چرب شدن بینی بعد از عمل

چرب شدن بینی بعد از عمل بینی

در دوران بلوغ به دلیل ترشح هورمون‌های جنسی فعالیت غدد چربی نیز افزایش پیدا می‌کند. در بعضی افراد غدد چربی بیش از اندازه چربی تولید می‌کنند که در نتیجه آن پوست، چرب و براق به نظر می‌رسد و مستعد جوش و آکنه می‌شود. عمل زیبایی بینی می‌تواند بر میزان ترشح چربی در ناحیه بینی تاثیر بگذارد. گاها افراد نگران این موضوع هستند که بعد از عمل بینی پوستشان چرب شود و جوش بزند. در این مقاله به موضوع چرب شدن بینی بعد از عمل پرداخته شده است تا با به‌کارگیری روش‌های صحیح از تشدید این موضوع جلوگیری شود.

بینیت از چه نوعی هست؟
استخوانی
گوشتی
گوشتی - استخوانی
نمیدانم

میزان چربی در ارتباط با نوع بینی

به صورت کلی بعضی از افراد دارای پوست چرب و بعضی دیگر دارای پوست خشک می‌باشند. همان‌طور که گفته شد پوست چرب فرد را مستعد جوش می‌کند، اما از طرفی دیگر این نوع پوست دیرتر دچار چین و چروک می‌شود. علاوه بر آن پوست خشک مستعد ابتلا به بیماری‌های پوستی نظیر اگزما است. عواملی که در میزان چربی پوست دخیل است شامل ژنتیک، تغذیه، لوازم آرایشی، آب و هوا و میزان ترشح هورمون‌های اندروژن می‌باشد. معمولا میزان چربی پوست بینی در افرادی که بینی گوشتی دارند بیشتر است. بینی گوشتی به بینی گفته می‌شود که بافت پوست ضخیم و بافت غضروف ضعیف دارد. ضعیف بودن بافت غضروفی در ناحیه نوک بینی گاها دچار افتادگی این ناحیه از بینی می‌شود. در نتیجه در تعریفی دیگر بینی گوشتی به بینی‌ای گفته می‌شود که برای اصلاح آن قسمت پایین بینی باید دستخوش تغییر شود.

حال این سوال پیش می‌آید که چرب بودن پوست از چه جهت برای جراحی حائز اهمیت است و چه مشکلاتی می‌تواند ایجاد کند؟ در جواب این سوال باید گفت که ازدیاد بافت چربی سبب افزایش ضخامت پوست شده که این موضوع در حین جراحی مشکل ساز می‌شود زیرا پوست در این حالت به سختی بر ساختار جدید بینی می‌نشیند. هر چه پوست نازک‌تر باشد راحت‌تر می‌توان آن را بر ساختار جدید بینی قرار داد. البته لازم به ذکر است که پوست خیلی نازک نیز مستعد زخم شدن است و در جراحی مشکل ساز می‌شود. از دیگر مشکلات چرب بودن پوست بینی این است که فرآیند ترمیم زخم‌های بینی کندتر می‌شود که در نتیجه آن تورم بینی نیز بیشتر طول خواهد کشید. بعد از عمل بینی پوست معمولا چرب‌تر نیز خواهد شد؛ در نتیجه لازم است که قبل از جراحی اقدامات لازم در جهت کاهش چربی پوست انجام شود.

مشاوره آنلاین روی واتساپ
0999 - 11 46 580
پانسمان بینی بعد از عمل

علت چرب شدن پوست بینی بعد از عمل

همان طور که گفته شد معمولا بینی بعد از جراحی چرب‌تر می‌شود که این موضوع به دلایل مختلفی می‌تواند باشد. یکی از دلایل این موضوع این است که چربی در بدن نقش حفاظتی داشته و به عنوان عایق عمل می‌کند؛ در نتیجه در پاسخ به زخم‌ و آسیب‌های ناشی از جراحی ترشح چربی به صورت خودکار افزایش پیدا می‌کند. از دلایل دیگر افزایش چربی این است که بعد از جراحی به مدت یک هفته بر بینی اسپلینت قرار می‌گیرد و بینی پانسمان می‌شود؛ بعد از درآوردن اسپلینت نیز لازم از چسب بر بینی استفاده شود؛ این موارد سبب می‌شود که منافذ پوست بینی بسته شده و چربی تجمع پیدا کند. علاوه بر آن در این مدت نمی‌توان بینی و صورت را مانند قبل شست و شو داد که این موضوع نیز در افزایش و تجمع چربی نقش دارد.

