تامپون بینی چیست؟

تامپون بینی چیست

بعد از عمل بینی در صورت صلاح دید پزشک ممکن است تامپون درون سوراخ‌های بینی قرار داده شود. تامپون بینی می‌تواند گاز استریل، پنبه و یا فوم آغشته به آنتی بیوتیک باشد که بین یک الی چهار روز درون بینی قرار می‌گیرد. به تامپون بینی مش یا فتیله نیز گفته می‌شود. امروزه بعضی از جراحان بسته به نوع تکنیک جراحی ممکن است از تامپون بینی استفاده نکنند.

بینیت از چه نوعی هست؟
استخوانی
گوشتی
گوشتی - استخوانی
نمیدانم

بسیاری از افرادی که متقاضی جراحی بینی هستند غالبا سوال می‌پرسند که تامپون بینی به چه علت استفاده می‌شود؟ آیا درآوردن آن از بینی درد دارد؟ تفاوت تامپون و اسپلینت چیست؟ در این مقاله در خصوص تامپون بینی و سوالاتی از این قبیل صحبت شده است.

انواع تامپون

همان طور که گفته شد تامپون یا فتیله می‌تواند از جنس گاز استریل، پنبه یا فوم باشد که فشرده شده و به موادی نظیر پماد آنتی بیوتیکی، مروسل، آویتان، رینوراکت و ... آغشته می‌شود. بیشتر گازهای نواری که در بستن بینی از آن‌ها استفاده می‌شود به مواد دیگری نظیر وازلین نیز آغشته می‌شود. در حالت دیگر تامپون از قبل طراحی شده می‌باشد که بعد از خارج شدن از بسته بندی مستقیما وارد حفره بینی می‌شود. بعضی از تامپون‌ها دارای زائده و نخ هستند که به کمک آن از بینی خارج می‌شوند.

مشاوره آنلاین روی واتساپ
0999 - 11 46 580

در نوع دیگر تامپون، از مروسل استفاده شده که یک اسفنج فشرده شده از جنس پلی ونیل استات است و با قرار گرفتن در مجاورت ترشحات خونی و آب، هیدراته شده، حجم آن افزایش پیدا می‌کند و به طور کامل و یکنواخت حفره بینی را می‌بندد. تامپون مروسل می‌تواند دارای راه هوایی هم باشد که از طریق آن بیمار می‌تواند اندک تنفسی از راه بینی داشته باشد.

تامپون با لوله هوایی

تامپون بینی چه کاربردی دارد؟

عمل بینی به منظور اصلاح مشکلات ظاهری بینی و در صورت نیاز مشکلات تنفسی انجام می‌شود. برای رسیدن به این اهداف لازم است که ساختارهای بینی دست کاری شده و تغییرات مورد نظر بر آن‌ها اعمال گردد. در آخر نیز بعد از جراحی باید این ساختارهای تغییر یافته تا چند روز به صورت ثابت در محل تعیین شده قرار بگیرند تا در کنار یکدیگر جوش بخورند. در همین راستا تامپون بینی به منظور نگه داشتن غشای مخاطی تیغه به استخوان و غضروف استفاده می‌شود تا چسبندگی لازم میان این اجزا برقرار شود. تیغه بینی یک لایه نازک است که حفره بینی را به دو قسمت تقسیم می‌کند. این لایه در بالا از استخوان و در پایین از غضروف ساخته شده است و روی آن را لایه مخاطی می‌پوشاند.

جهت دریافت مشاوره رایگان و تخصصی شماره خود را وارد نمایید
ارسال

علاوه بر موارد گفته شده از تامپون بینی برای جلوگیری از خون ریزی نیز استفاده می‌شود. اگرچه بعد از جراحی حتی در صورت استفاده از تامپون اندکی خونابه از بینی خارج شده که به این منظور از پانسمان زیر بینی استفاده می‌شود. یکی دیگر از موارد استفاده تامپون ثابت نگه داشتن تیغه بینی در محل مورد نظر است و برای کسانی که انحراف بینی آن‌ها در حین عمل اصلاح شده، کاربرد دارد.

چرا بعضی جراحان از تامپون استفاده نمی‌کنند؟

همان طور که گفته شد بعضی از جراحان عمل بینی از تامپون استفاده نمی‌کنند. استفاده از تامپون مشکلاتی ایجاد می‌کند که یکی از آن‌ها انسداد راه تنفسی است. در نتیجه این موضوع فرد تا زمانی که تامپون در بینی‌اش قرار دارد نمی‌تواند از راه بینی تنفس کند و این باعث می‌شود که شب نتواند به راحتی بخوابد و در این مدت به دلیل تنفس از دهان، گلویش خشک و آزارده شود.

