یکی از دغدغههای اصلی کسانی که میخواهند عمل بینی انجام دهند، هزینه این جراحی است. جراحان مختلف هزینههای متفاوتی برای جراحی بینی در نظر میگیرند که میتواند بین 3 تا 25 میلیون متغیر باشد. با توجه به حساسیت بالای عملهای زیبایی و تاثیری که بر زیبایی افراد میگذارد، بسیاری ترجیح میدهند که برای این نوع عملها تنها مهارت و شهرت جراح را در اولویت قرار دهند. اما بعضی از افراد دیگر ممکن است بسته به شرایط هزینه جراحی برایشان اولویت بالاتری داشته باشد و به دنبال عمل بینی ارزان باشند. این افراد باید بیشتر احتیاط کنند و خود را به دست هر جراحی نسپارند زیرا ممکن است در معرض ریسک و خطر بالایی قرار بگیرند.
در این مقاله در خصوص عوامل موثر در هزینه عمل بینی، علت ارزان بودن دستمزد بعضی جراحان و خطرات عمل بینی ارزان صحبت شده است تا کسانی که متقاضی این جراحی هستند با آگاهی بالاتری جراح خود را انتخاب کنند.
هزینه عمل بینی
هزینه عمل بینی شامل هزینههای قبل از عمل و هزینه جراحی است.
هزینه قبل از عمل بینی
1) آزمایش: قبل از انجام جراحی بینی لازم است که یکسری آزمایشات انجام شود. تقریبا همه افراد قبل از عمل بینی باید آزمایش خون بدهند تا میزان هموگلوبین خون آنها سنجیده شود. کسانی که زیر 18 سال سن دارند لازم است که آزمایش سنجش رشد استخوان انجام بدهند و تنها در صورتی که رشد استخوان آنها کامل شده باشد، میتوانند برای جراحی بینی اقدام کنند.
از افراد بالای 40 سال غالبا خواسته میشود که نوار قلب بگیرند تا از سلامت قلب آنها اطمینان حاصل شود. برای کسانی که بیماریهای تنفسی دارند نیز ممکن است عکس برداری از بینی یا ریه تجویز شود.
2) عکس آتلیه: قبل از جراحی بینی لازم است که از چهره و بینی فرد متقاضی عکس برداری در زوایای مختلف انجام شود. اگر فرد تمایل به انجام جراحی بینی با قالب کنترلی دارد، باید قبل از عمل از چهره او عکس برداری سه بعدی انجام شود. با استفاده از اسکن سه بعدی فرد میتواند قبل از عمل نتیجه جراحی خود را به صورت سه بعدی و نزدیک به واقعیت مشاهده کند. همچنین بر اساس طراحی سه بعدی انجام شده توسط پرینتر سه بعدی قالبهای کنترلی ساخته میشود که به عنوان سنجشی از درستی تغییرات اعمال شده در حین جراحی به کار میآید.
هزینه جراحی
1) مهارت جراح: یکی از فاکتورهای بسیار مهم در هزینه جراحی، مهارت و شهرت جراح است. این که دکتر عمل بینی از چه تکنیکهایی برای جراحی استفاده میکند و تا چه حد با اصول زیبایی شناسی آشناست در نتیجه جراحی بسیار تاثیرگذار است. همچنین حفظ سلامت عملکرد تنفسی بینی نیز میتواند بسیار مهم باشد.
2) میزان تغییرات و نوع بینی: نوع بینی افراد مختلف از یکدیگر متفاوت است. بعضی از افراد بینی گوشتی با ساختار غضروفی ضعیف و پوست ضخیم دارند. بعضی دیگر دارای بینی استخوانی با پوست نازک و ساختار غضروف قوی هستند.
با توجه به این که قوی نبودن غضروف بینی میتواند سبب افتادگی نوک بینی شود، لازم است که جراح در عمل بینی گوشتی، با استفاده از تکنیکهای جدید بافت غضروفی را تقویت کند که این کار جراح را مشکل میکند. علاوه بر آن در عمل بینی باز پوست بینی برش داده شده و بالا برده میشود و بعد از اعمال تغییرات مورد نظر بر ساختار بینی، لازم است که پوست دوباره پایین آمده و بر ساختار جدید کشیده شود. در بینی گوشتی با توجه به این که پوست بینی ضخیم است به سختی بر ساختار جدید مینشیند و کار جراح را سخت میکند.
اگر فرد مشکلات تنفسی نیز داشته باشد، به طبع دکتر عمل بینی کار بیشتری بر بینی متقاضی باید انجام دهد و وقت بیشتری باید بگذارد در نتیجه هزینه بیشتری نیز ممکن است دریافت کند.
3) کلینیک و بیمارستان: منطقه جغرافیایی یکی دیگر از فاکتورهای تاثیرگذار در هزینه عمل بینی است. غالبا در شهرهای بزرگ با توجه به امکانات بالاتر، هزینه جراحی نیز بیشتر است. همچنین در بالاشهر نیز ممکن است هزینههای بیشتری برای جراحی بینی دریافت شود. هر چه قدر که خدمات ارائه شده بیشتر و امکانات کلینیک یا بیمارستان بالاتر باشد، طبیعتا هزینه بیشتری نیز دریافت میشود.
