بسیاری از جراحیهای زیبایی برای اصلاح عیوبی هستند که در اثر بالارفتن سن ایجاد میشوند. جراحیهایی مانند لیفت پوست، بلفاروپلاستی، لیپوساکشن و ... در میان بزرگسالان شایع است. اما عمل بینی میتواند تقریباً در هر سنی انجام شود. نتایج این جراحی مادامالعمر است، بنابراین اگر قصد دارید در سنین نوجوانی عمل بینی انجام دهید باید به مسائلی توجه داشته باشید.
مطمئن شوید بینی شما به اندازه کافی رشد کرده است
قبل از تصمیمگیری برای عمل بینی در نوجوانی باید مطمئن شوید که بینی شما کاملاً رشد کرده است و قرار نیست رشد بیشتری داشته باشد. در غیر این صورت، نتایج عمل غیرقابلپیشبینی خواهد بود و ممکن است باعث نارضایتی شما شود. اگر قبل از عمل بینی در نوجوانی، از اتمام رشد بینی اطمینان نداشته باشید این عمل فقط باعث هدررفتن پول و زمان شما میشود و احتمالاً به دلیل ناموفق بودن آن، در آینده نیاز به جراحی ترمیمی خواهید داشت. اغلب جراحان معتقدند که سن مناسب برای انجام عمل بینی در نوجوانی، برای پسران ۱۷ سال و برای دختران ۱۶ سال است. برای اطمینان از اینکه بینی شما برای عمل جراحی آماده است با یک جراح زیبایی مشورت کنید. به منظور دستیابی به بهترین نتیجه به پزشک خود اطمینان کنید و تشخیص او را بپذیرید.
نسبت به دلایل خود برای انجام عمل بینی در نوجوانی آگاه باشید
هر فردی که تصمیم دارد عمل زیبایی انجام دهد باید دلایل شفافی داشته باشد و نسبت به این دلایل آگاه باشد. برای عمل بینی در نوجوانی این موضوع بسیار مهم است. برخی افراد ممکن است توسط همسالان خود مورد تمسخر و قلدری قرار بگیرند، این موضوع میتواند آسیبهای احساسی و روانی را در پی داشته باشد. در برخی جوامع زیبایی در چهارچوب خاصی تعریف میشود و این مسئله فشار مضاعفی بر نوجوان وارد میکند. اغلب نوجوانان میخواهند طبق تعریفی که جامعه از زیبایی دارد باشند و از این طریق همرنگ دیگران شوند. گاهی فرد به دلیل اینکه همکلاسیها یا دوستانش عمل بینی انجام دادهاند تصمیم به این کار میگیرد.
درهرحال، بهتر است در مورد دلایلی که برای عمل بینی در نوجوانی دارید صحبت کنید. بهتر است وقتی تصمیم به جراحی بینی بگیرید که این کار خواستهی قلبی خودتان باشد. یک جراح پلاستیک میتواند به شما کمک کند که برای تغییراتی که در نظر دارید، بهترین تصمیم را بگیرید. ممکن است برای تغییر نیاز به جراحی نداشته باشید و با انتخاب پروسههای دیگر، به آنچه دلخواهتان است برسید.
از همراهی والدین و دوستان خود استفاده کنید
حتی اگر خودتان توانایی پرداخت هزینههای عمل را دارید بهتر است خانواده و دوستان خود را در جریان این تصمیم بگذارید. اگر خانواده و دوستانتان در این مسیر کنار شما باشند، میتوانید از حمایت آنها قبل و بعد از عمل برخوردار باشید. به خصوص در دوران بهبودی بعد از عمل بینی، این حمایت بسیار کمککننده خواهد بود. درهرحال، برای نوجوانان زیر 18 سال رضایت والدین جهت عمل بینی الزامی است. عمل بینی در نوجوانی، مراحل و تغییرات پس از آن میتواند پروسهای احساسی برای هر فرد باشد. کمک و حمایت خانواده و دوستان در گذراندن این مراحل بسیار تأثیرگذار خواهد بود. باید بدانید کمکگرفتن نشانهی ضعف نیست، بلکه نمایانگر این است که شما به اندازه کافی بالغ هستید که درک درستی از جنبههای مختلف تصمیمی که گرفتهاید داشته باشید.
مطمئن شوید که انتظاراتتان واقعبینانه است
اولین قدم در جهت انجام عمل بینی در نوجوانی، مشاوره با یک جراح پلاستیک است. در این مرحله، سابقهی پزشکی شما و هر موردی که بتواند مانعی برای انجام عمل بینی باشد، بررسی میشود. جراح قبل از هر پیشنهادی، بینی شما را معاینه کرده و ویژگیهای صورتتان را بررسی میکند. شما باید با پزشکتان در مورد تغییراتی که انتظار دارید در بینیتان ایجاد شود صحبت کنید. نتیجهای را که از عمل بینی انتظار دارید شفاف و بدون نگرانی بیان کنید. به خاطر داشته باشید که پزشکتان در این زمینه مهارت و تجربهی کافی دارد، بنابراین میتواند بهترین مشاور شما باشد.
