بیماران، شکل نهایی بهتری در زوایای صورت ایجاد کرده و عارضه‌های این اختلال را درصد بیشتری بهبود می‌دهد.

چه افرادی نباید عمل بینی و فک را همزمان انجام بدهند؟

بیماران مبتلا به مشکلات تنفسی. پس از جراحی فک تنفس از بینی و برعکس، پس از جراحی بینی تنفس از دهان راحت‌تر است. حال تصور کنید فردی با مشکل تنفسی هم عمل بینی و هم عمل بینی داشته باشد!

تعادل کلی صورت

عمل همزمان دو فک، بسیار پیچیده و سنگین است که قابلیت تغییر زوایای صورت و ایجاد یک بالانس ظاهری جدید را دارد. بنابراین به افرادی که عمل دوب فک دارند توصیه نمیشود که همزمان بینی را همزمان جراحی کنند. بلکه پس از جراحی فک با توجه به فرم نهایی صورت و اصلاح بایت، می‌توان بهترین شکل زیبایی بینی را با جراحی ایجاد نمود.

جراحی همزمان فک و بینی چطور انجام می‌شود؟

این جراحی تحت بیهوشی عمومی انجام گرفته و همیشه فک قبل از بینی جراحی می‌شود. جراحی وی لاین با عمل دوبل فک یا رینوپلاستی با عمل دوبل فک مشکلی نداشته و دارای مزایایی نیز هست.

مزایای جراحی همزمان بینی و فک

• بیهوشی، جراحی و دوره‌ی نقاهت بیمار فقط یک بار طی می‌شود وضعیت فک، دندان‌ها و بینی همزمان و نسبت به یکدیگر اصلاح می‌گردد.
• به خاطر جراحی همزمان، تقارن، زوایا و زیبایی بیشتری حاصل می‌شود.
• در افرادی با گرفتگی بینی، وضعیت تنفسی بهبود پیدا می‌کند.

مراقبت‌های پس از جراحی فک و جراحی بینی

تا یک الی دو روز پس از عمل، داخل بینی و مسیر هوایی پانسمان قرار داده می‌شود. اسپیلینت و چسب هم روی بینی قرار می‌گیرند. آنتی‌بیوتیک، ضد احتقان و شستشو دهنده‌ی دهان تجویز می‌شوند. بیمار باید تا دو هفته رژیم غذایی آبکی داشته باشد. تورم و کبودی پس از این جراحی طبیعی است.

اسکن سه بعدی فک و بینی

در مواردی که هم فک و هم بینی دچار ناهنجاری هستند و یا یکی از این دو عضو ناهنجاری و بد شکلی شدید دارد می توان قبل از عمل با انجام اسکن سه بعدی و مدلسازی بر روی صورت بیمار، نتیجه را مشاهده کرد تا در صورت نیاز هر دو عمل همزمان انجام شوند.


نکات مرتبط با جراحی فک و جراحی بینی به صورت همزمان امکان پذیر است؟

اسکن سه بعدی بینی

اسکن سه بعدی صورت از تمامی زوایای چهره بدون استفاده از هیچگونه اشعه ای، انجام می شود. تصویر برداری سه بعدی موجب می شود، جراح و متقاضی جراحی بینی بتوانند تمامی تغییرات مورد نظر را به صورت مجازی بر روی چهره، اعمال نمایند.

 
مشاوره تلفنی