افراد بسیاری وجود دارند که از شکل و اندازه بینی خود راضی نیستند و به دنبال روشهایی برای تغییر آن میباشند. اهمیت شکل و اندازه بینی از آن جایی نشات میگیرد که این عضو چهره در مرکز صورت قرار دارد و بد فرم بودن آن موجب برهم زدن تناسب اجزای صورت با یکدیگر شده که در نتیجه آن زیبایی سایر اجزا نیز به چشم نمیآید.
روشهای مختلفی برای کوچک کردن بینی وجود دارد که در این مقاله به آنها پرداخته شده است.
کوچک کردن بینی با روشهای خانگی
با توجه به اینکه یکی از دلایل بزرگی بینی میتواند به علت حجیم بودن بافت چربی بینی باشد، با استفاده از روشهایی که بافت چربی را کمتر میکند، میتوان اندازه بینی را کوچکتر کرد. این روشها شامل استفاده موضعی از زنجبیل بر بینی، بخور دادن بینی و ماساژ بینی است. بعد از بخور دادن بهتر است که آب سرد روی بینی بریزید تا بینی دچار افتادگی نشود.
علاوه بر آن در بعضی منابع به کوچک کردن بینی با استفاده از یخ اشاره شده زیرا سرما و انجماد باعث کاهش اندک حجم خواهد شد. اما باید گفت که استفاده از این روش کارایی بالایی ندارد و بینی دوباره به حالت قبل باز میگردد. همچنین استفاده از دستگاه کوچک کننده بینی با توجه به این که سبب ایجاد لرزش در بینی خواهد شد، میتواند به کاهش بافت چربی بینی کمک کرده و در کوچک کردن اندک بینی نقش موثری داشته باشد.
با توجه به این که روشهای ذکر شده برای کاهش بافت چربی است و بینیهای گوشتی غالبا دارای بافت چربی بیشتری هستند، این روشها برای بینیهای گوشتی کارایی بالاتری دارد.
کوچک کردن بینی با تزریق ژل
کوچک کردن بینی با تزریق ژل امکان پذیر نیست و تنها میتوان ایرادات اندک بینی نظیر افتادگی، قوز، کجی و عدم قرینگی را برطرف کرد. تغییر شکل بینی با تزریق ژل بعد از مدتی به حات اولیه باز میگردد زیرا ژل تزریق شده با بافت بدن سازگاری داشته و بعد از مدتی جذب (حدودا یک سال) میشود.
لیفت بینی با دستگاه پلاسما جت
استفاده از پلاسما جت از روشهای نوین پزشکی برای تغییر شکل و کوچک کردن بینی است. در این روش فضای میان اپلیکاتور و سطح پوست بینی یونیزه شده که سبب تبدیل سطح بینی به حالت گازی شکل میشود. این فرایند نیاز به تکرار و جلسات متعدد داشته که با توجه به نظر پزشک مشخص میشود. لازم به ذکر است که سوختگی ناشی از این دستگاه بعد از حدود یک هفته برطرف خواهد شد.
کوچک کردن بینی با لیزر
کوچک کردن بینی به کمک لیزر امکان پذیر نیست. با استفاده از لیزر تنها مشکلات پوست بینی نظیر قرمزی، لکه، تورم و چین و چروک برطرف میشود. به این منظور با استفاده از لیزر co2 فرکشنال آب موجود در سلولهای پوستی تبخیر شده که در نتیجه آن حفرههایی بسیار کوچک در پوست بینی ایجاد میشود که سبب تحریک کلاژن سازی و تحریک بازسازی منطقه مورد نظر میشود.
رینوپلاستی یا عمل زیبایی بینی
بهترین روش برای تغییر شکل و یا اندازه بینی و حتی اصلاح مشکلات تنفسی، عمل جراحی بینی است. عمل بینی از رایجترین جراحیهای پلاستیک در سرتاسر جهان و به خصوص ایران است و با توجه به مطالعات و تجاربی که در این زمینه به دست آمده به یکی از کم خطرترین عملهای زیبایی تبدیل شده است. عمل بینی به دو روش باز و بسته انجام میشود.
در روش باز پوست بینی بالا برده شده و تمامی ساختار بینی قابل مشاهده است، در نتیجه دست جراح برای اعمال تغییرات در این روش بازتر میباشد. در روش بسته، عمل بینی از درون سوراخهای بینی انجام میشود و در نتیجه تغییرات کمتری در این روش قابل اعمال است و همچنین مشکلات تنفسی را نمیتوان در این روش اصلاح کرد.
