مشاهده نسخه کامل این صفحه

جراحی زیبایی بینی استخوانی

بینی از سه بخش استخوان، غضروف و بافت نرم تشکیل‌شده است. عامل تعین کننده‌ی نوع بینی قسمت غضروفی و بافت نرم است. بینی استخوانی ساختار غضروفی محکم‌تر، پوست نازک‌تر و بافت نرم کم‌تری دارد. اگر تصمیم دارید عمل زیبایی بینی انجام دهید تشخیص نوع بینی و نحوه‌ی جراحی آن برایتان مفید خواهد بود.

ساختار بینی استخوانی

استخوان و غضروف، چارچوب بینی و ساختار اصلی آن را تشکیل می‌دهند. بینی همچنین از انواع بافت نرم مانند پوست، غشای مخاطی، عضلات، اعصاب و رگ‌های خونی تشکیل‌شده است. قسمت بالای بینی از استخوان است و قسمت پایین‌تر از غضروف تشکیل‌شده است. در بینی استخوانی به دلیل نازک بودن پوست و کم بودن مقدار چربی زیر پوست استخوان و غضروف بینی کاملاً قابل لمس است. در بینی استخوانی قسمت غضروفی بسیار مستحکم است. از نظر ظاهری بینی استخوانی معمولاً دارای قوز هستند و این یکی از مهم‌ترین دلایلی است که افراد برای عمل بینی استخوانی اقدام می‌کنند. نازک بودن پوست در بینی استخوانی مزایا و معایبی دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

پوست نازک در بینی استخوانی

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های بینی برای عمل زیبایی ضخامت پوست است. در بینی‌های گوشتی پوست ضخیم است ولی در بینی استخوانی پوست نازک است. نازک بودن پوست در بینی استخوانی می‌تواند باعث شود نتیجه‌ی عمل زیبایی بینی بهتر دیده شود. با انتخاب یک جراح زیبایی ماهر می‌توان انتظار داشت که عمل بینی استخوانی بسیار موفقیت‌آمیز باشد. درحالی‌که در بینی‌های گوشتی حتی اگر جراح بهترین کار خود را ارائه دهد ممکن است پوست ضخیم بینی بسیاری از ویژگی‌های مثبت بینی را بپوشاند. درعین‌حال که پوست نازک در بینی استخوانی ویژگی مثبتی محسوب می‌شود و در موفقیت‌آمیز بودن عمل زیبایی نقش دارد؛ اما باید بدانیم حتی کوچک‌ترین تغییرات بینی قابل مشاهده خواهد بود و جراح باید با ظرافت کامل عمل بینی استخوانی را انجام دهد.

قوز بینی استخوانی

یک دلیل رایج برای جراحی زیبایی بینی استخوانی، برداشتن قوز بینی است. قوز بینی استخوانی ممکن است ژنتیکی یا در اثر ضربه به وجود آمده باشد. برداشتن قوز با جراحی زیبایی بینی باعث می‌شود بینی هم از زاویه نیم‌رخ و هم از مقابل تغییرات چشم‌گیری داشته باشد و بسیار متناسب‌تر شود. قوز بینی می‌تواند از استخوان، غضروف یا هر دو تشکیل‌شده باشد که مورد آخر بسیار شایع‌تر است. در طی جراحی زیبایی بینی استخوانی، بافت اضافی به روش‌های مختلفی بسته به غضروفی یا استخوانی بودن آن برداشته می‌شود. درست مثل هر عمل جراحی زیبایی بینی، اصلاح قوز بینی به این معنا نیست که فقط این جنبه از بینی تغییر کند، بلکه باید این تغییرات در کل بینی انجام شود تا با سایر قسمت‌های صورت در تعادل و هماهنگی باشد.

در جراحی زیبایی بینی استخوانی چه مقدار از قوز باید برداشته شود؟

این یک سؤال بسیار مهم در جراحی زیبایی بینی استخوانی است. افراد اغلب نظرات بسیار متفاوتی در مورد اینکه دوست دارند بینی آن‌ها بعد از جراحی چگونه به نظر برسد دارند. تصمیم‌گیری در مورد اینکه آیا بینی‌ای دوست دارید که برای طبیعی بودن همچنان مقدار کمی قوز داشته باشد، کاملاً صاف باشد یا کمی قوس داشته باشد مهم است. به‌طورکلی یک جراح مجرب از ایجاد تغییرات غیرطبیعی در بینی جلوگیری می‌کند. ایجاد قوس زیاد در بینی ظاهری غیرطبیعی ایجاد می‌کند و همچنین ممکن است باعث آسیب به عملکرد بینی شود و در تنفس یا بویایی اختلال ایجاد کند.

قبل از جراحی زیبایی بینی استخوانی شما باید در مورد خواسته‌هایتان با جراح خود گفت‌وگوی مفصلی داشته باشید و در مورد تغییراتی که قرار است در عمل زیبایی برای شما اتفاق بیفتد به توافق برسید. این کار را می‌توان به کمک اسکن سه بعدی و طراحی بینی قبل از جراحی انجام داد. در مجموعه‌ی طراح طب این خدمات به‌راحتی در دسترس متقاضیان قرار دارد. در این مجموعه با استفاده از پیشرفته‌ترین تکنولوژی‌های روز دنیا از چهره‌ی متقاضی اسکن سه‌بعدی تهیه می‌شود و در جلسه‌ی مشاوره به کمک جراح تغییرات مورد نظر روی بینی اعمال شده و متقاضی می‌تواند از تمام زوایا بینی خود را دیده و در مورد آن تصمیم‌گیری کند.

