در تمام جراحیهای زیبایی افراد به دنبال سریعترین و راحتترین روشها برای رسیدن به نتیجهی دلخواه هستند. این موضوع در مورد جراحی زیبایی بینی نیز صدق میکند، به همین دلیل مواجهه با موردی مانند عمل بینی با لیزر باعث کنجکاوی بسیاری از متقاضیان میشود. اگر به دنبال این هستید که بفهمید آیا عمل بینی با لیزر امکانپذیر است یا فقط جنبهی تبلیغاتی دارد ما در این مقاله، موضوع عمل بینی با لیزر را بررسی میکنیم و به سؤالات شما پاسخ میدهیم.
تغییرات حاصل از عمل بینی با لیزر
برای تغییر شکل کلی بینی و برطرف کردن عیوب ظاهری و یا درمان برخی مشکلات مربوط به تنفس لازم است که تغییراتی بر بافت استخوانی و غضروفی بینی اعمال شود. برای این منظور لازم است که جراح از طریق جراحی به روش باز و یا بسته به این بافتها دسترسی داشته باشد. در سالهای اخیر موضوع عمل بینی با لیزر مطرح شده است و توجه متقاضیان جراحی زیبایی بینی را به خود جلب کرده است. ابتدا انواع روشهای جراحی بینی را بررسی میکنیم.
عمل بینی به دو صورت جراحی باز و بسته انجام میشود. در جراحی بسته عمل از طریق سوراخهای بینی انجام میشود و خارج از بینی برشی وجود ندارد. در جراحی بینی به روش باز، جراح برشهایی ایجاد میکند و پوست را کاملاً بلند میکند تا به ساختار غضروف و استخوان بینی کاملاً احاطه داشته باشد. هرکدام از این روشها مزایا و معایبی دارند و جراح بر اساس شرایط متقاضی یکی از این دو نوع جراحی را انتخاب میکند. درواقع در هر دو نوع عمل بینی، جراح تغییراتی در بافت غضروف و استخوان ایجاد میکند و همین تغییرات باعث عوض شدن ظاهر بینی میشود؛ اما آیا در عمل بینی با لیزر میتوان تغییری در غضروف و استخوان بینی ایجاد کرد؟
کاربرد لیزر در زیبایی و عمل بینی با لیزر
لیزر نوعی نور برانگیخته و با انرژی بالاست که تکرنگ است و یک طولموج خاص دارد. این ویژگیهای لیزر باعث شده است که کاربردهای زیادی در زیبایی پوست داشته باشد. هر طولموج خاص فقط بر روی یک نوع سلول اثر میگذارد و این باعث میشود که ضایعات پوستی بدون اینکه به بافت اطرافشان آسیبی وارد شود، درمان شده و از بین بروند. کاربردهای لیزر در زیبایی شامل:
• برداشتن خالها و ضایعات عروقی
• از بین بردن خالهای رنگی و تاتو
• کاهش موهای زائد
• جوانسازی پوست و کم کردن چروکها و کاهش جای زخم و جوش
دستگاههای متعددی وجود دارند که هر کدام در زمینهی خاصی مورداستفاده قرار میگیرند و کاراییهای متفاوتی دارند. در برخی موارد از لیزر برای برش بافت نیز استفاده میشود. آیا عمل بینی با لیزر یکی از کاربردهایی است که میتوانیم برای لیزر نام ببریم؟
کاربرد عمل بینی با لیزر
همانطور که اشاره کردیم لیزر کاربردهای زیادی در زیبایی دارد، اما لیزر توانایی تغییر در بافت استخوان و غضروف را ندارد. در عمل بینی جراح تغییرات گستردهای بر بافت استخوان و غضروف اعمال میکند. با تراش دادن استخوان، جابهجایی غضروفها و استحکام بخشیدن به آنها تغیر شکل بینی حاصل میشود. در حال حاضر عمل بینی با لیزر تنها جنبهی تبلیغاتی دارد و بهصورتی نیست که بتوان یک جراحی کامل تنها با استفاده از لیزر انجام داد. از لیزر میتوان برای بهبود وضعیت پوست بینی استفاده کرد. در مواردی مانند وجود لکهای پوستی یا ککومک، بیماریهایی مانند روزاسه و رینوفیما که ساختار پوست بینی دچار ایراد میشود میتوان از لیزر برای درمان استفاده کرد. درواقع منظور از عمل بینی با لیزر که در تبلیغات استفاده میشود همان استفاده از لیزر برای رفع مشکلات پوستی بینی است.
عمل بینی با لیزر برای چه افرادی مناسب است؟
روزاسه یک بیماری پوستی است که با نشانههایی مثل جوش و قرمزی پوست همراه است. برای درمان این بیماری برخی داروها ازجمله آنتیبیوتیکها توسط پزشک تجویز میشوند. مصرف این داروها میتواند علائم روزاسه را کنترل کند اما باعث از بین رفتن کامل آن نمیشود. بعد از کنترل بیماری اگر پوست بینی دچار قرمزی همیشگی شده باشد، میتوان آن را با لیزر کاهش داد. اگر روزاسه درمان نشود به رینوفیما که بیماری پوستی شدیدتری است تبدیل میشود. در رینوفیما بافت پوست دچار ورم و قرمزی میشود و به دلیل افزایش بافت چربی بینی بزرگ میشود. در این مورد نیز به کمک لیزر میتواند ضایعات را تا حدی کاهش داد. عمل بینی با لیزر عملی است که تنها بافت پوست بینی را تحت تأثیر قرار میدهد.