از دیگر عوارض تامپون می‌توان به آسيب و ضايعات مخاطي، پرفوراسيون سپتوم، جابه‌جايي تامپون و آسپيراسيون، آپنه انسدادي حين خواب، حساسيت و سندرم شوك توكسيك و گرانولوماي ناشي از پارافين اشاره کرد.

اما با توجه به موارد کاربرد تامپون چطور بعضی جراحان از آن استفاده نمی‌کنند؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که این جراحان از بخیه‌های داخلی برای نگه داشتن غشای مخاطی و رسیدن به نتایج مطلوب استفاده می‌کنند. این بخیه‌ها جذبی بوده و نیازی به کشیدن ندارند. علاوه بر آن مدت زمان بیشتری فشار مورد نظر را بر نواحی تحت درمان اعمال می‌کنند. اما همیشه امکان جایگزینی این روش با تامپون وجود ندارد. در مواردی که احتمال خونریزی در فرد بالا است و یا انحراف تیغه بینی در حین جراحی اصلاح شده، بهتر است که از تامپون استفاده شود.

آیا کشیدن تامپون درد دارد؟

در گذشته از تامپون‌های بزرگ استفاده می‌شد که کشیدن آن‌ها با درد همراه بود. اما امروزه از مینی تامپون‌ها استفاده می‌شود که به هنگام کشیدن درد زیادی برای فرد ایجاد نمی‌کند. در صورتی که تامپون بزرگ باشد، جراح می‌تواند یک لوله درون تامپون قرار دهد که از طریق آن امکان عبور اندکی هوا وجود داشته باشد. با استفاده از این روش از طریق فضایی که لوله اشغال می‌کند می‌توان داروی بی حسی و ضد احتقان به داخل بینی وارد کرد و به این ترتیب احتمال خون‌ریزی و احساس درد را به هنگام کشیدن تامپون کاهش داد. علاوه بر آن می‌توان قبل از کشیدن تامپون از قرص مسکن استفاده کرد، اما تاثیر قطره بی حس کننده به این منظور بیشتر است.

اقدامات بعد از کشیدن تامپون

بعد از خارج کردن تامپون لازم است که بینی با سرم شسته شود. به این منظور بیمار باید از سرنگ پنج سی سی بدون سوزن استفاده برای کشیدن سرم استفاده کرد. در مرحله بعد سرم شست و شو باید به داخل بینی ریخته شود که در نتیجه آن قسمتی از سرم از سوراخ‌های بینی خارج شده و قسمت دیگر از انتهای حلق وارد دهان می‌شود. شست و شوی بینی در چند روز اول بعد از خارج کردن تامپون بسیار مهم است. لازم است که این مرحله با احتیاط انجام شده تا به بینی فشار وارد نشود.

اسپلیت بینی

تفاوت تامپون و اسپلینت بینی

در این مقاله در خصوص تامپون و نقش آن بعد از عمل بینی صحبت شد. بسیاری از افراد تصور می‌کنند که اسپلینت همان تامپون یا مش بینی است، اما باید گفت که این چنین نیست. اسپلینت ترموپلاستیک وسیله‌ای از جنس پلاستیک است که به حرارت پاسخ داده و نرم می‌شود، اما در اثر سرما دوباره به حالت قبل باز می‌گردد. این وسیله بعد از اتمام جراحی به جای گچ روی بینی قرار می‌گیرد و معمولا هفت روز بعد برداشته می‌شود. قرار دادن اسپلینت بر بینی سبب می‌شود که استخوان بینی ثابت بماند و در محل مناسب جوش بخورد. گاهی به جای تامپون از نوعی اسپلینت داخلی سیلیکونی درون سوراخ‌های بینی استفاده می‌شود که می‌تواند همان کاربرد تامپون را داشته باشد.

مشاوره جراحی بینی

با ما تماس بگیرید

با ما تماس بگیرید

مشاوره و نوبت دهی
[از 10:30 الی 20:30]
021 91071259
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
پرسش و پاسخ تکمیلی سوال شما توسط کارشناسان طراح طب پاسخ داده خواهد شد.
ارسال نظر
مشاوره آنلاین
راه‌های ارتباطی