بینی گوشتی معمولاً غضروفهایی ضعیف دارد و در مردان شایع است. علاوه بر این، در این نوع بینی نوک بینی گوشتی و به سمت پائین متمایل است. جراحی بینی گوشتی نوک آن را کوچک میکند، هماهنگی را در بینی ایجاد میکند و زیبایی صورت شما را بیشتر میکند. برای اینکه نتیجهی عمل بینی گوشتی خوب باشد لازم است که یک جراح مجرب و متخصص این جراحی را انجام دهد؛ زیرا برخلاف بینی استخوانی عمل بینی گوشتی با چالشهایی همراه است و برای رفع آنها نیاز به تجربه و تخصص جراح است.
ویژگیهای بینی گوشتی
دلیل اصلی بینی گوشتی ژنتیک است. برخی از ویژگیهای بینی گوشتی که به تشخیص این نوع بینی کمک میکند شامل موارد زیر است:
• غضروفهای بینی ضعیف هستند و شکل خاصی به بینی نمیدهند.
• بافت نرمی که بینی را میپوشاند سنگین است.
• پوست بینی ضخیم است.
جراح با معاینهی بینی میتواند بهراحتی نوع آن را تشخیص دهد. هرکدام از ویژگیهای این نوع بینی میتواند یک مسئلهی مهم در نتیجهی عمل بینی گوشتی باشد.
عوارض عمل بینی گوشتی
در گذشته، عمل بینی گوشتی اغلب شامل برداشتن غضروف بینی بود که گاهی منجر به فرورفتگی، بدشکلی بینی و ایجاد زخم در پوست میشد؛ اما امروزه برخلاف گذشته جراحان تلاش میکنند در حین عمل بینی گوشتی ساختار غضروف آن را تقویت کنند تا پس از جراحی متقاضی دچار عوارض نشود و نتیجهی عمل بینی گوشتی ایدئال باشد. عوارض دیگری مانند ورم و کبودی از عوارض طبیعی عمل بینی گوشتی هستند و با گذشت زمان خودبهخود بهبود مییابند. معمولاً ورم بعد از عمل بینی گوشتی طولانیتر از بینی استخوانی باقی میماند.
آیا برای عمل بینی گوشتی واجد شرایط هستید؟
بااینکه عمل زیبایی بینی یک جراحی بسیار معمول در دنیا است و متقاضیان زیادی دارد، اما این عمل زیبایی برای همه مناسب نیست. قبل از تصمیمگیری برای عمل بینی گوشتی به سؤالات زیر پاسخ دهید:
• آیا به دلیل بینی گوشتی که دارید احساس عدم اعتمادبهنفس میکنید؟ اگر هیچگونه سابقهی مشکلات روانی ازجمله خود زشت پنداری ندارید یا تحت تأثیر مد یا همسالان خود قرار نگرفتهاید اما نسبت به بینی خود احساس خوبی ندارید و باعث میشود که اعتمادبهنفس کافی نداشته باشید، عمل زیبایی بینی میتواند راه خوبی برای کم کردن این حس باشد.
• آیا تنفستان مشکل دارد؟ اگر نفس کشیدن از طریق بینی برای شما سخت است یا مشکلاتی مانند خروپف کردن یا گرفتگی بینی و کاهش حس بویایی دارید، ممکن است عملکرد بینی شما مشکل داشته باشد. مسائلی مثل انحراف بینی یا پولیپ بینی میتوانند بر تنفس تأثیرگذار باشند. اگر این مشکلات را دارید میتوانید همزمان با آن عمل زیبایی بینی نیز انجام دهید.
• آیا برای انجام عمل بینی تحت فشار کسی نیستید؟ اگر تحت فشار دیگران تصمیم به عمل بینی گوشتی دارید ممکن است بعد از جراحی پشیمان شده و احساسات بدی را تجربه کنید.
• آیا بیماری خاصی ندارید؟ قبل از عمل زیبایی بینی برخی آزمایشها روی شما انجام میشود. همچنین جراح از شما میخواهد سابقهی پزشکیتان را در اختیار او بگذارید. با توجه به شرایط سلامت شما ممکن است جراح توصیه کند که عمل زیبایی بینی انجام ندهید.