گاهی منتظر ماندن میتواند تصمیم بهتری باشد
برای برخی افراد بهتر است که قبل از انجام تغییرات مادامالعمر بر روی بینی، کمی صبر کنند. در افرادی که رشد بینی آنها کامل نشده است و یا در مورد انتظاراتی که از عمل بینی دارند مطمئن نیستند، منتظر ماندن میتواند سودمند باشد. اگر احساس میکنید برای تصمیمگیری در مورد عمل بینی در نوجوانی تحتفشار هستید، قبل از هر اقدام عجولانه ای به خودتان فرصت این را بدهید که در آرامش فکر کنید و مسئولیت تصمیمتان را برعهده بگیرید.
فواید عمل بینی در نوجوانی
اگر در انجام عمل بینی مصمم هستید، انتظارتان از جراحی بینی واقعبینانه است و بر اساس تشخیص یک پزشک ماهر استخوانهای صورت و بینی شما به اندازهی کافی رشد کردهاند، شما کاندید مناسبی برای عمل بینی در دوران نوجوانی هستید. به کمک جراحی زیبایی در رفع ایرادات و نواقص بینی، اعتمادبهنفس شما افزایش مییابد و این موضوع میتواند باعث شود که بتوانید راحتتر در فعالیتهای اجتماعی شرکت کنید و از زندگی خود لذت بیشتری ببرید. معمولاً افراد در سنین نوجوانی و جوانی از سلامت جسمی بالایی برخوردارند و این امر سبب میشود که جراحی کمخطرتر و دوران بهبودی کوتاهتری را تجربه کنند.
معایب عمل بینی در نوجوانی
جراحی بینی قبل از اینکه رشد بینی کامل شده باشد، میتواند باعث غیرطبیعی شدن چهره شود. ممکن است تصمیم نوجوان برای عمل بینی، به دلیل دید منتقدانه ای باشد که افراد در این سن نسبت به خود دارند. در این صورت احتمال دارد نوجوان در آینده به دلیل تغییر نگرش به خود، از انجامدادن عمل بینی پشیمان شود. اگر از آنچه میخواهید اطمینان نداشته باشید، و تصمیمتان ناشی از تأثیرات دیگران یا مقایسه کردن خودتان با دیگران باشد، ممکن است در آینده از نتیجهی عمل راضی نباشید. مثلاً اگر تصمیم دارید عمل بینی فانتزی انجام دهید ممکن است چند سال بعد از این تغییر ناراضی باشید و مجبور به انجام عمل ترمیمی شوید؛ بنابراین اگر در این شرایط هستید بهتر است منتظر بمانید تا از این دوره عبور کرده و بتوانید تصمیم منطقیتری بگیرید که با شرایط شما سازگار باشد. اگر والدین با تصمیم شما در مورد عمل بینی در نوجوانی موافق نباشند احتمالاً با تنشهای بسیاری مواجه میشوید که این موضوع باعث آسیب روحی خواهد بود.
با درنظرگرفتن تمام موارد مطرح شده، اگر در تصمیم خود برای عمل بینی در نوجوانی مصمم هستید، با مطالعه و مشورت با افراد آگاه اطلاعات موردنیاز برای تمام مراحل قبل و بعد از جراحی را به دست بیاورید. همچنین در انتخاب جراح دقت داشته باشید و پس از تحقیق کامل جراح خود را انتخاب کنید.
نکات مرتبط با عمل بینی در نوجوانی
نگرانی از نتیجه عمل بینی
یکی از عاملهایی که باعث نارضایتی فرد کاندید جراحی بینی میشود، عدم فهم مشترک بین بیمار و پزشک نسبت به نتیجه کار است. گاهاً پزشک از نتیجه جراحی انجام شده رضایت کامل دارد، اما مراجع کننده به شدت ناراضی و سرخورده است.
راه حل مجموعه طراح طب برای این موضوع استفاده از روش مکمل اسکن سه بعدی است که برای جراحی بینی بسیار کمک کننده است. در این روش قبل از جراحی، چهره بیمار اسکن سه بعدی میشود و در جلسه مشاوره در حضور پزشک، بیمار و متخصصین طراحی، چهره بعد از عمل بیمار برای وی ترسیم میشود. همچنین بیمار به راحتی میتواند نظرات خود را به پزشک منتقل کند و بعد از امکان سنجی توسط پزشک، به کمک متخصص طراحی، تغییرات دلخواه را بر طراحی چهره خود اعمال نماید.