علت عمل بینی ارزان
گاهی اوقات بعضی از جراحان هزینه بسیار کمی برای عمل بینی دریافت میکنند. این موضوع علتهای مختلفی میتواند داشته باشد. ممکن است پزشک در طول روز عملهای زیادی انجام داده و برای هر جراحی مدت زمان کمی اختصاص دهد. در این صورت عمل بینی با دقت کافی انجام نمیگیرد و کمتر نتایج رضایت بخش خواهد داشت.
یکی دیگر از دلایل عمل بینی ارزان این است که جراحی توسط افراد کم تجربه و رزیدنتها انجام میشود. در این مورد نیز فرد متقاضی عمل بینی متحمل ریسک بالایی میشود زیرا برخلاف تصور بعضی از افراد عمل بینی اصلا جراحی سادهای نیست و لازم است که توسط افراد با تجربه در این زمینه انجام شود.
البته همیشه عمل بینی ارزان به این دلایل گفته شده نیست و ممکن است علتهای دیگری داشته باشد.
عوارض عمل بینی
عمل بینی نیز مانند هر جراحی دیگری عوارض خاص خود را دارد. در صورتی که این عمل توسط جراحان بی تجربه و یا در مراکز بدون امکانات کافی انجام شود، ممکن است فرد بیشتر خود را در معرض ریسک و خطر این جراحی قرار دهد.
عمل بینی دارای عوارض عمومی است که به صورت طبیعی در همه افراد ایجاد میشود و جزئی از روند بهبودی است. این نوع عوارض بعد از گذشت دوره بهبود برطرف میشود. عوارض شایع شامل:
• درد
• ورم
• کبودی
• ترشحات خونی
• گرفتگی بینی
اما عمل بینی دارای عوارض خاص نیز هست که به ندرت ممکن است در افراد بروز کند. این نوع از عوارض شامل:
• سینوزیت
• خون ریزی
• عفونت
• واکنش به بیهوشی
پرداخت هزینه جراحی بینی توسط بیمه
شرکتهای بیمه هزینه مربوط به عمل زیبایی بینی به منظور اصلاح مشکلات ظاهری بینی را پرداخت نمیکنند. اما در صورتی که فرد مشکلات تنفسی نیز داشته باشد، ممکن است قسمتی از هزینه عمل بینی را قبول کنند. اثبات این موضوع به شرکت بیمه میتواند چالش برانگیز و مشکل باشد. مشکلات تنفسی بینی شامل انحراف بینی، شکستگی بینی، پولیپ و بزرگی شاخکهای بینی است.
نکات مرتبط با عمل بینی ارزان
چه بینی هایی شامل بیمه می شوند؟
بیمههای درمانی معمولاً فقط هزینه انجام عمل جراحی بینی به خاطر اصلاح عملکرد بینی را پوشش میدهند. برخی بیماران میتوانند با پرداخت هزینه ماهانه بیمه از این خدمات استفاده کنند. معمولاً عمل جراحی بینی تحت پوشش بیمه، برای بهبود عملکرد تنفسی بیمار انجام میشود. شرایطی که در این نوع عمل جراحی اصلاح میشوند، شامل موارد زیر هستند:
تنگ شدن دهلیز بینی
در این مورد دیوارههای جانبی بینی شروع به حرکت به سمت داخل میکنند و به این ترتیب راه تنفس فرد مسدود میشود. در این حالت جراحی اصلاح عملکرد بینی میتواند موقعیت این دیوارههای جانبی را در محل مناسب آنها تثبیت کند و به این ترتیب امکان تنفس راحت را در اختیار بیمار قرار دهد.
مخروط داخلی بزرگ در بینی
این مورد نیازمند حذف بخشی از بافت داخلی این مخروط است و میتواند در هر یک از دو طرف سوراخهای بینی قرار داشته باشد. این مخروطها وظیفه تمیز کردن هوا را در زمان عبور آن از بینی بر عهده دارند. زمانی که این مخروطها بسیار بزرگ باشند، می توانند از عبور هوا جلوگیری کنند. به این ترتیب جراح میتواند اندازه این مخروطها را کوچک کند تا امکان تنفس مناسب برای فرد بیمار ایجاد شود.
شکسته شدن استخوان بینی
در این نوع، جداره جدا کننده منافذ بینی منحرف شده و به یک طرف متمایل میشود که به این ترتیب جلوی تنفس صحیح فرد را میگیرد.
برای استفاده از خدمات بیمه به منظور عمل جراحی اصلاحی بینی، جراح شما میتواند مدارک مورد نیاز را با استفاده از چند روش خاص در اختیار شما قرار دهد. برای مثال سیتیاسکن، ناهنجاریهای موجود در بینی شما را که برای دیگران قابل مشاهده نیست، نشان میدهد. با استفاده از روش آکوستیک رینومتری می توان از وضعیت داخل بینی بیمار یک تصویر تهیه کرد. همچنین از روش رینومانومتری برای تعیین سطح و میزان عبور هوا از سوراخهای بینی استفاده میشود. در برخی موارد، شرکتهای ارائه دهنده بیمه خدمات درمانی، بیماران را ترغیب میکنند که از سایر روشهای درمانی نظیر استفاده از آنتیهیستامینها، تزریق ضد آلرژیها و نیز استفاده از اسپری استروئید برای بهبود مشکلات خود استفاده کنند.