شاید در مورد تغییر شکل بینی بدون جراحی چیزهایی شنیده باشید. بااینکه بهترین و مؤثرترین راه تغییر شکل و اصلاح ایرادات بینی جراحی است، اما گاهی افراد به دلایل مختلفی راههای دیگری را برای اصلاح بینی انتخاب میکنند. تزریق آنزیم به بینی، تزریق فیلر و پلاسماجت بینی از این دسته هستند. در حال حاضر روشهای غیر جراحی مانند تزریق آنزیم به بینی مورد استقبال افراد زیادی قرار گرفته است. در این مقاله در مورد تزریق آنزیم به بینی و سایر روشهای غیرتهاجمی برای اصلاح ایرادهای بینی صحبت میکنیم.
تأثیر تزریق آنزیم به بینی
گاهی افراد به دلایل مختلفی از جمله ترس از بیهوشی و جراحی یا طولانی بودن دوران بهبودی ترجیح میدهند بهجای عمل جراحی، تزریق آنزیم به بینی را انتخاب کنند. آنزیمی که برای کوچک کردن بینی استفاده میشود آنزیم هیالاز یا هیالورونیداز به همراه مواد دیگری مانند آپاتیت کلسیم است. از تزریق آنزیم به بینی جهت کوچک کردن بینی، اصلاح عدم تقارن بینی و کوچک کردن سوراخهای بینی استفاده میشود. همچنین در مواردی که از فیلر هیالورونیک اسید برای اصلاح بینی استفاده شده و فرد رضایت کافی از ظاهر بینی خود ندارد، میتوان با تزریق آنزیم به بینی باعث حل شدن و از بین رفتن فیلر شد. این کار باعث میشود بینی به فرم اولیهی خود بازگردد. تزریق آنزیم به بینی با اثر بر بافت چربی باعث کوچک شدن و کاهش حجم بینی میشود.
تزریق آنزیم به بینی مناسب چه کسانی است؟
تزریق آنزیم به بینی برای افرادی که بینی گوشتی دارند روش مناسبی است؛ زیرا آنزیم روی بافت چربی اثر میگذارد و در افرادی که بینی گوشتی و بزرگی دارند باعث کوچک شدن بینی میشود. افرادی که متقاضی جراحی زیبایی بینی هستند اما به دلیل بیماری یا ترس نمیتوانند تحت بیهوشی قرار بگیرند میتوانند از تزریق آنزیم در بینی یا پلاسماجت برای کوچک کردن بینی استفاده کنند. همچنین اگر به بینی خود فیلر تزریق کردهاید و اکنون از نتیجه رضایت ندارید با تزریق آنزیم به بینی میتوانید فیلر بینی را از بین ببرید.
تزریق آنزیم به بینی چگونه انجام میشود؟
قبل از تصمیمگیری برای کوچک کردن بینی با تزریق آنزیم با یک متخصص مشورت کنید و سؤالات خود را بپرسید. برای تزریق آنزیم به بینی نیازی به بیهوشی نیست و با بیحسی موضعی دردی هنگام تزریق حس نمیشود. بعد از بیحس شدن موضع، پزشک اقدام به تزریق آنزیم در قسمتهای مختلف بینی میکند. تزریق آنزیم به بینی با توجه به اندازهی بینی و سلیقهی متقاضی بین ۲ تا ۶ جلسه تکرار میشود.
مراقبتهای بعد از تزریق آنزیم به بینی
بعد از تزریق آنزیم به بینی از دستکاری و ماساژ دادن بینی اجتناب کنید. با توجه به نظر پزشکتان از چسب بینی در مدت تکرار تزریق آنزیم استفاده کنید. معمولاً توصیه میشود تا زمانی که جلسات تزریق آنزیم به پایان نرسیده است روزانه هشت ساعت از چسب بینی استفاده کنید. ۲۴ ساعت بعد از تزریق آنزیم از خیس کردن بینی خودداری کنید. برای رسیدن به فرم مناسب بینی تعداد جلساتی که پزشک تعین میکند را بپذیرید و در جلسات تزریق آنزیم به بینی بهصورت مرتب حاضر شوید.
نتیجهی تزریق آنزیم به بینی
تعداد جلسات برای کوچک کردن بینی با تزریق آنزیم ۲ تا ۶ جلسه است و معمولاً فاصلهی بین جلسات تزریق آنزیم در بینی ۱ الی ۲ هفته است. بعد از این مدت بینی کوچک شده و به شکل دلخواه درمیآید. ماندگاری نتیجهی تزریق آنزیم به بینی میتواند تا پایان عمر باشد، اما عواملی مانند بارداری یا چاق شدن میتوانند نتیجه را تحت تأثیر قرار داده و باعث بزرگ شدن مجدد بینی شوند. خوشبختانه حتی در این صورت نیز با تکرار یک جلسه تزریق آنزیم، بینی دوباره کوچک میشود.
