قبل از عمل زیبایی بینی مانند هر جراحی دیگری لازم است که از سلامت جسمانی متقاضی اطمینان حاصل شود. در جلسه مشاوره قبل از عمل بینی، لازم است که متقاضی سابقه پزشکی و داروهایی را که مصرف میکند در اختیار جراح خود قرار دهد. جراح بر اساس شرایط هر متقاضی یکسری آزمایشها برای او تجویز میکند. لازم است که آزمایشهای مربوطه در اسرع وقت انجام شود تا اگر مشکلی وجود داشت، در صورت امکان قبل از جراحی برطرف شده و زمان عمل به تعویق نیافتد.
در این مقاله در خصوص آزمایشهای لازم قبل از عمل بینی صحبت شده است.
آزمایشهای لازم قبل از جراحی بینی کدام است؟
در پایین میتوانید لیست آزمایشهای قبل از عمل بینی را مشاهده کنید. لازم به ذکر است که همه موارد نامبرده برای همه افراد لازم نیست و پزشک بنا به صلاح دید خود برخی از آنها را تجویز میکند.
آزمایش خون
یکی از آزمایشهای لازم قبل از عمل بینی آزمایش خون است که به منظور بررسی بیماریهای انعقادی و سایر مشکلات خونی انجام میشود. معمولا فاکتورهای زیر در این آزمایش سنجیده میشود:
Cell Blood Count (CBC) به منظور شمارش و اندازهگیری تمامی فاکتورهای قابل اندازهگیری در خون
Differential (DIFF) برای تعیین درصد هر کدام از انواع گلبولهای سفید. معمولا در عفونتهای ویروسی تعداد لنفوسیتها افزایش پیدا کرده و در بیماریهای باکتریایی میزان نوتروفیلها زیاد میشود.
الکترولیتهای خون نظیر سدیم (NA) و پتاسیم (k) به منظور شناسایی بیماریهای کلیوی، اختلالات داخلی، تروما و ...
Creatinine (Cr) این ماده یک جسم آلی است که در عضلهها ساخته میشود. هر چه قدر که یک فرد بدن عضلانیتری داشته باشد، این فاکتور در خون او بیشتر خواهد بود.
Blood Urea Nitrogen (BUN) برای سنجش اوره خون. اوره بر اثر مصرف پروتئین تولید شده و از طریق ادرار دفع میشود. سنجش این ماده میتواند به بررسی عملکرد کلیه کمک کند.
Hemoglobin (Hb) این ماده نوعی پروتئین خونی است که اکسیژن را از ریه به سایر اندامهای بدن میرساند. متعادل نبودن میزان هموگلوبین خون میتواند نشانه مشکلات خونی باشد. کم بودن میزان این پروتئین نشان دهنده کم خونی، فقر آهن، مشکل کبد و سرطان بوده و زیاد بودن آن میتواند به علت بیماری قلبی و ریوی باشد.
Hematocrit (HCT) برای بررسی نسبت حجم سلولهای خونی به حجم بخش مایع خون
زمان پروترومبین (PT) و زمان پروترومبین نسبی (PTT) برای بررسی فاکتورهای انعقادی. زمانی که بدن جراحت میبیند و خونریزی ایجاد میشود، فاکتورهای انعقادی به محل خونریزی رفته و سبب ایجاد لخته به منظور جلوگیری از خونریزی میشوند. میزان فاکتورهای انعقادی اگر از یک حد بالاتر یا پایینتر باشد، سبب ایجاد اختلال در فرآیند لخته سازی میشود. این دو آزمایش به بررسی اختلال خونریزی و لخته شدن یا بررسی اثربخشی داروهایی که در این خصوص تجویز میشود، کمک میکند. در حین عمل بینی بافت نرم بینی که شامل رگهای خونی است آسیب دیده و خونریزی ایجاد میشود. در صورتی که فاکتورهای انعقادی در تعادل نباشند، ممکن است خونریزی تشدید شده و مشکلاتی برای متقاضی ایجاد شود.
RH-Blood type به منظور بررسی وجود آنتیژن Rh. این آنتیژن نوعی گیرنده است که روی سلولهای خونی وجود دارد و از پدر و مادر به ارث میرسد. افرادی که دارای این آنتیزن باشند، Rh + و کسانی که فاقد این گیرنده باشند Rh – نامیده میشوند. به طور مثال گفته میشود که گروه خونی یک شخص O + است؛ به این معنی که دارای آنتیزن Rh میباشد.
