شایعات بسیاری در زمینه عمل زیبایی بینی وجود دارد که بسیاری از آنها ممکن است صحت نداشته باشند. امروزه با توجه به رواج بالای عمل بینی، افراد بسیاری در این خصوص نظر میدهند که در بعضی مواقع ممکن است اطلاعات غلطی را منتقل کنند. هدف از نگارش این مقاله آشنایی با برخی اشتباهات رایج در عمل زیبایی بینی است که گاهی اوقات افراد را از انجام این جراحی منصرف میکند.
1- عمل بینی یک جراحی بسیار آسان است.
با توجه به این که انجام عمل بینی در کشور ما امری معمول است و عدهی بسیاری برای این جراحی اقدام میکنند، ممکن است این تصور ایجاد شود که جراحی بینی بسیار آسان است. اما باید گفت که این چنین نیست. بینی یک عضو حیاتی در بدن است که تنفس از طریق آن انجام میشود و انجام هر گونه تغییرات بر آن باید با مهارت لازم انجام شود تا اختلالی در عملکرد تنفسی ایجاد نشود. علاوه بر آن بینی در مرکز صورت قرار دارد و تغییراتی که بر آن اعمال میشود باید به گونهای صورت پذیرد که در تناسب با سایر اجزای چهره باشد. در نتیجه یک دکتر عمل بینی لازم است که علاوه بر مهارت پزشکی یک هنرمند بوده و با زیبایی شناسی نیز آشنایی داشته باشد.
2- عمل بینی تنها توسط جراح پلاستیک قابل انجام است.
عمل بینی تنها برای زیبایی بینی انجام نمیشود و گاهی لازم است که مشکلات تنفسی نیز برطرف شود. به این منظور لازم است که جراحی بینی توسط یک متخصص انجام پذیرد. جراحی بینی هم توسط جراح پلاستیک و هم متخصص گوش، حلق و بینی قابل انجام است. در صورتی که مشکلات تنفسی نیز نیاز به اصلاح داشته باشد بهتر است که عمل بینی توسط دکتر گوش، حلق و بینی انجام شود. اما این موضوع به این معنی نیست که اگر با جراح پلاستیک عمل شوید، دچار مشکلات تنفسی میشوید.
3- عمل بینی سبب ایجاد مشکلات تنفسی میشود.
بسیاری از افراد تصور میکنند که اگر عمل زیبایی بینی انجام دهند بینی آنها دیگر نمیتواند عملکرد قبلی خود را داشته باشد و به طور مثال با کاهش حس بویایی مواجه میشوند یا آبریزش بینی در آنها تشدید میشود. اما باید گفت که عمل بینی نه تنها سبب مشکلات تنفسی نمیشود بلکه همان طور که گفته شد در بسیاری از موارد این گونه مشکلات را نیز بهبود میبخشد. آبریزش، گرفتگی و کاهش حس بویایی تنها از عوارض کوتاه مدت عمل زیبایی بینی هستند.
4- بینی عمل شده کاملا مشخص است و همه متوجه میشوند که عمل کردهاید.
در گذشته به دلیل محدود بودن تکنیکهای جراحی، برای این که جراح به فرم دلخواه بینی برسد، لازم بود که بسیاری از بافتهای بینی را حذف کند که در نتیجه آن بینی بسیار کوچک و عروسکی میشد و کاملا مشخص بود که جراحی شده است. بسیاری از مشکلات تنفسی نیز به همین خاطر ایجاد میشد. اما امروزه به دلیل پیشرفت تکنیکهای جراحی اکثر جراحان، بینی را به فرم طبیعی عمل میکنند مگر این که خواست متقاضی چیز دیگری باشد.
5- بیمه هیچ یک از هزینههای عمل بینی را پرداخت نمیکند.
غالبا شرکتهای بیمه هزینه مربوط به اصلاح ظاهری بینی را پرداخت نمیکنند اما اگر بینی شما علاوه بر ایرادات ظاهری مشکلات تنفسی نظیر انحراف، پولیپ و ... نیز داشته باشد، در صورت تایید پزشک مقداری از هزینههای مربوط به آن توسط بیمه پرداخت خواهد شد.
6- بینی را میتوان به هر شکلی درآورد.
