سوهان کشیدن بینی

سوهان کشیدن بینی

سوهان کشیدن یا rasping یکی از تکنیک‌های جراحی بینی است که برای اصلاح مشکلات کوچک بینی مورد استفاده قرار می‌گیرد. ممکن است شما از جراحان مختلف این اصطلاح را شنیده باشید و بخواهید دقیقا بدانید که سوهان کشیدن به چه معنی است و استفاده از این روش چه میزان تغییر می‌تواند در بینی شما ایجاد کند؟ به همین منظور در مقاله حاضر در خصوص کاربرد سوهان کشیدن در عمل جراحی بینی صحبت شده است.

بینیت از چه نوعی هست؟
استخوانی
گوشتی
گوشتی - استخوانی
نمیدانم

سوهان بینی چیست؟

سوهان ابزاری از جنس فلز است که مانند سوهان ناخن دندانه‌های بسیار ریز دارد. از این ابزار برای صاف کردن استخوان بینی استفاده می‌شود تا برآمدگی‌های جزئی آن برطرف شود. سوهان بینی انواع مختلفی دارد که هر کدام از آن‌ها برای صاف کردن برآمدگی بینی با اندازه خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرد. ممکن است این ابزار به جای فلز از تنگستن ساخته شود که قدرت بیشتری دارد.

این ابزار بر استخوان بینی کشیده شده و بالا و پایین می‌شود تا برآمدگی‌های استخوان صاف شود. علاوه بر آن از سوهان بینی برای کاهش ارتفاع پل بینی نیز استفاده می‌شود. این ابزار می‌تواند از نوع دستی یا اتوماتیک باشد که نوع اتوماتیک آن سرعت‌های مختلفی دارد.

مشاوره آنلاین روی واتساپ
0999 - 11 46 580
سوهان کشیدن استخوان بینی

سوهان بینی تا چه میزان می‌تواند قوز بینی را از بین ببرد؟

همان طور که گفته شد از سوهان بینی برای برطرف کردن برآمدگی‌های جزئی استخوان استفاده می‌شود و در صورتی که بینی قوز زیادی داشته باشد از این ابزار برای برطرف کردن آن نمی‌توان استفاده کرد. در این شرایط لازم است استخوان بینی شکسته یا جابه‌جا شود. برای شکستن استخوان از ابزاری به نام استئوتوم استفاده می‌شود. این ابزار سوزنی بسیار تیز دارد که از آن برای برش استخوان استفاده می‌شود. بعد از جابه‌جایی و برش استخوان، open roof ایجاد می‌شود که برای بستن آن لازم است که استخوان از دو طرف به سمت داخل فشار داده شود. حتی اگر برای برداشتن قوز بینی از استئوتوم استفاده شود معمولا لازم است که در آخر از سوهان برای صاف کردن برآمدگی‌های جزئی استخوان استفاده شود.

جهت دریافت مشاوره رایگان و تخصصی شماره خود را وارد نمایید
ارسال

شرایط استفاده از سوهان در عمل بینی

به صورت کلی برای انجام جراحی بینی از دو روش بیهوشی کامل و بی‌حسی موضعی می‌توان استفاده کرد. در بیهوشی کامل متقاضی به خواب می‌رود و دیگر چیزی احساس نمی‌کند. اما در بی‌حسی موضعی تنها بینی و اطراف آن بی‌حس شده و متقاضی می‌تواند همه چیز را ببیند و بشنود. همچنین او می‌تواند فشار و لرزش را بر بینی خود احساس کند. با توجه به این که این موارد می‌تواند سبب اختلال در فرآیند جراحی شود و همچنین بر روحیه بیمار تاثیر بدی داشته باشد، غالبا جراحان ترجیح می‌دهند از بیهوشی کامل برای عمل استفاده کنند. با این حال در شرایطی که بیهوشی کامل برای سلامت متقاضی خطرناک باشد و یا میزان تغییرات بینی کم بوده و در مدت زمان کوتاهی قابل انجام باشد، می‌توان از بی‌حسی موضعی استفاده کرد. بنابراین، در شرایطی که بینی شما تنها نیاز به اندکی سوهان کشیدن داشته باشد، می‌توان جراحی را در مطب و با بی‌حسی موضعی انجام داد.

