مشاهده نسخه کامل این صفحه

فیلم عمل جراحی بینی

بسیاری از کسانی که می‌خواهند عمل بینی انجام دهند برایشان سوال است که جراحی بینی به چه شکل انجام می‌شود؟ دانستن روند عمل بینی به آن‌ها کمک می‌کند که بتوانند خواسته‌های معقول‌ و واقع بینانه‌ای از جراح خود داشته باشند. علاوه بر آن بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی از روند جراحی بینی قبل از عمل دچار استرس می‌شوند که آشنایی با روند عمل به آن‌ها کمک می‌کند تا بتوانند آرامش بیشتری داشته باشند.

در این مقاله علاوه بر ارائه توضیحاتی در خصوص جراحی بینی، فیلم عمل جراحی بینی نیز قرار داده شده تا افرادی که تمایل به آشنایی بیشتر با مراحل این جراحی دارند، به کمک نمایش تصویری و انیمیشن درک بهتری نسبت به این فرآیند پیدا کنند.

ساختار بینی

برای درک بهتر روند عمل بینی ابتدا لازم است که با ساختار بینی بیشتر آشنا شوید. به صورت کلی بخش‌های مختلف بینی شامل موارد زیر می‌باشد:

• استخوان
• غضروف
• ماهیچه
• عصب
• رگ‌های خونی
• پوست
• سیستم لنفاوی
• آستر با غشای مخاطی

یک سوم بالای بینی که پل بینی نامیده می‌شود از استخوان تشکیل شده است، اما قسمت‌های میانی و پایین بینی توسط غضروف حمایت می‌شود. ممکن است بافت غضروف یا استخوان تجمع پیدا کند و سبب ایجاد قوز در ناحیه پشت بینی شود که به آن dorsal hump گفته می‌شود. اغلب در بینی‌های استخوانی یا غضروفی که بافت غضروف قوی است، این موضوع اتفاق می‌افتد. بلعکس در بینی‌های گوشتی بافت غضروف خیلی قوی نیست و اغلب به دلیل عدم حمایت کافی، نوک بینی دچار افتادگی می‌شود.

بین دو پره یا سوراخ بینی در قسمت پایه، کلوملا نامیده می‌شود. حفره بینی توسط تیغه یا سپتوم به دو قسمت تقسیم می‌شود. تیغه بینی در بالا از استخوان و در پایین از غضروف تشکیل شده است. همان طور که می‌دانید انحراف این تیغه می‌تواند سبب بروز مشکلات تنفسی شود.

عمل جراحی بینی

قبل از عمل بینی، غالبا فرد به صورت کامل بیهوش شده و به خواب می‌رود. در حالت دیگر بسته به درخواست متقاضی و صلاح دید پزشک ممکن است بیهوشی به صورت موضعی ایجاد شده و بینی و اطراف آن بی حس شود، اما بیمار خواب نباشد.

همان طور که در ویدیو عمل بینی قابل ملاحظه است، جراحی بینی به دو روش باز و بسته انجام می‌شود. در روش بسته، در ناحیه داخل سوراخ‌های بینی دو برش کوچک انجام می‌شود. اما در عمل بینی به روش باز یک برش در ناحیه کلوملا نیز ایجاد شده که در نتیجه آن جراح می‌تواند پوست بینی را بالا ببرد و به راحتی ساختار بینی و فریم کار را مشاهده کند.

در بیمارانی که نوک بینی‌شان پهن است، جراح ممکن است قسمتی از غضروف آلار را خارج کند. بسته به ساختار ویژه بینی و وسعت تغییرات لازم، ممکن است برای جمع کردن غضروف آلار از بخیه استفاده شود تا نوک بینی باریک‌تر شده و یا محل قرارگیری آن تغییر کند. علاوه بر آن ممکن است که جراح بخواهد قوز پشتی را بردارد. برای این کار لازم است که در ناحیه غضروف و استخوان برش ایجاد شده و قسمتی از آن‌ها خارج شود. زمانی که استخوان و غضروف خارج شود، در بینی شما یک فضای خالی میان استخوان‌ها ایجاد شده که open roof نامیده می‌شود.

استخوان بینی ممکن است تقسیم شده یا قسمتی از آن خارج شود که به این فرآیند استئوتومی گفته می‌شود. از طریق این فرآیند می‌توان پایه بینی را باریک‌تر کرد یا open roof را بست. جراح می‌تواند با صاف کردن برآمدگی‌ها و تغییر محل استخوان با فشار دادن آن به سمت مرکز، open roof را ببندد.