در پاسخ به این باور باید گفت که بینی شبیه به خمیر بازی نیست و نمیتوان آن را به هر شکلی درآورد. بینی از ساختارهای متفاوتی تشکیل شده که در هر فرد از فرد دیگر متفاوت است. با توجه به متفاوت بودن امکانات بینی هر شخص، نمیتوان با انجام جراحی در افراد مختلف خروجی یکسان به دست آورد. در نتیجه با نشان دادن یک عکس نمیتوانید از جراح خود بخواهید که بینی شما را به آن شکل در بیاورد. در جلسه مشاوره قبل از عمل بینی، جراح بعد از معاینه بالینی به شما میگوید که چه میزان از خواستههای شما قابل انجام است همچنین این امکان وجود دارد که با استفاده از تکنولوژی اسکن سه بعدی بتوانید ببینید که بینی بعد از عمل شما به چه شکل خواهد بود.
7- کج بودن بینی نشان دهنده انحراف بینی است.
انحراف بینی به منحرف شدن تیغه بینی گفته میشود. تیغه لایهای است که حفره بینی را به دو قسمت تقسیم میکند. این لایه در بالا از استخوان و در پایین از غضروف تشکیل شده که روی آن را مخاط پوشانده است. کج بودن ظاهر بینی ارتباطی به انحراف بینی ندارد و ممکن است تیغه و بینی در یک راستا منحرف باشند که در این صورت فرد مبتلا به انحراف بینی نیست و مشکلی از این بابت نخواهد داشت.
8- بینی گوشتی بعد از مدتی به حالت اولیه خود باز میگردد.
در بینیهای گوشتی بافت غضروفی ضعیف است و در نوک بینی قابلیت تحمل وزن بینی را نداشته و غالبا دچار افتادگی میشود. در عمل بینی، جراح سعی میکند که نوک بینی را بالا بکشد. بسیاری از افراد تصور میکنند که حتی اگر نوک بینی بالا برده شود پس از مدتی ممکن است دچار افتادگی شود و به همین خاطر گاهی از جراح خود میخواهند که نوک بینی آنها را بیشتر بالا ببرد که در صورت پایین آمدن، افتادگی ایجاد نشود. در پاسخ به این مسئله باید گفت که شاید در گذشته این اتفاق میافتاد، اما امروزه با استفاده از تکنیکهای جدید بافت غضروفی نوک بینی تقویت شده و بعد از جراحی با گذشت زمان دوباره دچار افتادگی نمیشود.
9- عمل بینی قبل از 18 سالگی قابل انجام نیست.
برای عمل بینی نیازی نیست صبر کنید تا به سن 18 سالگی برسید. با توجه به این که جراحی پلاستیک بینی میتواند پیامدهای مفیدی از جمله افزایش اعتماد به نفس در فرد نوجوان داشته باشد، با در نظر گرفتن یکسری شرایط میتوان این جراحی را قبل از رسیدن به سن قانونی با رضایت خانواده انجام داد. اما شرط این موضوع این است که رشد استخوان بینی در فرد کامل شده باشد. اغلب رشد استخوان در دختران با پایان 16 سالگی و در پسران بعد از 17 سالگی اتفاق میافتد. در صورتی که جراح از رشد کامل استخوان بینی مطمئن نباشد، با انجام آزمایشهای خاص میتوان از این موضوع اطمینان حاصل کرد.
نکات مرتبط با 9 اشتباه رایج در عمل بینی
عمل بینی گوشتی
در گذشته گاها پیش میآمد که افرادی که بینی گوشتی داشتند بعد از عمل تغییرات بینیشان بعد از مدتی به حالت اولیه باز میگشت و به همین دلیل بسیاری از کسانی که بینی گوشتی داشتند از جراحی بینی خود منصرف میشدند. اما امروزه با استفاده از تکنیکهای جدید، امکان بازگشت فرم بینی به حداقل رسیده است.
در اغلب بینیهای گوشتی، بینی دارای افتادگی است زیرا بافت غضروفی ضعیف است و توانایی حمایت بافتها را به میزان کافی ندارد. برای عمل این نوع بینی جراح باید بافت غضروفی فرد را تقویت کند تا بعد از جراحی بینی دوباره دچار افتادگی نشود. خوشبختانه با استفاده از تکنیکهای جدید امکان این کار برای جراحان فراهم شده است و جراحی بینی گوشتی بدون هیچ مشکلی قابل انجام است.