تفاوت نتیجهی عمل بینی گوشتی با روش جراحی باز و بسته
اصلاحات جزئی در نوک یا پرههای بینی گوشتی را میتوان با استفاده از روش جراحی زیبایی بینی بسته انجام داد. برای ایجاد تغییرات گستردهتر ممکن است جراحی زیبایی بینی به روش باز توصیه شود. روش جراحی باز دسترسی بهتری ایجاد میکند و امکان برداشتن غضروف، تقویت غضروف و شکل دادن به نوک بینی گوشتی را فراهم میکند.
• جراحی بینی به روش بسته نوعی جراحی زیبایی بینی است که در آن تمام برشها در داخل سوراخهای بینی ایجاد میشود. این نوع جراحی زیبایی بینی هیچ جای زخمی خارج از بینی برجای نمیگذارد.
• جراحی بینی به روش باز نوعی جراحی زیبایی بینی است که امکان دسترسی و دید بهتری را برای جراح شما فراهم میکند. در روش عمل بینی باز یک برش در کلوملا (بافتی که سوراخهای بینی را تقسیم میکند) ایجاد میشود. برشهای دیگری نیز در داخل سوراخهای بینی ایجاد میشود. یک برش کوچک نیز روی پوست بینی ایجاد میشود که پس از بهبودی بهطور چشمگیری محو میشود.
انتخاب روش جراحی بر اساس شرایط شما توسط جراح صورت میگیرد.
انتخاب جراح برای بهترین نتیجهی عمل بینی گوشتی
همهی ما در مورد سختیهای عمل بینی گوشتی و مشکلات بعدازآن شنیدهایم؛ به همین علت انتخاب جراح برای عمل بینی گوشتی باید با دقت کامل انجام شود. یکی از مهمترین ویژگیهای یک جراح خوب برای عمل بینی گوشتی، تجربهی او در زمینهی این نوع جراحی است. شما با دیدن نمونه جراحیهای او روی بینی گوشتی میتوانید نتیجه بگیرید که آیا این جراح بهقدر کافی برای انجام عمل بینی گوشتی باتجربه است یا خیر. از طرف دیگر یک جراح متخصص سلامت تنفس و بویایی شما را در اولویت قرار میدهد و برای ایجاد تغییرات در بینی گوشتی به سلامت شما آسیب نمیزند. برای اینکه بهترین نتیجهی عمل بینی گوشتی را به دست بیاورید بهتر است برای انتخاب جراح مناسب بهقدر کافی زمان بگذارید و برای این کار عجله نکنید.
مشاهدهی نتیجهی عمل بینی گوشتی قبل از جراحی
ممکن است تصمیم به عمل بینی گوشتی داشته باشید اما نگرانی در مورد نتیجهی آن شما را مردد کند. با استفاده از تکنولوژی اسکن سه بعدی میتوانید قبل از جراحی زیبایی بینی فرم بینی خود را طراحی کرده و نتیجه را همان موقع ببینید. دستگاه اسکن سه بعدی از تمام زوایای صورت شما تصاویری تهیهکرده و درنهایت یک تصویر سه بعدی از صورتتان نشان میدهد. شما با حضور در جلسهی مشاورهی طراح طب میتوانید به کمک جراح، تغییراتی را که موردنظرتان است روی این تصویر سه بعدی اعمال کرده و نتیجه را ببینید. ممکن است شما تغییری را دوست داشته باشید اما با دیدن زوایای مختلف صورت خود متوجه شوید آن تغییر تناسب چهرهی شما را به هم میریزد و برای شما مناسب نیست. درنهایت پس از انجام این تغییرات و اصلاحات نهایی، طراحی موردعلاقهی شما انجام میشود. ممکن است این سؤال برای شما پیش بیاید که چه اطمینانی وجود دارد که درنهایت نتیجهی عمل بینی گوشتی شما مطابق با طراحی باشد. در مجموعهی طراح طب مهندسین مجربی وجود دارند که بر اساس طراحی سه بعدی شما قالبهای کنترلی تولید میکنند که جراح در روند جراحی از آنها استفاده کرده و مطمئن میشود شکل نهایی بینی شما دقیقاً مطابق با خواستهی شما است. در غیر این صورت با اعمال تغییراتی بینی را به شکل موردنظر شما درمیآورد.