جهت دریافت مشاوره رایگان و تخصصی شماره خود را وارد نمایید
ارسال

اقدامات قبل از عمل به منظور کاهش چربی

در کسانی که بینی گوشتی دارند و پوست بینی آن‌ها چرب است معمولا به تجویز پزشک قبل از جراحی لازم است که از قرص‌های کاهش دهنده چربی استفاده شود. در بعضی شرایط نیز بسته به صلاح دید پزشک گاها از کورتون برای کاهش ضخامت پوست بینی استفاده می‌شود. همچنین توصیه می‌شود که قبل از جراحی از غذاهای پخته و کم چرب و سبزیجات تازه به جای فست فود و غذاهای پرچرب استفاده شود.

یک الی دو جلسه پاک‌سازی و لایه برداری پوست نیز قبل از جراحی می‌تواند کمک کننده باشد. بهتر است که این جلسات در نزدیک‌ترین زمان ممکن به عمل انجام پذیرد. پاک‌سازی پوست بینی سبب کاهش ضخامت پوست و کاهش ترشح چربی شده که در نتیجه آن روند ترمیم و بهبود بعد از عمل تسریع می‌شود.

چرب شدن بینی بعد از عمل بینی

اقدامات بعد از عمل به منظور کاهش چربی

بعد از یک هفته که پانسمان بینی توسط پزشک درآورده شد، می‌توان از پاک کننده ملایم برای شست و شوی بینی استفاده کرد. برای این کار باید مواظب باشید که به بینی فشار وارد نشود و به آهستگی شست و شو انجام شود. به هیچ وجه از پاک کننده و لایه بردار‌های قوی استفاده نکنید زیرا پوست شما در این دوره مستعد آسیب می‌باشد. از کاغذ‌های جاذب چربی بر بینی خود به مدت سه ماه نمی‌توانید استفاده کنید. از لوازم آرایشی تا وقتی که زخم‌های بینی شما بهبود پیدا نکرده به منظور پوشش استفاده نکنید زیرا مواد آرایشی دارای چربی است که سرعت بهبود و ترمیم پوست را کاهش می‌دهد.

در نظر داشته باشید که چرب شدن بینی بعد از جراحی به صورت موقت ایجاد می‌شود. بعد از تمام شدن دوره استفاده از چسب و امکان شست و شو پوست مانند گذشته، پوست نیز به حالت قبل خود باز می‌گردد. لازم به ذکر است که برای جراحی بینی پوست بینی بالا برده شده و جراحی بر ساختارهای زیرین آن صورت می‌گیرد؛ درنتیجه تغییری بر پوست اعمال نشده و تغییرات آن به دلیل پاسخ به آسیب جراحی بوده که بعد از گذشت دوره بهبودی به حالت اولیه خود باز می‌گردد.

نکته آخر این که لازم است مراقبت‌های بعد از جراحی بینی جدی گرفته شود زیرا می‌تواند در نتیجه جراحی تاثیرگذار باشد. پس بهتر است تا پایان دوره بهبودی کمی صبر کنید و از به‌کارگیری روش‌هایی که ممکن است به پوست شما آسیب وارد کند، اجتناب کنید. بعد از پایان دوره بهبودی مشورت با یک متخصص پوست می‌تواند کمک کننده باشد. امروزه محصولات بسیاری برای کاهش چربی پوست ارائه‌ می‌شود که با استفاده از آن‌ها نگرانی شما در قبال مشکل چربی پوستتان برطرف می‌گردد.


نکات مرتبط با چرب شدن بینی بعد از عمل

عوارض عمل بینی

عوارض عمومی عمل جراحی بینی

عوارض عمومی معمولا در همه افراد بعد از عمل بینی ایجاد می‌شود اما شدت آن‌ها بسته به مهارت جراح، شرایط فرد و میزان رعایت دستورالعمل‌های پزشک توسط بیمار، می‌تواند متفاوت باشد.

درد

بعد از جراحی بینی با توجه به این که بافت غضروفی و استخوانی بینی اصلاح می‌شود، بیمار ممکن است احساس درد داشته باشد که بسیار خفیف است و با داروهای مسکن ضعیف که نیاز به نسخه نیز ندارند، برطرف می‌شود.

ورم

معمولا در روزهای اول بعد از جراحی اطراف چشم و بینی متورم می‌شود که شدت آن در افراد مختلف متفاوت است. این ورم بعد از 2 هفته به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد. البته لازم به ذکر است که استفاده از کمپرس آب سرد در تسریع روند بهبودی می‌تواند بسیار موثر باشد.

کبودی

کبودی اطراف چشم بعد از جراحی غالبا دیده می‌شود که طبیعی است و جای نگرانی ندارد. رژیم غذایی مناسب و مصرف آب میوه‌های طبیعی در کاهش آن نقش موثری دارد. کبودی بعد از عمل معمولا بعد از چند روز برطرف خواهد شد.

