بارداری قبل و بعد از عمل بینی

بارداری قبل و بعد از جراحی بینی

عمل بینی به دلیل تاثیری که بر زیبایی چهره می‌گذارد، در میان اقشار مختلف جامعه طرفدار دارد. در این میان بعضی از خانم‌هایی که در دوران بارداری هستند به دلیل تورم صورت و بینی و همچنین افزایش وزن، اعتماد به نفس خود را از دست داده و به دنبال روش‌هایی برای زیباتر شدن می‌گردند که در این صورت این سوال پیش می‌آید که آیا در دوران بارداری می‌توان جراحی بینی انجام داد؟ یا اگر نمی‌شود، چه مدت بعد از زایمان این جراحی امکان پذیر است؟ گاهی اوقات نیز افراد بعد از جراحی بینی برای بچه دار شدن تصمیم می‌گیرند و از پزشک خود می‌پرسند که بعد از گذشت چه مدت می‌توانند برای بارداری اقدام کنند؟

بینیت از چه نوعی هست؟
استخوانی
گوشتی
گوشتی - استخوانی
نمیدانم

در این مقاله به سوالاتی از این قبیل پاسخ داده شده است تا خانم‌هایی که تمایل به انجام عمل بینی دارند در زمان مناسب که کمترین آسیب به آن‌ها وارد شود برای این جراحی اقدام کنند.

جراحی بینی در زمان بارداری

شاید بسیاری از افراد تصور کنند که بینی ارتباطی با رحم ندارد و عمل بینی نباید تاثیری بر بارداری داشته باشد. اما باید گفت که این چنین نیست و طی هر جراحی کل بدن درگیر می‌شود و عمل زیبایی بینی به هیچ وجه نباید در زمان بارداری انجام شود. آرام‌ بخش‌ها و داروهایی که بعد از عمل بینی استفاده می‌شود می‌تواند بر جنین تاثیر بدی داشته باشد؛ به همین منظور قبل از اقدام برای جراحی بینی لازم است که آزمایش بارداری انجام شود و تنها در صورت منفی بودن آزمایش، وقت جراحی داده می‌شود.

مشاوره آنلاین روی واتساپ
0999 - 11 46 580

در زمان بارداری لازم است که تمامی تمرکز خود را بر سلامت خود و جنین بگذارید و از هر گونه موارد غیر ضروری اجتناب کنید. گاهی اوقات در بینی مشکلاتی ایجاد می‌شود که راه تنفسی بسته شده و فرد به سختی می‌تواند تنفس کند. در این شرایط که سلامت مادر در خطر است می‌توان با احتیاط‌های لازم مشکل تنفسی بینی را با جراحی برطرف کرد.

عمل بینی بارداری

بارداری بعد از عمل بینی

برای گرفتن بهترین نتیجه از عمل بینی تنها مهارت جراح مهم نیست و مراقبت‌های بعد از عمل هم می‌تواند بسیار تاثیر گذار باشد. به طور مثال لازم است تا یک ماه از بلند کردن اجسام سنگین، ورزش‌های سخت و خم شدن زیاد اجتناب کنید زیرا این فعالیت‌ها سبب هجوم خون به بافت‌های بدن شما شده و خون‌ریزی را افزایش می‌دهند. در مقابل ورزش‌های سبک مانند پیاده روی از همان هفته اول بعد از عمل باعث می‌شود که گردش خون متعادل در بدن شما ایجاد شود.

جهت دریافت مشاوره رایگان و تخصصی شماره خود را وارد نمایید
ارسال

به لحاظ تکنیکی حداقل یک ماه بعد از جراحی می‌توان برای بارداری اقدام کرد. اما بهتر است که یک سال زمان بگذرد تا تورم بینی بخوابد و زخم‌های جراحی به طور کامل ترمیم شود. در زمان بارداری مایعات بافتی در بافت‌های مختلف از جمله بینی تورم ایجاد می‌کند و سبب می‌شود که بینی بزرگ‌تر به نظر آید. تورم بینی در زمان بارداری و چاق و لاغر شدن تاثیری بر نتیجه جراحی نخواهد داشت و بعد از گذشت دوره بارداری، بینی به حالت قبلی خود باز می‌گردد.

در صورتی که دچار مشکلات تنفسی نظیر انحراف بینی هستید بهتر است که قبل از اقدام برای بارداری، مشکل خود را برطرف کنید زیرا همان‌طور که گفته شد در زمان بارداری بینی متورم شده و مشکلات تنفسی آن تشدید می‌شود. ممکن است در حال حاضر انحراف بینی شما خفیف باشد و بتوانید عوارض آن را تحمل کنید اما در زمان بارداری با تشدید علائم احتمال دارد مشکلات تنفسی شدید برای شما ایجاد شود.

عمل بینی بعد از بارداری و زایمان

دو ماه بعد از زایمان می‌توانید برای عمل زیبایی بینی اقدام کنید. اما به این نکته توجه داشته باشید که بعد از زایمان و بچه دار شدن معمولا زندگی شما دچار تغییر بزرگی می‌شود که تا به شرایط جدید عادت کنید ممکن است کمی زمان‌بر باشد. در این شرایط اگر بخواهید استرس عمل بینی را نیز متحمل شوید، برای شما سخت خواهد بود. همچنین اگر در دوران شیردهی هستید بدن شما اندکی ضعیف شده و نیاز به تقویت بیشتری دارد که در این صورت انجام جراحی برای شما مناسب نخواهد بود. علاوه بر آن داروی بیهوشی و داروهای بعد از عمل بر شیر شما اثر گذاشته و توصیه می‌شود که حداقل 12 ساعت بعد از جراحی از شیر دادن به فرزند خود اجتناب کنید.

