عوارض تزریق ژل کاملاً به نوع ژل و نوع تزریق آن باز میگردد. به همین دلیل توصیه میشود که این امر حتماً در مراکز مجاز تحت نظر وزارت بهداشت انجام شود تا از احتمال بروز عفونت در محل تزریق جلوگیری شود.
اما یکی از بزرگترین عوارض تزریق ژل که مستقیماً به کیفیت ژل باز میگردد، واکنش آن با پوست و بافت بدن است که معمولا به علت کیفیت پایین یا غیر استاندارد بودن ژل ایجاد میشود. این واکنش گاهاً منجر به تورم پوستی یا گلوله گلوله شدن محل تزریق میشود؛ به همین دلیل حق طبیعی شماست که از پزشک خود جنس و مارک ژل را بپرسید و اگر دارای مجوز وزارت بهداشت است، با اطمینان تزریق را انجام دهید.
ممکن است با افرادی در صفحات مجازی و یا در واقعیت روبهرو شده باشیم که از تزریق ژل پشیمان باشند و یا چهره آنها فرم نامطلوبی گرفته باشد. آیا شانس این افراد موجب شده که نتیجه تزریق ژل برای آنها رضایتبخش نباشد و موجب آسیب به بافت پوستی آنها شود یا عوامل دیگری باعث این امر شده است؟
یکی از انواع ژلهای مخرب که عوارض غیر قابل جبرانی را به همراه داشتند، ژلهای دائمی بودند که در ابتدا طرفداران بسیاری داشت اما رفته رفته با به وجود آمدن مشکلاتی نظیر ورم کردن ناحیه تزریق شده، جابهجایی ژل و ... این نوع از ژلها به نوعی منسوخ شدند.
حدوداً 20 سال پیش ژلهای دائمی با نام تجاری پاژ مورد استفاده قرار میگرفتند. این نوع ژلها آثار مخربی رو به همراه خود داشت تا جایی که هم افرادی که تزریق ژل انجام داده بودند از نتیجه تغییرات رضایت نداشتند و هم ظاهر آنها موجب ترس سایر افراد و ذهنیت بد نسبت به تزریق ژل شده بود. به همین دلیل در حال حاضر نیز زمانی که صحبت از تزریق ژل میشود، برخی افراد با ذهنیت قبلی نسبت به این کار واکنش نشان میدهند.
بعد از گذشت دو سال از تزریق ژلهای دائمی یا همان ژل پاژ، بدن افراد نسبت به این ژلها واکنش نشان میداد و موجب میشد ژل به عنوان جسمی خارجی در بدن تشخیص داده شود. این امر موجب تغییر شکل یا جابهجایی ژل و در نتیجه نارضایتی افراد شده بود. در برخی موارد نیز ممکن بود به علت تحریک ناحیه تزریق شده، محل تزریق آبسه کند و جای آن خالی و گود شود. بعد از گذشت مدتی به دلیل عوارض جانبی بسیاری که این ژلها داشتند، استفاده از آنها ممنوع و تولیدشان متوقف شد.
بعد از ممنوعیت استفاده از ژلهای دائمی، نسل جدیدی از ژلها با قابلیت ماندگاری موقت تولید شد که عوارض چندانی نداشتند. نوعی از این ژلها، به نام ژلهای کلاژنی، مدت زمان کوتاهی در بازار موجود بودند، اما با آمدن ژلهای هیالورونیک اسید، تقریباً عوارض تزریق ژل کاملاً از بین رفت. این نوع از ژلها بر اساس بافت آبرسان پوست و اسید هیالورونیک موجود در بدن ساخته شدهاند که قابلیت ماندگاری آنها از 6 ماه تا 4 سال می باشد.
بزرگترین ویژگی ژلهای هیالورونیک اسید ضمن نداشتن عوارض، وجود حلال آنها با اسم هیالورونیداز است که هر زمان متقاضی از نتیجه راضی نباشد، می تواند با استفاده از حلال به راحتی و بعد از گذشت چند ساعت اثر تزریق ژل را به صورت کامل از بین ببرد.
بنابراین پیش از تزریق ژل برای دریافت نتیجه مطلوب و مطمئن، با متخصص پوست مشاوره انجام دهید و در انتخاب نوع ژل دقت نمایید.