به منظور افزایش رضایت متقاضیان عمل زیبایی بینی، روشهای مکملی برای جراحی باز پیشنهاد شده که به افزایش کیفیت این نوع جراحی کمک کرده است. این روشها شامل استفاده از اسکن سه بعدی و قالبهای کنترلی است که به کمک آنها خواسته و نظر متقاضی به میزان بیشتری مورد توجه قرار میگیرد و در نتیجه نارضایتی بعد از عمل به حداقل میرسد.
کوچک کردن پره یا سوراخ بینی
اگر فاصله میان پرههای بینی از فاصله میان دو چشم بیشتر باشد، به عمل کوچک کردن پره یا سوراخ بینی نیاز است. کوچک کردن پرههای بینی در هر دو روش باز و بسته قابل انجام است. به منظور کوچک کردن سوراخ بینی، دو نوع برش میتوان ایجاد کرد. گاهی اوقات برش در محل اتصال پره بینی به بالای لب انجام میشود که در این صورت جای زخم ناشی از آن کمتر مشخص است. اشکال این روش این است که ممکن است زیبایی انحنای پره از بین برود. در حالت دیگر برش پره بینی از ناحیه اتصال سوراخ بینی به گونه انجام میشود.
بعد از عمل ممکن است تا چند روز بینی دچار ورم شود که طبیعی بوده و جای نگرانی ندارد. لازم به ذکر است که با توجه به این که بینی دارای غدد چربی است لازم است که بعد از انجام این عمل از ناحیه زخم مراقبتهای لازم انجام شود و داروهای مورد نیاز به صورت منظم مصرف گردد.
نکات مرتبط با کوچک کردن بینی
اسکن سه بعدی بینی
اسکن سه بعدی صورت از تمامی زوایای چهره بدون استفاده از هیچگونه اشعه ای، انجام می شود. تصویر برداری سه بعدی موجب می شود، جراح و متقاضی جراحی بینی بتوانند تمامی تغییرات مورد نظر را به صورت مجازی بر روی چهره، اعمال نمایند.
قالب کنترلی
مهندسین طراح طب بر اساس طراحی سه بعدی و آنالیز تغییرات بینی، ابزار دقیقی را برای کنترل روند جراحی به منظور رسیدن به فرم دلخواه متقاضی، به عنوان قالب کنترلی، طراحی کرده و با جدیدترین پرینترهای سه بعدی آن را میسازند.
این ابزار به جراح این امکان را میدهد تا در حین جراحی، فرم بینی را با آن چک کند. اگر قالب بر روی بینی کاملا منطبق نشود، جراح باید تغییراتی را اعمال کند تا بتواند به فرم مورد نظر و طراحی شده، دست یابد. به عبارت دیگر، پایان زمان جراحی، زمانی است که قالب کنترلی به طور کامل بر روی بینی قرار بگیرد.
بنابراین با استفاده از این ابزار (قالبهای کنترلی)، نگرانی متقاضی جراحی بینی بر طرف خواهد شد که جراح چگونه میتواند به فرم ایده آل و طراحی شده برسد.
قالبهای کنترلی برای انواع بینیها (گوشتی، استخوانی، ترمیم بینی، انحراف بینی و ...) کاربرد دارد و هر قالب مختص به فرم طراحی شده همان فرد میباشد و برای فرد دیگری کاربرد ندارد.
هنگامی که قالب کنترلی یا همان قالب بینی طراحی شده متقاضی ساخته میشود، در روز جراحی به همراه اطلاعات جراحی و عکسهای دو بعدی فرد، به کلینیک جراحی ارسال میگردد؛ از آن رو عکس و تصاویر سه بعدی و یا تصاویر اسکن سه بعدی به همراه آنالیز دقیق تغییرات بینی در بورد اتاق عمل نصب میگردد. بنابراین با استفاده از این تکنولوژی، جراح با استفاده از ابزار دقیقی که بر اساس طراحی و سلیقه متقاضی ساخته شده است، جراحی خود را انجام می دهد. این امر توانسته است خطای جراحی را به حد بسیار زیادی کاهش دهد. بنابراین با افزایش دقت جراحی، رضایت متقاضیان جراحی بینی از نتیجه جراحی به صورت چشمگیری افزایش یافته است.