هزینهی تزریق آنزیم به بینی
هزینهی تزریق آنزیم به بینی به تعداد جلسات موردنیاز و همچنین کلینیکی که برای انجام این کار انتخاب میکنید بستگی دارد. اگر تصمیم دارید برای کوچک کردن بینی از روش تزریق آنزیم به بینی استفاده کنید میتوانید یک جلسه مشاوره با پزشکان مجربی که با مجموعهی طراح طب همکاری میکنند داشته باشید پزشکان این مجموعه به شما کمک میکنند تا بهترین روش را برای کوچک کردن بینی خود انتخاب کنید و همچنین بعد از جلسهی مشاوره هزینهی موردنیاز برای این کار به شما اعلام میشود.
برای انجام خدمات زیبایی حتماً یک مجموعهی معتبر و مجرب را انتخاب کنید؛ زیرا از دست دادن زیبایی در اثر سهلانگاری مجموعه باعث هدر رفتن پول و وقت شده و بر اعتمادبهنفس اثرات مخربی دارد.
تفاوت تزریق کورتون و آنزیم به بینی
کورتونها داروهایی هستند که برای کنترل یا درمان بیماریهایی مانند حساسیتها و بیماریهای خود ایمنی استفاده میشوند. کورتون باعث از بین رفتن التهاب در بافتها و تضعیف سیستم ایمنی در مواقع لزوم میشود. کورتون برخلاف آنزیم بعد از عمل جراحی بینی تزریق میشود و قبل از جراحی زیبایی کاربردی برای کوچک کردن بینی ندارد. هدف اصلی تزریق کورتون بعد از عمل زیبایی بینی کاهش ورم است. عمل زیبایی بینی در هر فردی باعث ایجاد ورم میشود. مدتزمان کاهش و از بین رفتن ورم در هر فردی متفاوت است. ورم اولیه معمولاً تا دو هفته بعد از جراحی زیبایی از بین میرود، اما بهصورت کلی ورم ثانویه ممکن است تا یک سال بعد از عمل جراحی باقی بماند. ورم بینی بعد از عمل موقتی است و خودبهخود از بین میرود، اما گاهی افراد ترجیح میدهند سریعتر نتیجهی نهایی عمل را ببینند و برای از بین رفتن ورم تزریق کورتون را انتخاب میکنند. همچنین در برخی موارد تزریق کورتون جهت جلوگیری از ایجاد اسکار یا جای زخم انجام میشود. کورتون نیز مانند آنزیم مستقیماً به بینی تزریق میشود به همین علت ممکن است برخی افراد تزریق کورتون را با تزریق آنزیم به بینی اشتباه بگیرند.
پاسخ به سؤالات متداول در مورد تزریق آنزیم به بینی
اولین سؤالی که بیشتر افراد در مورد تزریق آنزیم به بینی میپرسند در مورد ماندگاری نتیجهی این روش است. ماندگاری نتیجهی تزریق آنزیم به بینی در افراد مختلف متفاوت است، اما حداقل زمان ماندگاری دو سال است و در بیشتر افراد نتیجهی تزریق آنزیم به بینی ممکن است مادامالعمر باشد. اگر در مورد میزان درد این روش سؤال دارید بهتر است بدانید بینی شما قبل از تزریق آنزیم بیحس شده و شما هیچگونه درد و ناراحتی احساس نمیکنید. نتیجهی تزریق آنزیم به بینی معمولاً بین یک تا چهار هفته طول میکشد.
نکات مرتبط با تزریق آنزیم به بینی
آنالیز دقیق تغییرات بینی
پس از طراحی انجام شده در جلسه مشاوره، تیم مهندسی طراح طب بر اساس طراحی انجام شده، آنالیز دقیقی از تغییرات فرم بینی انجام میدهد. آنالیز تغییرات به جراح کمک می کند تا پیش از شروع جراحی، دیدگاه کاملی از تغییرات فرم بینی داشته باشد. به طور مثال جراح میداند برای رفع قوز و رسیدن به قوس دلخواه متقاضی، باید تا چه میزان از ارتفاع غضروف بینی کاسته شود.
اسکن سه بعدی بینی
اسکن سه بعدی صورت از تمامی زوایای چهره بدون استفاده از هیچگونه اشعه ای، انجام می شود. تصویر برداری سه بعدی موجب می شود، جراح و متقاضی جراحی بینی بتوانند تمامی تغییرات مورد نظر را به صورت مجازی بر روی چهره، اعمال نمایند.