با توجه به هزینه کم و غیردائمی بودن تزریق ژل، این روش برای اصلاح فرم چهره و جوانسازی صورت، استفاده بسیاری دارد. فرم دهی چانه، زاویه سازی فک، برجسته سازی لب و گونه، رفع خط اخم اطراف چشم و رفع خط لبخند از جمله مواردی است که به کمترین هزینه و بهترین نتیجه با تزریق ژل اصلاح میشود.
شادابی پوست به کمک ژل هیالورونیک اسید
امروزه برای بهبود نتیجه و اثر تزریق ژل، از مکانیزم شبیه سازی بافت طبیعی پوست استفاده میشود. به همین دلیل تزریق ژل با رعایت موارد استاندارد، عوارضی ندارد. در بافت پوست بدن انسان، فضای بین الیاف کلاژن و الاستین با اسید هیالورونیک پر شده است. هیالورونیک اسید نگه دارنده آب در زیر پوست است که رفته رفته با افزایش سن و کاهش هیالورونیک اسید در زیر پوست، طراوت و شادابی آن کاهش مییابد. بنابراین با کاهش حجم بافت آبدار پوستی، چین و چروک پوست و گودی در برخی نواحی صورت مانند زیر چشم افزایش مییابد.
بنابراین با تزریق ژل هیالورونیک اسید میتوان تا حد بسیاری چین و چروک پوست را از بین برد و شادابی و طراوت آن را بهبود بخشید. با این کار، شبیه سازی مکانیزم طبیعی بافت پوست انجام میشود و عوارضی به همراه نخواهد داشت.
انواع ژل هیالورونیک اسید
هرچند که عموماً تمامی ژلهای موجود در بازار از نوع هیالورونیک اسید میباشند، اما بر اساس ساختار مولکولیشان انواع گوناگونی دارند. به عنوان مثال برخی از ژلها برای مناطقی با عمق کم مانند زیر چشم مناسب هستند که استفاده از آنها به عنوان ژل لب یا ژل حجم دهنده گونه کارآمد نمیباشد.
علاوه بر نوع ژل، محل و نحوه تزریق آن نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. به طور مثال برخی از ژلها باید در نواحی سطحی پوست و برخی دیگر باید در عمق بافت پوستی و روی استخوان تزریق شوند.
ژلهای ریزمولکول هیالورونیک اسید به منظور تزریق در مناطق سطحی پوست مانند زیر چشم مناسب میباشند، اما برای حجم دهی و فرم دهی لب، از ژلهای هیالورونیک اسید با ابعاد مولکولی متوسط استفاده میشود. لازم به ذکر است که این مورد نیز خود انواع گوناگونی دارد. به طور مثال برای فرم دهی لب به صورت طبیعی یا حجم دهی لب و برجسته سازی آن، محل تزریق و نوع ژل متفاوت است. ژلهای درشت مولکول نیز که در عمق بافت پوست تزریق میشوند، بیشتر در مواردی که باید خط پوستی پر شود مانند پر کردن خط اخم یا لبخند، و یا مواردی که حجم دهی زیاد لازم باشد، مانند زاویه سازی فک یا فرم دهی گونه و چانه استفاده میشوند.
نکات مرتبط با ژل هیالورونیک اسید
عوارض و خطرات تزریق ژل
یکی از انواع ژلهای مخرب که عوارض غیر قابل جبرانی را به همراه داشتند، ژلهای دائمی بودند که در ابتدا طرفداران بسیاری داشت اما رفته رفته با به وجود آمدن مشکلاتی نظیر ورم کردن ناحیه تزریق شده، جابهجایی ژل و ... این نوع از ژلها به نوعی منسوخ شدند.
حدوداً 20 سال پیش ژلهای دائمی با نام تجاری پاژ مورد استفاده قرار میگرفتند. این نوع ژلها آثار مخربی رو به همراه خود داشت تا جایی که هم افرادی که تزریق ژل انجام داده بودند از نتیجه تغییرات رضایت نداشتند و هم ظاهر آنها موجب ترس سایر افراد و ذهنیت بد نسبت به تزریق ژل شده بود. به همین دلیل در حال حاضر نیز زمانی که صحبت از تزریق ژل میشود، برخی افراد با ذهنیت قبلی نسبت به این کار واکنش نشان میدهند.
بعد از گذشت دو سال از تزریق ژلهای دائمی یا همان ژل پاژ، بدن افراد نسبت به این ژلها واکنش نشان میداد و موجب میشد ژل به عنوان جسمی خارجی در بدن تشخیص داده شود. این امر موجب تغییر شکل یا جابهجایی ژل و در نتیجه نارضایتی افراد شده بود. در برخی موارد نیز ممکن بود به علت تحریک ناحیه تزریق شده، محل تزریق آبسه کند و جای آن خالی و گود شود. بعد از گذشت مدتی به دلیل عوارض جانبی بسیاری که این ژلها داشتند، استفاده از آنها ممنوع و تولیدشان متوقف شد.
بعد از ممنوعیت استفاده از ژلهای دائمی، نسل جدیدی از ژلها با قابلیت ماندگاری موقت تولید شد که عوارض چندانی نداشتند. نوعی از این ژلها، به نام ژلهای کلاژنی، مدت زمان کوتاهی در بازار موجود بودند، اما با آمدن ژلهای هیالورونیک اسید، تقریباً عوارض تزریق ژل کاملاً از بین رفت. این نوع از ژلها بر اساس بافت آبرسان پوست و اسید هیالورونیک موجود در بدن ساخته شدهاند که قابلیت ماندگاری آنها از 6 ماه تا 4 سال می باشد.
بزرگترین ویژگی ژلهای هیالورونیک اسید ضمن نداشتن عوارض، وجود حلال آنها با اسم هیالورونیداز است که هر زمان متقاضی از نتیجه راضی نباشد، می تواند با استفاده از حلال به راحتی و بعد از گذشت چند ساعت اثر تزریق ژل را به صورت کامل از بین ببرد.
بنابراین پیش از تزریق ژل برای دریافت نتیجه مطلوب و مطمئن، با متخصص پوست مشاوره انجام دهید و در انتخاب نوع ژل دقت نمایید.