هزینهی عمل بینی با لیزر
استفاده از لیزر در زمینهی زیبایی بسیار فراگیر شده است و هر کلینیک و مرکز زیبایی با توجه به امکانات و خدماتی که ارائه میدهد هزینهی متفاوتی دریافت میکند. بهصورت کلی چون استفاده از لیزر در موارد زیبایی است هزینهی آن توسط بیمه پرداخت نمیشود.
عمل بینی با لیزر یا پلاسما جت
برخی افراد به اشتباه فکر میکنند در دستگاه پلاسما جت بینی از لیزر برای ایجاد تغییرات در بینی استفاده میشود، اما بهتر است بدانید برخلاف لیزر که یک نور پرانرژی و تکرنگ است، پلاسما حالت چهارم ماده است که نوعی گاز یونیزه شده است. پلاسما توسط دستگاه قلم مانندی به سطح پوست تابانده شده و آن را بهصورت نقاط ریزی میسوزاند. این فرایند باعث انقباض پوست شده و در برخی موارد به جمعتر شدن بینی و کوچک شدن آن کمک میکند. در حال حاضر استفاده از پلاسما جت برای زیبایی فراگیر شده است، اما دقت کنید که برای انجام این کار حتماً یک مجموعهی معتبر را انتخاب کنید تا دچار عوارض پوستی نشوید.
بهترین روش جراحی بینی
همانطور که در این مقاله بهصورت کامل بررسی کردیم، در حال حاضر عمل بینی با لیزر تنها جنبهی تبلیغاتی دارد و امکانپذیر نیست. درواقع منظور از عمل بینی با لیزر، استفاده از لیزر برای برطرف کردن مشکلات پوستی بینی است.
اگر میخواهید از نتیجهی عمل زیبایی بینی خود اطمینان داشته باشید در مجموعهی طراح طب این امکان برای متقاضیان فراهم شده است تا به کمک طراحی بینی، اسکن سه بعدی و سپس قالبهای کنترلی بدون هیچگونه نگرانی جراحی زیبایی خود را انجام داده و از نتیجه مطمئن باشند. درواقع به کمک این تکنولوژی بینی شما طبق سلیقهی خودتان طراحی شده و درنهایت با استفاده از قالبهای کنترلی در روز جراحی تغییرات موردنظر برای رسیدن به نتیجهی دلخواه شما روی بینی اعمال میشود.
نکات مرتبط با کاربرد عمل بینی با لیزر
اسکن سه بعدی بینی
اسکن سه بعدی صورت از تمامی زوایای چهره بدون استفاده از هیچگونه اشعه ای، انجام می شود. تصویر برداری سه بعدی موجب می شود، جراح و متقاضی جراحی بینی بتوانند تمامی تغییرات مورد نظر را به صورت مجازی بر روی چهره، اعمال نمایند.
قالب کنترلی
مهندسین طراح طب بر اساس طراحی سه بعدی و آنالیز تغییرات بینی، ابزار دقیقی را برای کنترل روند جراحی به منظور رسیدن به فرم دلخواه متقاضی، به عنوان قالب کنترلی، طراحی کرده و با جدیدترین پرینترهای سه بعدی آن را میسازند.
این ابزار به جراح این امکان را میدهد تا در حین جراحی، فرم بینی را با آن چک کند. اگر قالب بر روی بینی کاملا منطبق نشود، جراح باید تغییراتی را اعمال کند تا بتواند به فرم مورد نظر و طراحی شده، دست یابد. به عبارت دیگر، پایان زمان جراحی، زمانی است که قالب کنترلی به طور کامل بر روی بینی قرار بگیرد.
بنابراین با استفاده از این ابزار (قالبهای کنترلی)، نگرانی متقاضی جراحی بینی بر طرف خواهد شد که جراح چگونه میتواند به فرم ایده آل و طراحی شده برسد.
قالبهای کنترلی برای انواع بینیها (گوشتی، استخوانی، ترمیم بینی، انحراف بینی و ...) کاربرد دارد و هر قالب مختص به فرم طراحی شده همان فرد میباشد و برای فرد دیگری کاربرد ندارد.
هنگامی که قالب کنترلی یا همان قالب بینی طراحی شده متقاضی ساخته میشود، در روز جراحی به همراه اطلاعات جراحی و عکسهای دو بعدی فرد، به کلینیک جراحی ارسال میگردد؛ از آن رو عکس و تصاویر سه بعدی و یا تصاویر اسکن سه بعدی به همراه آنالیز دقیق تغییرات بینی در بورد اتاق عمل نصب میگردد. بنابراین با استفاده از این تکنولوژی، جراح با استفاده از ابزار دقیقی که بر اساس طراحی و سلیقه متقاضی ساخته شده است، جراحی خود را انجام می دهد. این امر توانسته است خطای جراحی را به حد بسیار زیادی کاهش دهد. بنابراین با افزایش دقت جراحی، رضایت متقاضیان جراحی بینی از نتیجه جراحی به صورت چشمگیری افزایش یافته است.