برای سوهان کشیدن هم می‌توان از روش باز و هم روش بسته جراحی استفاده کرد. در روش باز پوست بینی بالا برده می‌شود اما در روش بسته جراحی از طریق سوراخ‌های بینی صورت می‌گیرد. در صورتی که بعد از یک بار جراحی قوز بینی شما به طور کامل برطرف نشود، می‌توان از سوهان کشیدن برای بهتر کردن برآمدگی باقی مانده استفاده کرد. معمولا برای سوهان کشیدن در جراحی ثانویه یا جراحی ترمیمی بینی از روش بسته استفاده می‌شود تا بافت زیرجلدی بینی آسیب کمتری ببیند. علاوه بر آن بهتر است جراحی ترمیمی یک سال بعد از عمل قبلی انجام شود.

از بین بردن قوز بینی

آیا قوز بینی من تنها با سوهان برطرف می‌شود؟

تشخیص این که بینی شما تا چه اندازه نیاز به تغییر دارد به عهده دکتر عمل بینی است. بعضی از افراد تصور می‌کنند که بینی آن‌ها تنها اندکی قوز دارد که با سوهان کشیدن بر طرف می‌شود، اما این موضوع را تنها جراح می‌تواند تشخیص دهد. گاهی اوقات با برداشتن قوز بینی، پل بینی بلند به نظر خواهد آمد که در نتیجه آن لازم است که از ارتفاع بینی نیز کاسته شود.

همان طور که گفته شد از سوهان برای کاهش ارتفاع پل بینی نیز استفاده می‌شود. ممکن است با انجام این کار بینی پهن به نظر بیاید که در نتیجه آن لازم است که قسمتی از استخوان و غضروف بینی نیز برداشته شود تا با فشار استخوان به سمت داخل، بینی باریک‌تر به نظر آید.

با توجه به موارد گفته شده تنها پزشک با معاینه بالینی و در حین جراحی با مشاهده بافت‌های بینی می‌تواند تصمیم بگیرد که از چه تکنیکی برای اعمال تغییرات مورد نظر استفاده کند تا تناسب بینی با سایر اجزای صورت برهم نخورد.

بعد از سوهان کشیدن بینی

سوهان کشیدن بینی به تنهایی نیز می‌تواند سبب آسیب جزئی بافت نرم بینی شود که در نتیجه آن اندکی تورم و کبودی ایجاد می‌شود. اما استفاده از این روش عوارض یک جراحی کامل را ایجاد نمی‌کند. امروزه با استفاده از ابزارهای جدیدی که برای سوهان کشیدن بینی استفاده می‌شود، میزان تورم بینی بعد از این فرآیند کم‌تر نیز شده است. بعد از اتمام فرآیند سوهان بینی، جراح ممکن است بینی را چسب بزند یا بر آن برای چند روز اسپلینت قرار دهد.


نکات مرتبط با سوهان کشیدن بینی

اسکن سه بعدی بینی

اسکن سه بعدی صورت از تمامی زوایای چهره بدون استفاده از هیچگونه اشعه ای، انجام می شود. تصویر برداری سه بعدی موجب می شود، جراح و متقاضی جراحی بینی بتوانند تمامی تغییرات مورد نظر را به صورت مجازی بر روی چهره، اعمال نمایند.

اسکن سه بعدی بینی - جراحی مجازی

قالب کنترلی

مهندسین طراح طب بر اساس طراحی سه بعدی و آنالیز تغییرات بینی، ابزار دقیقی را برای کنترل روند جراحی به منظور رسیدن به فرم دلخواه متقاضی، به عنوان قالب کنترلی، طراحی کرده و با جدیدترین پرینترهای سه بعدی آن را می‌سازند.