بسته به نوع عمل بینی ممکن است از گرافت‌های غضروفی برای صاف کردن برآمدگی‌های بالای بینی یا حمایت و تنظیم شکل نوک بینی استفاده شود. این موضوع در جراحی بینی گوشتی بیشتر مطرح می‌شود زیرا غالبا لازم است که در این نوع بینی بافت غضروفی نوک بینی تقویت شود. این غضروف‌ها معمولا در حین جراحی از غضروف‌های تیغه برداشته می‌شود. اما اگر به غضروف بیشتری نیاز باشد، می‌توان آن را از گوش یا دنده تامین کرد. علاوه بر آن ممکن است از ایمپلنت برای تغییر شکل بینی استفاده شود.

همان طور که در فیلم جراحی بینی می‌بینید، بعد از این که کار تغییر شکل بینی توسط جراح به پایان رسید، برش‌های جراحی توسط بخیه‌های جذبی بسته می‌شوند. ممکن است از اسپلینت راه تنفسی درون سوراخ‌های بینی به منظور حمایت و ثابت نگه داشتن بینی در دوره بهبودی، استفاده شود. در آخر سطح بینی پانسمان می‌شود و اگر استخوان بینی دست کاری شده باشد، یک اسپلینت نیز روی بینی قرار می‌گیرد. پانسمان و اسپلینت کمک می‌کند که بافت‌های بینی ترمیم شده و با استخوان و غضروف جدید تطبیق پیدا کنند.

جراحی بینی با قالب کنترلی

برای جراحی بینی با قالب کنترلی لازم است که متقاضی قبل از جلسه مشاوره با جراح اسکن سه بعدی انجام دهد. در این فرآیند از چهره او از زوایای مختلف عکس گرفته می‌شود و در نرم افزار خاص مهندسی مدل چهره سه بعدی متقاضی ساخته می‌شود. در مرحله بعد در جلسه مشاوره عمل بینی، جراح تغییرات لازم را بر اساس سلیقه متقاضی و امکانات بینی بر مدل سه بعدی بینی اعمال می‌کند. سپس نرم افزار با مقایسه بینی اولیه و طراحی نهایی آنالیزهای لازم را انجام می‌دهد. بر اساس طراحی نهایی یکسری قالب‌های کنترلی مختص متقاضی توسط پرینترهای سه بعدی ساخته می‌شود. قالب‌های کنترلی انواع مختلفی دارند که هر کدام از آن‌ها برای سنجش تغییرات ناحیه خاصی از بینی استفاده می‌شود.

همان طور که در فیلم عمل جراحی بینی با قالب کنترلی مشاهده می‌کنید، دکتر عمل بینی در حین جراحی از آنالیزهای انجام شده برای اعمال تغییرات لازم استفاده می‌کند. در مرحله آخر جراح قالب‌های مختلف را بر بینی متقاظی امتحان می‌کند و در صورتی که قالب‌ مورد نظر تطابق لازم را نداشته باشد، جراح عمل بینی را ادامه می‌دهد تا تطابق لازم برقرار شود.

عوارض عمل بینی

جراحی بینی نیز مانند هر عمل دیگری عوارض خاص خود را دارد، اما می‌توان گفت که نسبت به سایر عمل‌ها بسیار کمتر است. از عوارض شایع عمل بینی می‌توان به تورم و کبودی بینی اشاره کرد. تورم بینی به دلیل تجمع مایع بافتی زیر پوست ایجاد می‌شود که میزان زیادی از آن بعد از سه هفته از بین می‌رود. اما برای از بین رفتن کامل تورم ممکن است حتی یک سال طول بکشد.

کبودی نیز به دلیل نشت خون زیر پوست ایجاد می‌شود. زمانی که خون اکسیژن خود را از دست بدهد، بنفش رنگ می‌شود و کبودی ایجاد می‌کند. در این مرحله آنزیم‌های بافتی خون مرده را جمع می‌کنند که این فرایند ممکن است چند روز به طول انجامد.


نکات مرتبط با فیلم عمل جراحی بینی

راهکار های کاهش عوارض جراحی بینی

  • قرار دادن تمامی سوابق پزشکی در اختیار پزشک معالج
  • کاهش عوارض جراحی بینی با مراقبت‌های دارویی
  • اهمیت به قرار گرفتن سر در وضعیت متناسب، راهکار اصلی کاهش عوارض جراحی بینی
  • با داشتن رژیم غذایی سالم از عوارض جراحی بینی بکاهید
  • مصرف کالری، پروتئین، انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی
  • آیا می دانید یکی از راهکار های کاهش عوارض جراحی بینی نداشتن استرس است؟
  • کاهش عوارض جراحی بینی با استفاده از کمپرس آب سرد
  • کنترل فعالیت‌های روزانه راهکاری ساده برای کاهش عوارض جراحی بینی
 
مشاوره تلفنی