Fasting Blood Sugar (FBS) برای سنجش میزان قند خون ناشتا. بالا بودن میزان قند خون و دیابت میتواند سبب ایجاد مشکلاتی در عمل بینی شود؛ بنابراین لازم است قبل و بعد از عمل بینی میزان قند خون کنترل گردد.
HIV به منظور بررسی آلودگی خون به ویروس ایدز
HBsAg به منظور بررسی آلودگی خون به ویروس هپاتیت B
HCV Ab به منظور بررسی آلودگی خون به ویروس هپاتیت C
عکسبرداری از قفسه سینه
عکسبرداری از قفسه سینه معمولا در کسانی که سابقه بیماریهای تنفسی و ریوی نظیر ذاتالریه داشتهاند تجویز میشود تا اطمینان حاصل شود که بیمار در حین بیهوشی میتواند بدون مشکل تنفس کند. افراد سیگاری یا کسانی که در گذشته سیگار مصرف کردهاند نیز بهتر است این کار را انجام دهند.
آزمایش بارداری (β-HCG)
خانمهایی که احتمال بارداری برای آنها وجود دارد، لازم است که قبل از جراحی، تست بارداری انجام دهند زیرا در صورتی که فرد باردار باشد داروهای بیهوشی و مسکنهایی که بعد از عمل استفاده میشود میتواند سلامت جنین را به خطر بیندازد.
الکتروکاردیوگرافی یا نوار قلب
عمل بینی میتواند برای افراد استرسزا باشد و پزشک باید از این موضوع اطمینان حاصل کند که متقاضی بیماری قلبی نداشته و میتواند استرسهای ناشی از جراحی را تحمل کند. به این منظور معمولا برای افراد بالای 40 سال یا کسانی که مشکوک به بیماریهای قلبی هستند نوار قلب تجویز میشود. نوار قلب نمیتواند احتمال حمله قلبی را در آینده مشخص کند اما میتواند حملات قلبی گذشته را که شاید خود فرد متوجه نشده باشد، آشکار سازد.
آزمایش ادرار
در موارد نادری ممکن است آزمایش ادرار به منظور کمک به تشخیص عفونت در بدن تجویز شود.
آزمایش صفحات رشد
عمل زیبایی بینی برای نوجوانان میتواند بسیار تاثیر گذار باشد و اعتماد به نفس آنها را افزایش دهد. اما برای انجام جراحی بینی در این دوره لازم است که رشد استخوان و غضروف بینی کامل شده باشد. بعضی از افراد تصور میکنند که رشد بینی و گوش هیچوقت متوقف نشده و با افزایش سن این اندامها نیز بزرگتر میشوند. اما باید گفت که اگرچه با افزایش سن سایز بینی و گوش تغییر میکند اما این موضوع به دلیل عدم توقف رشد این اندامها نیست، بلکه با گذشت زمان بر اثر جاذبه و تخریب فیبر و کلاژن، اندازه این اندامها تغییر میکند.
در صورتی که عمل بینی قبل از رشد کامل انجام شود طبیعتا فرم بینی عمل شده با گذشت زمان تغییر میکند. علاوه بر آن دستکاری غضروف بینی قبل از رشد کامل ممکن است بر رشد سایر اعضای چهره نیز تاثیرگذار باشد.
کامل شدن رشد بینی در دختران بعد از 16 سالگی و در پسران بعد از 17 سالگی اتفاق میافتد. در صورتی که جراح از بسته شدن صفحات رشد در متقاضی مطمئن نباشد، آزمایش صفحات رشد تجویز میشود.
نکات مرتبط با آزمایشهای قبل از عمل بینی
هزینه های جراحی بینی
هزینه قبل از عمل:
هزینه ویزیت جراح
هزینه عکس آتلیه یا عکس سه بعدی
هزینه آزمایشهای لازم
هزینه جراحی:
هزینه دستمزد جراح
هزینه کلینیک و بیمارستان
هزینه بعد از عمل:
هزینه مواد غذایی مفید بعد از جراحی
هزینه داروهای تجویز شده