نکات مرتبط با نتیجهی عمل بینی گوشتی
عمل بینی گوشتی
در گذشته گاها پیش میآمد که افرادی که بینی گوشتی داشتند بعد از عمل تغییرات بینیشان بعد از مدتی به حالت اولیه باز میگشت و به همین دلیل بسیاری از کسانی که بینی گوشتی داشتند از جراحی بینی خود منصرف میشدند. اما امروزه با استفاده از تکنیکهای جدید، امکان بازگشت فرم بینی به حداقل رسیده است.
در اغلب بینیهای گوشتی، بینی دارای افتادگی است زیرا بافت غضروفی ضعیف است و توانایی حمایت بافتها را به میزان کافی ندارد. برای عمل این نوع بینی جراح باید بافت غضروفی فرد را تقویت کند تا بعد از جراحی بینی دوباره دچار افتادگی نشود. خوشبختانه با استفاده از تکنیکهای جدید امکان این کار برای جراحان فراهم شده است و جراحی بینی گوشتی بدون هیچ مشکلی قابل انجام است.
قالب کنترلی
مهندسین طراح طب بر اساس طراحی سه بعدی و آنالیز تغییرات بینی، ابزار دقیقی را برای کنترل روند جراحی به منظور رسیدن به فرم دلخواه متقاضی، به عنوان قالب کنترلی، طراحی کرده و با جدیدترین پرینترهای سه بعدی آن را میسازند.
این ابزار به جراح این امکان را میدهد تا در حین جراحی، فرم بینی را با آن چک کند. اگر قالب بر روی بینی کاملا منطبق نشود، جراح باید تغییراتی را اعمال کند تا بتواند به فرم مورد نظر و طراحی شده، دست یابد. به عبارت دیگر، پایان زمان جراحی، زمانی است که قالب کنترلی به طور کامل بر روی بینی قرار بگیرد.
بنابراین با استفاده از این ابزار (قالبهای کنترلی)، نگرانی متقاضی جراحی بینی بر طرف خواهد شد که جراح چگونه میتواند به فرم ایده آل و طراحی شده برسد.
قالبهای کنترلی برای انواع بینیها (گوشتی، استخوانی، ترمیم بینی، انحراف بینی و ...) کاربرد دارد و هر قالب مختص به فرم طراحی شده همان فرد میباشد و برای فرد دیگری کاربرد ندارد.
هنگامی که قالب کنترلی یا همان قالب بینی طراحی شده متقاضی ساخته میشود، در روز جراحی به همراه اطلاعات جراحی و عکسهای دو بعدی فرد، به کلینیک جراحی ارسال میگردد؛ از آن رو عکس و تصاویر سه بعدی و یا تصاویر اسکن سه بعدی به همراه آنالیز دقیق تغییرات بینی در بورد اتاق عمل نصب میگردد. بنابراین با استفاده از این تکنولوژی، جراح با استفاده از ابزار دقیقی که بر اساس طراحی و سلیقه متقاضی ساخته شده است، جراحی خود را انجام می دهد. این امر توانسته است خطای جراحی را به حد بسیار زیادی کاهش دهد. بنابراین با افزایش دقت جراحی، رضایت متقاضیان جراحی بینی از نتیجه جراحی به صورت چشمگیری افزایش یافته است.
قالب کنترلی؛ طراحی مهندسی
زمانی که طراحی سه بعدی توسط جراح و متقاضی جراحی بینی انجام میشود، فایل طراحی توسط واحد طراحی و مهندسی طراح طب مورد بررسی دقیق مهندسی قرار میگیرد. مهندسان خبره طراح طب با استفاده از دقیقترین نرم افزارهای طراحی مهندسی با دقت بسیار بالایی در حد صدم میلیمتر، قالبهای بینی را طراحی میکنند.
برای کنترل فرم بینی سه نوع قالب بینی طراحی و ساخته میشود که در ادامه کاربرد هر یک از آنها ذکر شده است. اما قالبهای کنترلی یا ماکتهای پیش ساخته بینی چگونه و با چه دقتی ساخته میشوند؟
قالب بینی یا همان قالب کنترلی بعد از طراحی توسط تیم فنی، با استفاده از جدیدترین تکنولوژی پرینترهای سه بعدی با بالاترین دقت ممکن ساخته میشوند. بنابراین طراحی و ساخت قالبهای کنترلی به صورت منحصر به فرد برای هر مراجعه کننده انجام میشود.