انواع روش عمل بینی
1. روش جراحی باز بینی
2. روش جراحی بسته بینی
روش جراحی باز بینی
در این روش برای تغییر شکل ظاهری بینی (جراحی زیبایی بینی) از عمل جراحی رینوپلاستی (Rhinoplasty) که یک عملیات برای تغییر شکل یا اندازه بینی و یا برای مشکلات تنفسی مانند پولیپ، سینوس و ... می باشد استفاده میگردد؛ این عمل توسط متخصصین گوش و حلق و بینی انجام می شود؛ در این روش با برش بسیار کوچکی در ناحیه کولوملا دو سوراخ بینی را از هم جدا میسازند. در این روش میتوان تمام پوست بینی را از قسمت غضروف و استخوان بالاتر کشید و تمام آنچه را که در درون بینی وجود دارد، دید. این تکنیک رینوپلاستی باز یا رینوپلاستی خارجی نامیده میشود.
روش جراحی بسته بینی
روش جراحی بسته بینی از طریق سوراخهای بینی در داخل بینی انجام میشود؛ جراح در زیر پوست و روی برآمدگی بینی سوراخی ایجاد میکند. اصطلاحاً به این روش جراحی سرپایی می گویند.
کدام متد جراحی بینی بهتر است
این که کدام روش بهتر است کاملا بستگی به شرایط بیمار و مهارت پزشک دارد و اساسا بهتر است به جای اینکه بپرسیم کدام روش بهتر است بپرسیم کدام روش مناسبتر است. بعضی پزشکها در روش رینوپلاستی بسته تبحر بیشتری دارند تا روش باز و بعضی دیگر بلعکس. از طرفی ممکن است شرایط بینی شما به گونهای باشد که یک روش برای شما مناسبتر از روش دیگر باشد، اما به هر حال دست بیمار برای انتخاب روش باز است و مطلوب بودن جراحی زیبایی شما بیش از هر چیزی به تبحر و تسلط جراح در آن روش جراحی بستگی دارد. میتوان گفت که هم در میان جراحان و هم مراجعین روش باز بیشتر مورد استقبال قرار گرفته است و استفاده از این روش رو به گسترش است.
هزینه های جراحی بینی
هزینه قبل از عمل:
هزینه ویزیت جراح
هزینه عکس آتلیه یا عکس سه بعدی
هزینه آزمایشهای لازم
هزینه جراحی:
هزینه دستمزد جراح
هزینه کلینیک و بیمارستان
هزینه بعد از عمل:
هزینه مواد غذایی مفید بعد از جراحی
هزینه داروهای تجویز شده
راه حل نگرانی از جراحی بینی
ما مشکل جراحیهای غیر ضروری را حل کردیم؛ اسکنرهای سه بعدی ما به راحتی به کار میآیند، مراجعه کنندگان چهره نهایی خود را میبینند و میتوانند آن را با فکر خود در ذهنشان تطبیق دهند و تصمیم بگیرند. با استفاده از اسکن و طراحی سه بعدی چهره، افراد چهره نهایی بعد از عمل را در تناسب با دیگر اعضای صورت میبینند و در صورت نیاز میتوانند درباره تناسب و تغییر دیگر اعضا هم تصمیمات مناسبی بگیرند. مثلا گاهی فرد متوجه میشود که باید به جای جراحی بینی تنها فک خود را تغییر داده و یا تزریق ژل و یا زاویهدار کردن فک انجام دهند.
از طرفی این طراحی ها تبدیل به آنالیزهای مهندسی میشوند و جراح به صورت مکتوب میداند که چه قولی به فرد داده و میداند که از چه ابزاری باید استفاده کند، جراح در اتاق عمل میداند که چه تغییری حتی در حد میلیمتر باید انجام دهد. همچنین برای افزایش دقت جراح ابزاری با عنوان قالبهای کنترلی جراحی بینی که بر اساس فرم طراحی شده مورد تایید جراح و متقاضی درست شده است، در اختیار جراح قرار میگیرند و جراح با قرار دادن قالبهای کنترلی بر روی بینی در حین عمل متوجه میشود که چه تغییراتی را هنوز در بینی اعمال نکرده و جراحی را آنقدر ادامه میدهد تا تناسب بین قالبهای کنترلی و بینی برقرار گردد بنابراین جراح اطمینان حاصل میکند که به قول خود عمل کرده و همچنین عکسهایی از تطابق فرم بینی با قالبهای کنترلی به متقاضی جراحی ارائه میشود تا اطمینان متقاضی از درستی فرآیند جراحی حاصل گردد. قالبهای کنترلی جراحی ابزاری برای کنترل درستی کار جراح میباشد و فرآیند جراحی بر اساس این قالبهای کنترلی صورت میگیرد. همه چیز از قبل برای انجام یک عمل فوقالعاده آماده است.