ترشحات خونی

معمولا در چند روز اول بعد از جراحی ممکن است ترشحات خونی و خون‌ریزی اندکی از ناحیه بینی داشته باشید که جای نگرانی ندارد، اما در صورتی که خونریزی شدید شود، به پزشک خود اطلاع دهید.

گرفتگی بینی

ممکن است بعد از عمل بیمار احساس گرفتگی در بینی خود داشته باشد که نباید برای برطرف شدن آن تلاش کند، چراکه ممکن است به بینی خود آسیب وارد کند. شست و شو بینی و استفاده از سرم در برطرف شدن این احساس می‌تواند کمک کننده باشد.

مشکلات تنفسی

در گذشته به دلیل حذف بافت‌های بینی و آسیب‌های مخاطی، ایجاد مشکلات تنفسی در بیماران بعد از عمل شایع بود. اما امروزه با استفاده از تکنیک‌های جدید و اصلاح و تقویت بافت‌ها به جای حذف، بروز این گونه مشکلات به حداقل رسیده است.

عوارض خاص عمل جراحی بینی

عوارض خاص عمل بینی در شرایط نادر و اغلب در افرادی که بیماری زمینه‌ای دارند بروز می‌کند و شامل موارد زیر است:

سینوزیت

این عارضه در نتیجه التهاب سینوس‌ها ایجاد می‌شود که سبب تغییر صدا، افزایش ترشح مخاط و کاهش حس بویایی به میزان اندک می‌شود.

خونریزی

این عارضه معمولا در اشخاصی ایجاد می‌شود که دچار مشکلات انعقادی هستند و داروهای خاصی مصرف می‌کنند.

عفونت

در صورتی که بیمار پس از جراحی بینی، داروهای تجویز شده را به درستی مصرف نکند، ممکن است دچار عفونت شود و در صورتی که عفونت با شست و شو و مصرف دارو برطرف نشود، سبب ایجاد چسبندگی در بینی خواهد شد.

واکنش به بیهوشی

در صورتی که بیمار دچار بیماری زمینه‌ای خاص باشد یا قبل از جراحی مصرف دخانیات را قطع نکند و یا از مواد بیهوشی مرغوب برای بیهوشی استفاده نشود، فرد ممکن است دچار عوارض زیر شود:

- حالت تهوع
- واکنش آلرژیک
- افزایش فشار و ضربان قلب

راهکار های کاهش عوارض جراحی بینی

  • قرار دادن تمامی سوابق پزشکی در اختیار پزشک معالج
  • کاهش عوارض جراحی بینی با مراقبت‌های دارویی
  • اهمیت به قرار گرفتن سر در وضعیت متناسب، راهکار اصلی کاهش عوارض جراحی بینی
  • با داشتن رژیم غذایی سالم از عوارض جراحی بینی بکاهید
  • مصرف کالری، پروتئین، انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی
  • آیا می دانید یکی از راهکار های کاهش عوارض جراحی بینی نداشتن استرس است؟
  • کاهش عوارض جراحی بینی با استفاده از کمپرس آب سرد
  • کنترل فعالیت‌های روزانه راهکاری ساده برای کاهش عوارض جراحی بینی

عمل بینی گوشتی

در گذشته گاها پیش می‌آمد که افرادی که بینی گوشتی داشتند بعد از عمل تغییرات بینی‌شان بعد از مدتی به حالت اولیه باز می‌گشت و به همین دلیل بسیاری از کسانی که بینی گوشتی داشتند از جراحی بینی خود منصرف می‌شدند. اما امروزه با استفاده از تکنیک‌های جدید، امکان بازگشت فرم بینی به حداقل رسیده است.

در اغلب بینی‌های گوشتی، بینی دارای افتادگی است زیرا بافت غضروفی ضعیف است و توانایی حمایت بافت‌ها را به میزان کافی ندارد. برای عمل این نوع بینی جراح باید بافت غضروفی فرد را تقویت کند تا بعد از جراحی بینی دوباره دچار افتادگی نشود. خوشبختانه با استفاده از تکنیک‌های جدید امکان این کار برای جراحان فراهم شده است و جراحی بینی گوشتی بدون هیچ مشکلی قابل انجام است.

نمونه عمل بینی گوشتی

مشاوره جراحی بینی

با ما تماس بگیرید

با ما تماس بگیرید

مشاوره و نوبت دهی
[از 10:30 الی 20:30]
021 91071259
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
پرسش و پاسخ تکمیلی سوال شما توسط کارشناسان طراح طب پاسخ داده خواهد شد.
ارسال نظر
مشاوره آنلاین
راه‌های ارتباطی