این ابزار به جراح این امکان را می‌دهد تا در حین جراحی، فرم بینی را با آن چک کند. اگر قالب بر روی بینی کاملا منطبق نشود، جراح باید تغییراتی را اعمال کند تا بتواند به فرم مورد نظر و طراحی شده، دست یابد. به عبارت دیگر، پایان زمان جراحی، زمانی است که قالب کنترلی به طور کامل بر روی بینی قرار بگیرد.

بنابراین با استفاده از این ابزار (قالب‌های کنترلی)، نگرانی متقاضی جراحی بینی بر طرف خواهد شد که جراح چگونه می‌تواند به فرم ایده آل و طراحی شده برسد.

قالب کنترلی در حین جراحی

قالب‌های کنترلی برای انواع بینی‌ها (گوشتی، استخوانی، ترمیم بینی، انحراف بینی و ...) کاربرد دارد و هر قالب مختص به فرم طراحی شده همان فرد می‌باشد و برای فرد دیگری کاربرد ندارد.

هنگامی که قالب کنترلی یا همان قالب بینی طراحی شده متقاضی ساخته می‌شود، در روز جراحی به همراه اطلاعات جراحی و عکس‌های دو بعدی فرد، به کلینیک جراحی ارسال می‌گردد؛ از آن رو عکس و تصاویر سه بعدی و یا تصاویر اسکن سه بعدی به همراه آنالیز دقیق تغییرات بینی در بورد اتاق عمل نصب می‌‌گردد. بنابراین با استفاده از این تکنولوژی، جراح با استفاده از ابزار دقیقی که بر اساس طراحی و سلیقه متقاضی ساخته شده است، جراحی خود را انجام می دهد. این امر توانسته است خطای جراحی را به حد بسیار زیادی کاهش دهد. بنابراین با افزایش دقت جراحی، رضایت متقاضیان جراحی بینی از نتیجه جراحی به صورت چشمگیری افزایش یافته است.

طراحی سه بعدی بینی برای تزریق ژل و بوتاکس

استفاده از اسکن و طراحی سه بعدی نقطه عطفی در امر پزشکی و مهندسی است که توانسته با ایجاد تعامل فکری بین پزشک و متقاضی و نمایش تغییرات فرم ایده آل چهره متناسب با نظر متقاضی، رضایت مراجعه کنندگان تزریق ژل را افزایش دهد.

مرحله دوم تزریق ژل و بوتاکس به روش اسکن سه بعدی

با استفاده از این روش، مراجعه کننده پیش از تزریق ژل می‌تواند مدل سه بعدی چهره پس از تزریق خود را مشاهده کند و تمامی تصورات ذهنی خود را به صورت سه بعدی و مجازی عملی سازد. همچنین او می‌تواند مناسب‌ترین فرم چهره که حداکثر جذابیت را به همراه دارد، متناسب با نسبت‌های طلایی چهره، مشاهده کند. به طور مثال فرد متقاضی با تصور تزریق ژل لب اقدام به تزریق ژل می‌نماید، اما با استفاده از طراحی سه بعدی متوجه می‌شود که با تزریق و فرم دهی چانه نتیجه مطلوب‌تری خواهد گرفت. بنابراین به جای تزریق ژل لب می‌تواند با انتخاب صحیح، برای چانه اقدام به تزریق ژل نماید.

مشاوره جراحی بینی

با ما تماس بگیرید

با ما تماس بگیرید

مشاوره و نوبت دهی
[از 10:30 الی 20:30]
021 91071259
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
پرسش و پاسخ تکمیلی سوال شما توسط کارشناسان طراح طب پاسخ داده خواهد شد.
ارسال نظر
مشاوره آنلاین
راه‌های ارتباطی