عوارض و مراقبت‌های بعد از عمل بینی

بعد از عمل بینی در روزهای اول به دلیل اثر داروی بیهوشی و داروهای مسکنی که مصرف می‌کنید، احساس سرگیجه خواهید داشت و معمولا ترجیح می‌دهید بیش‌تر بخوابید. ممکن است بعد از عمل در سوراخ‌های بینی شما تامپون قرار داده شود که در این صورت نمی‌توانید از بینی تنفس کنید و به دلیل تنفس دهانی، گلو شما خشک و آزرده می‌شود. تامپون بینی بعد از یک الی دو روز خارج می‌شود که بعد از آن لازم است بینی خود را با سرم، شست و شو دهید تا گرفتگی بینی شما بهتر شود. گچ بینی بعد از یک هفته برداشته شده و بعد از آن برای کاهش تورم لازم است که بینی خود را چسب بزنید. در چند روز اول بعد از عمل بینی ترشحات خونی از بینی خواهید داشت که به این منظور پانسمانی زیر بینی شما قرار داده شده که لازم است روزانه آن را تعویض کنید.

بعد از عمل بینی به منظور جلوگیری از عفونت زخم‌های جراحی، آنتی بیوتیک تجویز می‌شود که لازم است آن‌ها را طبق دستورالعمل پزشک مصرف کنید. در صورت خون‌ریزی شدید، درد بیش از حد معمول و بروز تب حتما به پزشک مراجعه کنید. در حین جراحی بینی اندکی خون به زیر بافت صورت نشت می‌کند و سبب ایجاد کبودی می‌شود. برای تسریع بهبود کبودی می‌توانید از کمپرس یخ اطراف بینی خود استفاده کنید.

قرص ضد بارداری عمل بینی

آیا مصرف قرص ضد بارداری بر عمل بینی تاثیر می‌گذارد؟

در صورتی که از قرص‌های ضد بارداری استفاده می‌کنید حتما در جلسه مشاوره با جراح خود در این خصوص صحبت کنید. برخی از داروها می‌توانند سبب رقیق شدن خون و افزایش خون‌ریزی شوند که لازم است قبل از عمل بینی مصرف آن‌ها را متوقف کنید.


نکات مرتبط با بارداری قبل و بعد از عمل بینی

مراقبت‌های بعد از عمل بینی

• در روزهای اول بعد از جراحی از مصرف غذاهای سفت که نیاز به جویدن زیاد دارد، پرهیز کنید. سعی کنید که غذاهای پخته شده مصرف کنید. مصرف آبمیوه‌های طبیعی و میوه‌هایی نظیر آناناس و پاپایا به کاهش ورم بینی و تسریع بهبود زخم‌ها کمک می‌کند.
• استفاده از کمپرس‌های یخ در اطراف بینی برای کاهش ورم بسیار کمک کننده است. کمپرس یخ را نباید به صورت مستقیم روی بینی قرار داد چرا که ممکن است سبب جابه‌جایی بافت‌های بینی شود.
• استفاده از چسب تا سه هفته بعد از عمل در کاهش ورم بینی نقش به سزایی دارد و بعد از آن تنها به منظور هشدار به دیگران استفاده می‌شود.
• تا یک ماه بعد از عمل بینی از انجام فعالیت‌هایی مانند بلند کردن اجسام سنگین، ورزش‌های سخت و خم شدن زیاد اجتناب کنید، زیرا این فعالیت‌ها موجب هجوم خون به بافت‌های بدن شما می‌شود. بر خلاف موارد ذکر شده پیاده روی بعد از جراحی می‌تواند مفید باشد و سبب افزایش گردش خون در بدن شما شود که این موضوع نیز روند بهبودی بعد از عمل را سرعت می‌بخشد.
• سعی کنید طاق باز بخوابید و سر خود را اندکی بالاتر از بدن خود قرار دهید؛ اغلب زاویه 30 درجه به این منظور توصیه می‌شود.
• داروهای تجویز شده را طبق دستور پزشکتان مصرف کنید.
• تا زمانی که اسپیلنت بر بینی شما قرار دارد نباید به آن آب بخورد و خیس شود. بعد از برداشتن اسپیلنت می‌توانید با مشورت پزشکتان حمام کنید.
• تا دو ماه بعد از عمل از عینک طبی و یا آفتابی استفاده نکنید.
• ماساژ بینی می‌تواند در کاهش ورم بینی موثر باشد. تا دو ماه بعد از جراحی پیشنهاد می‌شود که این کار مطابق دستورالعمل پزشک انجام شود.

مشاوره جراحی بینی

با ما تماس بگیرید

با ما تماس بگیرید

مشاوره و نوبت دهی
[از 10:30 الی 20:30]
021 73657500
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
پرسش و پاسخ تکمیلی سوال شما توسط کارشناسان طراح طب پاسخ داده خواهد شد.
ارسال نظر
مشاوره آنلاین
راه‌های ارتباطی