بینی استخوانی پهن

در جراحی زیبایی بینی استخوانی با کاهش قوز متوسط و بزرگ، به‌طورکلی لازم است روشی به نام اوستئوتومی برای باریک شدن بینی انجام شود. این امر برای جلوگیری از پهن شدن بینی استخوانی ضروری است. وقتی بینی باریک شود امکان کاهش جریان هوا نیز وجود دارد؛ اما یک جراح زیبایی باتجربه با استفاده از برخی روش‌ها از بروز این اتفاق جلوگیری می‌کند.

عمل بینی استخوانی به روش باز

جراحی زیبایی بینی باز، متداول‌ترین روش برای برداشتن دائمی قوز بینی استخوانی است. این جراحی به بیهوشی عمومی نیاز دارد، در طی آن جراح یک برش کوچک زیر بینی ایجاد می‌کند که به او دید کاملی از استخوان و غضروف‌های زیر پوست می‌دهد. سپس جراح قسمت‌هایی از بینی را تغییر داده و مجدداً شکل می‌دهد. این روش ممکن است شامل شکستن و تنظیم مجدد اندازه و فرم استخوان‌های بینی برای بهبود شکل آن باشد. بعد از جراحی زیبایی، بینی شما تا یک هفته در یک آتل یا گچ قرار دارد. بهبودی کلی به طور متوسط ۳ هفته طول می‌کشد.

عمل بینی استخوانی به روش بسته

در جراحی زیبایی بینی بسته، جراح به‌جای ایجاد یک برش قابل‌مشاهده روی بینی، از سوراخ‌های بینی برای انجام جراحی استفاده می‌کند. این روش نیز به بیهوشی عمومی نیاز دارد. جراح از طریق سوراخ‌های بینی، استخوان و غضروف بالای مجاری بینی را اصلاح می‌کند. جراحی زیبایی بینی بسته معمولاً به زمان بهبودی کمتری احتیاج دارد و انتظار می‌رود بهبودی بین ۱ تا ۲ هفته طول بکشد.

نتیجه‌ی عمل بینی استخوانی

جراحی زیبایی بینی استخوانی نسبت به بینی گوشتی با چالش‌های کمتری همراه است و در صورت انتخاب جراح مناسب معمولاً متقاضیان از نتیجه راضی خواهند بود. همان‌طور که گفته شد، عمل زیبایی بینی استخوانی به دلیل استحکام ساختار غضروفی و داشتن پوست نازک غالباً موفقیت‌آمیز است. در برخی موارد فرد احساس می‌کند پس از جراحی همچنان روی پل بینی دارای قوز است این مسئله ممکن است صرفاً به دلیل تورم در آن ناحیه باشد که با گذشت زمان کاملاً بهبود می‌یابد. برای اطمینان از نتیجه‌ی عمل بینی استخوانی، در مجموعه‌ی طراح طب بعد از طراحی بینی به کمک تصاویر سه بعدی، قالب‌های کنترلی منحصربه‌فرد تولید می‌شود که با استفاده از آن‌ها در طول جراحی، نتیجه دقیقاً مطابق خواست متقاضی خواهد بود.


نکات مرتبط با جراحی زیبایی بینی استخوانی

انواع قالب بینی

قالب Transverse: به عنوان یک راهنما برای بررسی صحت محل اسکلت بینی طراحی شده است.

قالب Axial: برای چک کردن قوس (پل) بینی، نوک بینی، زاویه ی نوک و کلوملا مورد استفاده قرار میگیرد.

قالب Basal: برای چک کردن نهایی آلار مورد استفاده قرار می گیرد.

قالب final: بررسی شکل کلی بینی استفاده می شود.

جراحی بینی به کمک قالب بینی نه تنها دقت عمل جراحی و میزان رضایت بیمار را افزایش می دهد، بلکه موجب صرفه جویی در زمان و کاهش عوارض و خطاهای این جراحی نیز خواهد شد.

تولید قالب های کنترل بینی برای جراحی بینی

امروزه پیشرفت‌های چشمگیری در زمینه‌ی پزشکی مشاهده می‌شود. یکی از این پیشرفت‌ها اسکن سه بعدی (3D) است که بر کمبود های متعارف عکاسی و خطای دید جراح غلبه می کند. اولین گام رینوپلاستی از طریق قالب‌های کنترلی این است که یک مدل 3D با دقت بالا ایجاد شود.

در جراحی بینی به کمک قالب بینی، پس از مشورت با جراح، فرم ایده‌آل بینی توسط نرم افزار گرافیکی و مهندسی طراحی خواهد شد؛ در واقع داده‌های اسکنر توسط نرم افزارهای مهندسی تجزیه و تحلیل می‌شوند و سپس یک مدل سه بعدی توسط نرم افزار گرافیکی از صورت بیمار ساخته خواهد شد به این ترتیب بیمار و جراح می‌‌توانند تفاوت بین قبل و بعد از عمل رینوپلاستی را در نماهای مختلف مشاهده کنند.

مدل سه بعدی توسط دستگاه اسکنر سه بعدی تهیه می‌شود و سپس فرم ایده‌آل بینی متقاضی بر روی مدل سه بعدی متقاضی طراحی می‌شود. این امر در نهایت منجر به طراحی و تولید قالب‌های کنترل بینی می‌شود که در چند مرحله از عمل زیبایی رینوپلاستی استفاده می‌شود. پزشک می‌تواند 3 نوع قالب بینی را برای کنترل در هر مرحله از جراحی به‌کار برد.

 
مشاوره تلفنی